Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 8 Ekim 2024 10:23
 ~ Son Güncelleme: 8 Ekim 2024 14:14
11 dk Okuma

Festivallerimiz bizi niye sevmedi?

Emre Yeksan’ın da cevabında belirttiği gibi; Adana’daki gibi durumların nasıl ele alınması gerektiğini ve buna karşı nasıl tavır geliştirebileceğimizi tartışabiliriz. Bunu yapmadığımızda “Festivallerimiz bizi neye sevmedi?” diye yakınmaktan öteye gitmemiz zor.
Görseli Büyüt
Görselde üç kadının yüzleri gösterilmekte ve her birinin ağzı kırmızı bir bantla kapatılmış durumda. Kadınlar, çeşitli ten renklerinde tasvir edilmiş ve siyah-beyaz desenli kıyafetler giymektedirler. Yüz ifadeleri belirsiz, ancak baskılanma ve susturulma hissi öne çıkmaktadır. Arka plan ise dijital görünümlü, mor ve gri tonların hakim olduğu bir piksel düzeniyle dolu, bu da modern çağın dijital ortamda bile bu baskıların varlığını simgeliyor olabilir. Görsel, kadınların susturulma ve bastırılma metaforunu güçlü bir şekilde yansıtıyor.
Yazar, yönetmen ve mutfak kültürü araştırmacısı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema mezunu. Zeytin, Amina, Dileğim Barış Olsun ve Modanın 100 Yılı isimli belgesel filmlerin yönetmeni. “Sweet...

Yazar, yönetmen ve mutfak kültürü araştırmacısı. Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema mezunu. Zeytin, Amina, Dileğim Barış Olsun ve Modanın 100 Yılı isimli belgesel filmlerin yönetmeni. “Sweet & Sour” isimli yeni belgesel projesi üzerine çalışıyor. Akdeniz mutfak kültürü ve yemenin-mutfağın felsefesi üzerine yaptığı araştırmaları hikâyeleştiriyor.  Mutfağın yanı sıra yazılarında ve filmlerinde insan hakları, göç, kültür & sanat ve aidiyet gibi konuları odağına alıyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git