Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 14 Eylül 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 14 Eylül 2024 00:24
5 dk Okuma

Karın altında bereketli bir toprak: Zazaca (Kırmancki)

Artık her Zaza, Kırd, Kımanc ve Dımıli şunu iyi bilmelidir ki sahip olduğu dil zengindir ve büyük ölçüde standartlaşmıştır. Bu dilde felsefe de yapabilir, matematik dersi de verebilir, rüya da görebilir. Karın altındaki bereketli toprağa sahip çıkmalıdır.
Görseli Büyüt
Bu fotoğrafta, yaşlı bir kadın profilden görülüyor. Kadının başında siyah bir puşi var, bu puşi renkli şeritlerle süslenmiş. Puşinin altından kadının hafif kızıl tonlarında saçları görünüyor. Kadının yüzü kırışık ve ifadesi ciddi. Üzerinde mavi bir kazak ve pembe-beyaz çizgili bir örgü yelek var. Arka planda, mutfak dolapları ve bir mutfak ortamı bulunuyor. Kadın düşünceli bir şekilde bir yere bakıyor, elleri belinde duruyor.
Araştırmacı yazar - akademisyen. İstanbul Üniversitesi gazetecilik bölümü mezunu. Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi’nde Rusya tarihi alanında yüksek lisansını "Kürtlerin Sovyet Sistemine Entegrasyonu ve Adaptasyonu: 1920’li...

Araştırmacı yazar - akademisyen. İstanbul Üniversitesi gazetecilik bölümü mezunu. Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi’nde Rusya tarihi alanında yüksek lisansını "Kürtlerin Sovyet Sistemine Entegrasyonu ve Adaptasyonu: 1920’li ve 30’lu Yıllar" adlı tezle bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türk Tarihi bölümünde “Türkiye’nin İç Savaş Döneminde (1918-1922) Sovyet Rusya İle İlişkileri” teziyle doktorasını tamamladı.

“Sosyalist Kürtler: Devrim, İnşa, Sürgün (1917-1937)”, “Kızıl Devrim (1917-1922)”, “Ferik Polatbekov: Hayatı ve Şiirleri”, “Geçmişten Geleceğe Uzanan Köprü: Kars” adlı kitapları mevcut. Ayrıca “ "Etnicheskaya Identichnost' Zaza", "Rusça Kaynaklar Işığında Medler", “Sosyalîzmê Zanistî de Mefhûmê Dewlete”, "The Turkish Policy During The Russian Civil War (1918-1922)”, “Kemanecenêko Dêrsimij: Silo Qij”, “Kurdistan: Ristim, Cografya û Tarîx”, “Diplomat P. A. Tolstoy’un Elçiliği ve Osmanlı’ya Dair İzlenimleri”, “Kürt Tarihinde Bir Özerklik Modeli: Kızıl Kürdistan”, “Sovyet Kürtlerinin 1937-38 Sürgünü”, “Tarih Yazımında Alternatif Bir Model: Pokrovskiy Tarih Ekolü” ve “Türkistan ve Dersim: Ulusal Soruna Mukayeseli Bir Bakış” adlı makaleleri farklı dergi ve gazetelerde yayımlandı.

Devamını Göster
ilgili haberler
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git