Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 7 Ocak 2025 10:40
 ~ Son Güncelleme: 7 Ocak 2025 10:59
9 dk Okuma

GÜLAY PAMUK YANITLADI

Bebekler kitaplarla güvenli bağ kurmayı öğrenebilir mi?

“Çocuklar için yazmak, onların hayal gücüne dokunmak ve dünyalarına bir kapı aralamaktır” diyen Gülay Pamuk, kitapların çocuk gelişiminde ruhsal iyilik ve güvenli bağlanma için nasıl bir araç olduğunu anlatıyor.
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, küçük bir bebek pastel tonlarda bir tulum giymiş şekilde yerde oturuyor. Bebek, dikkatle bir kitabın sayfalarını inceliyor. Etrafında renkli oyuncak bloklar ve diğer bebek oyuncakları bulunuyor. Arka planda, bir beşik ve renkli kitapların üst üste dizildiği bir raf yer alıyor. Bebek, kitabı inceleyerek keşfetme sürecinde, odaklanmış ve meraklı bir şekilde görünüyor. Fotoğraf, erken yaşta kitaplarla tanışmanın çocukların dünyasında yarattığı etkileyici ve sevimli bir anı yansıtıyor.
Görsel: Canva
Mimarlık mesleğini sürdürüyor. 0-18 yaş arası çocukların zihinsel becerilerinin, edindikleri kelime hazinesine bağlı olduğu ve kendi çocuklarımızın geleceğinin, başka çocukların geleceğinden ayrı düşünülemeyeceği inancıyla 2020'de...

Mimarlık mesleğini sürdürüyor. 0-18 yaş arası çocukların zihinsel becerilerinin, edindikleri kelime hazinesine bağlı olduğu ve kendi çocuklarımızın geleceğinin, başka çocukların geleceğinden ayrı düşünülemeyeceği inancıyla 2020'de Nevzat Süer Sezgin Yetişkinler İçin Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Atölyesi’ni tamamladı. 2021 Mart ayı itibariyle Eksi 18 Edebiyat Topluluğu bünyesinde dijital olarak yayımlanan Kıpırtı Çocuk Dergisi yayın kurulu ve editör grubunda yer aldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği temalı “Mor Masallar” ile çocuk ve kent temalı “Kentini Arayan Çocuklar” adlı derleme projeleri yayımlandı. Halen Kıpırtı Çocuk Dergisi’nde “Kentin Renkleri” köşesini hazırlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir Planlama Doktora öğrencisi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git