Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Haziran 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 9 Haziran 2020 04:14
3 dk Okuma

VİDEO SÖYLEŞİ - MURAT UTKU / KARANTİNA ATLASI 32 / BREZİLYA

Brezilya'nın Büyük Kentlerinde Salgın Kontrolden Çıktı

Sekiz yıldır Brezilya'da yaşayan Bora Şimşek, Brezilya'nın karantina günlerini, Dünya Sağlık Örgütü ile sık sık ters düşen devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun çok eleştirilen hatta salgının bu kadar yayılmasından sorumlu tutulan yönetim tarzını, ülkenin salgın nedeniyle zayıf düşen ekonomik performansını Karantina Atlası'na anlatıyor.
Brezilya'nın Büyük Kentlerinde Salgın Kontrolden Çıktı
Gazeteci, televizyon habercisi,  AtölyeBİA gazetecilik programlarında eğitmen. bianet’e yazıyor, video çalışmaları yapıyor. Filistin/İsrail, Lübnan, Gürcistan, Rusya, Pakistan, Suriye gibi dünyanın pek çok yerinde krizleri, depremleri,...

Gazeteci, televizyon habercisi,  AtölyeBİA gazetecilik programlarında eğitmen. bianet’e yazıyor, video çalışmaları yapıyor. Filistin/İsrail, Lübnan, Gürcistan, Rusya, Pakistan, Suriye gibi dünyanın pek çok yerinde krizleri, depremleri, seçimleri, çatışmaları, savaşları, göçleri izledi. Medyascope, Radikal gazetesi, Nokta ve Aktüel dergilerinde, CNN Türk, Doğan Haber Ajansı ve Al Jazeera Türk’te muhabirlik yaptı. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “geleneksel gazetecilik ve yeni medyada habercilik” dersler verdi. “Direnişçi” belgeseli ile Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Belgesel Ödülünü aldı. Deniz Harp Okulu’ndan ayrıldı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nü bitirdi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git