Karantina Atlası Almanya'nın kuzeyine, Hamburg'a gidiyor bu kez. Şehirde karantina uygulamaları bir yandan devam ediyor, ama tedbirler başka yerlerde olduğu gibi katı sokağa çıkma sınırlamaları ile değil, tedbirlerin mümkün olduğunca devletin teşviki ve bireylerin dikkati ile gevşetilerek sürdürülüyor. Nitekim Karantina Atlası'nın bugünkü konuğu yönetmen Sinem Sakaoğlu'nu stüdyoda bir çekim hazırlıklarını yaparken iş başında bulduk ve konuştuk.
Sakaoğlu sorularımızı stüdyoda "motion control" seti kurulurken cevapladı. Çalışmalarına başlayan ekipler birbirinden ayrı zamanlarda küçük gruplar halinde bir araya gelip çalışıyor. Işık ekibi bir gün, çekim ekibi bir diğer gün...
Ekip üyeleri film işinin elverdiği kadar sosyal mesafeye dikkat ediyor. Maskeler mutlaka takılıyor, hatta kurallar gereği her gün sette bir kişi dönüşümlü olarak "sosyal mesafe müdürü" görevini üstleniyor. O görevlinin işi, farkında olmadan mesafe ihlali yapanları uyarmak, bir buçuk metre kuralının ihlalini önlemek.
Almanya'da gerek federal hükümetin, gerekse eyalet yönetimlerinin her iş kolu için açıkladığı ekonomik destek paketleri tatminkâr bulunuyor. İnsanlar yakın gelecek için büyük kaygılara savrulmadan işlerini azami özen ve tedbirler ile yapmaya devam ediyor. Yönetmen Sakaoğlu da hem kendi "yeni normal"ini hem de Almanya'da Korona Virüs salgını ile başlayan yeni süreci bakın nasıl anlatıyor?
Almanya
Nüfus: 83,02 milyon
Başkent: Berlin
Başbakan: Angela Merkel (Hristiyan Demokrat Birliği)
(7 Mayıs itibariyle) Toplam vaka sayısı: 168,655
Covid19'dan ölenlerin sayısı: 7,322
Karantina AtlasıPandemi çağındayız, Korona virüs ile mücadele ederken bir yandan da bundan böyle hayatımızı nasıl sürdüreceğimizi, eski normale dönmenin mümkün olup olmadığını düşünüyoruz, yeni normalin ne olacağını da hiç kestiremiyoruz. Bazılarımız karantina altındayız, evlerimizde çalışıyor, yaşamlarımızı türlü kısıtlamalar altında sürdürüyoruz, bazılarımız ise salgına rağmen işyerlerine gitmek, üretmek, ya da hasta tedavi etmek zorunda. "Karantina Atlası"nda, korona virüs salgını sırasında dünyanın pek çok ülkesinde yaşayan Türkiyelilerin bu yeni durum ile nasıl baş ettiklerini konuşuyor, onların hikayelerini anlatıyoruz. | |
Avustralya'da Günlük Yaşam ve İkinci Dalga Beklentisi
İsrail: Dr. Ümit Kurt İkinci Kez Karantinada
İsveç'te Üstü Örtülü "Toplum Bağışıklığı"
Bogota: Yoksulluk, Asayiş Sorunu ve Koronavirüsle Mücadele
İrlanda: Sağlık Sistemi İyi Olmasa da Devlet Süreci Şeffaf Yönetiyor
Kanada, Salgında Marihuana Satışını Serbest Bıraktı
Nijer: Salgın, Yoksulluk, Çaresizlik
Karadağ'ın Virüsle Mücadele Yöntemi: "Testi Kırılmadan"
Lübnan'da Etnik Ve Dini Problemler Salgın Nedeniyle Rafa Kalktı