Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 14 Ekim 2024 11:40
 ~ Son Güncelleme: 14 Ekim 2024 11:49
7 dk Okuma

BİANET ÇOCUK KİTAPLIĞI

Yazar Züleyha Ersingün: Çocuklar gerçek dünyaya hapsedilmemeli

“Lori’nin Masalı” adlı son kitabi ile okurların beğenisini kazanan yazar Ersingün, "Okuma sevgisi aşılamak yerine çocuklara seçim yapma özgürlüğü tanımalıyız; kitaplarla bağ kurmalarına olanak vermeliyiz” diyor.
Görseli Büyüt
Bu görsel, "Lori'nin Masalı" adlı bir çocuk kitabının kapağını göstermektedir. Kapakta, sağ tarafta siyah saçlı, örgülü küçük bir kız çocuğu yer alıyor. Kız, sol tarafta büyük, renkli tüyleriyle dikkat çeken bir tavus kuşuna bakıyor ve ona dokunuyor. Tavus kuşu, muhteşem mavi ve yeşil tüyleriyle kitabın kapağının önemli bir parçası. Kız, sarı bir elbise giymiş ve tavus kuşuna sevgi dolu bir ifadeyle bakıyor. Kitabın adı büyük harflerle, kırmızı renkte, üst kısımda yazılmış: "Lori'nin Masalı". Arka plan sade ve açık renkli, bu da karakterlerin ve tavus kuşunun detaylarını öne çıkarıyor.
Mimarlık mesleğini sürdürüyor. 0-18 yaş arası çocukların zihinsel becerilerinin, edindikleri kelime hazinesine bağlı olduğu ve kendi çocuklarımızın geleceğinin, başka çocukların geleceğinden ayrı düşünülemeyeceği inancıyla 2020'de...

Mimarlık mesleğini sürdürüyor. 0-18 yaş arası çocukların zihinsel becerilerinin, edindikleri kelime hazinesine bağlı olduğu ve kendi çocuklarımızın geleceğinin, başka çocukların geleceğinden ayrı düşünülemeyeceği inancıyla 2020'de Nevzat Süer Sezgin Yetişkinler İçin Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Atölyesi’ni tamamladı. 2021 Mart ayı itibariyle Eksi 18 Edebiyat Topluluğu bünyesinde dijital olarak yayımlanan Kıpırtı Çocuk Dergisi yayın kurulu ve editör grubunda yer aldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği temalı “Mor Masallar” ile çocuk ve kent temalı “Kentini Arayan Çocuklar” adlı derleme projeleri yayımlandı. Halen Kıpırtı Çocuk Dergisi’nde “Kentin Renkleri” köşesini hazırlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir Planlama Doktora öğrencisi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git