Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 26 Ekim 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 26 Ekim 2024 20:43
7 dk Okuma

‘Veba’ ve ‘Kötülüğün Sıradanlığı’ ve biz

Yazar-Filozof Camus’ün “Veba” romanı ve Filozof Arendt’in “Kötülüğün Sıradanlığı” kitabı üzerine çapraz okuma yapmanın tam zamanı. Kötülüğün bir pandemi gibi yaygınlaştığı günümüzde, Camus, duyarsızlığın; Arendt ise sorgulamayan insanların kötülüğü nasıl sıradanlaştırdığını anlatıyor bize.
Görseli Büyüt
Bu görselde, iki ünlü düşünürün ve onların eserlerinin bir kolajı yer alıyor. Solda, siyah-beyaz bir fotoğrafta Hannah Arendt rahat bir pozisyonda otururken görülüyor. Kısa dalgalı saçları var ve düşünceli bir ifadeye sahip. Sağ tarafta ise Albert Camus’nun bir fotoğrafı var. Camus, gözleri dikkatle karşıya bakan, genç bir adam olarak gösterilmiş ve bir masanın başında oturuyor. İkisinin arasında ise iki önemli eser dikkat çekiyor. Üstte, Arendt’in "Kötülüğün Sıradanlığı: Adolf Eichmann Kudüs'te" adlı kitabının kapağı yer alıyor; kapakta Adolf Eichmann’ın mahkeme salonundaki duruşmasından bir fotoğraf bulunuyor. Altta ise Camus'nun "Veba" adlı kitabının modern bir tasarımla hazırlanmış kapağı var. Bu iki düşünürün eserleri, felsefi ve siyasi içerikleriyle dikkat çekiyor ve görsel, derin düşünceleri ve edebi başarıyı yansıtıyor.
Gazeteci. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Milliyet, Dünya, Akşam, BusinessWeek Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Halen ikinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesi Felsefe Lisans Programı...

Gazeteci. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Milliyet, Dünya, Akşam, BusinessWeek Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde çalıştı. Halen ikinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesi Felsefe Lisans Programı öğrencisi. Edebiyatı merkezine alan çalışmalar yürütüyor ve yazmaya devam ediyor.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git