Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 13 Eylül 2024 13:09
 ~ Son Güncelleme: 13 Eylül 2024 14:09
4 dk Okuma

Paralimpik Olimpiyatlar ve engellilerin spora katılım hakları

Sporu oyun olmaktan çıkarıp rekabetçi ve ticari bir faaliyete dönüştüren bu ana akım yaklaşım, milyonlarca insanın spor hakkını kısıtlamaktadır. Ancak engelliler için sporu konuşmanın ön koşulları, sağlamcılıkla mücadele ve erişilebilir yaşamdır.
Görseli Büyüt
Görselde, Türkiye paralimpik milli takımı sporcuları ve taraftarlar bir arada görülmektedir. Ön sırada, tekerlekli sandalyede oturan kadın sporcular çiçeklerle ve madalyalarla poz vermektedir. Üzerlerinde "Türkiye" yazılı koyu renkli spor kıyafetleri bulunmaktadır. Sporcuların başlarında çiçekten taçlar yer almakta ve ellerinde başarılarını simgeleyen madalyalar veya ödüller bulunmaktadır.  Arka planda ise birçok kişi Türk bayraklarıyla onları desteklemektedir. Kırmızı tişörtler giymiş kalabalık, coşkulu bir şekilde bayraklarını sallamaktadır. Arkadaki duvarda "T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı" logosu, "Team Türkiye" yazısı ve "Sizinle Gurur Duyuyoruz" sloganı yazılıdır. Bu görsel, milli sporcuların başarısını kutlayan bir karşılama törenini veya bir etkinliği simgeliyor.
Haber Yeri
İstanbul
Paralimpik Oyunları
İstihdam uzmanı, yazar. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda “Erkeklik Krizi ve İşsizlik” bitirme teziyle yüksek lisans yaptı. TODAİE...

İstihdam uzmanı, yazar. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda “Erkeklik Krizi ve İşsizlik” bitirme teziyle yüksek lisans yaptı. TODAİE kapsamında “Devşirme Milliyetçilik: Yurttaşlığı Değiştirilen Sporcular” master tezi ve Ankara Üniversitesi Siyaset Anabilim Dalı’nda “Ulus, Devlet ve Din İlişkileri” doktora tezine devam ediyor. İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde İstihdam Uzmanı olarak 11 yıl görev yaptı. 6 Ocak 2017 tarihli, 679 Sayılı OHAL KHK’si kapsamında "iş bulma kurumu tarafından işsiz bırakıldı.” KESK’e Bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) işyeri temsilcisiydi.

 

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git