ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Tolga Korkut
Sayfa 53
Bush İhlalleri Yasallaştırmakta Israrlı
ABD Başkanı, Kongreden 16 maddesi geçersiz kalacak olan Yurtseverlik Yasasını yenilemesini istedi. UAÖyse, Kongreye ihlalleri anlattı: Özgürlükler budanıyor. Bu yasa, hak ihlal eden ülkelerin model yasası haline geldi.
21 Temmuz 2005
Terörle Mücadelede İnsan Haklarına Dikkat
Prof. Üskül, asıl zeminin insan hakları olduğunu söyledi: İnsanların bir bölümünün haklarını sınırladığınızda, bu yoksunluk duygusu onu yanlış yönlere itebiliyor. Adaletsizlikle karşı karşıya olduğu duygusunun ortadan kaldırılması gerekiyor.
20 Temmuz 2005
Sanık Polisler İlk Kez Kızıltepe Duruşmasında
Kızıltepe davasının Eskişehirdeki ilk duruşmasına sanık polisler ilk kez katıldı. Mahkeme sanıkların diğer duruşmalara da katılması gerektiğine karar verirken, tutuklanmaları talebini reddetti. Dava 24 Ekime ertelendi.
20 Temmuz 2005
Öndül ve Biçici İHDnin Yaşgününü Kutluyor
İHD,19 yıldır insan haklarını savunuyor. Eski başkan Öndül: İHDnin en önemli işlevi, insan hakları kavramını topluma tanıtmış olması. Türkiyede bürokrasi hâlâ otoriter zihniyette. Başkan yardımcısı Biçici: Süreç kızışıyor; işimiz giderek zorlaşacak.
19 Temmuz 2005
Çözüm; Ya AB Üzerinden Ya Da...
Doç. Dr. Yeğen, ABnin referans oluşturduğu modern siyasetin, Kürt sorunu gibi etno-politik sorunları, demokrasiyi derinleştirerek çözecek araçlara sahip olduğunu söyledi: Çözüm için PKKyle sempati ilişkisi kurmayan bir siyasi dil gerek.
18 Temmuz 2005
Barış İçin Yeni Bir Bildirge
100 aydın, Halklarımızın ufkunda kara bulutların dolaşmasının sorumlusu devlet diyerek yeni bir bildiri yayınladı. Yurdatapan ve Satlıgan: Bildirge öncekileri tamamlayıcı nitelikte, dedi. Radikal, Cumhuriyet, Milliyet, Hürriyet, ilanı yayınlamadı.
15 Temmuz 2005
Mahkeme Tarhanın İki Davasını Birleştirdi
Askeri mahkeme, dünkü duruşmada, total retçi Mehmet Tarhana açılan iki davayı birleştirme kararı verdi. Bir sonraki duruşma 4 Ağustosta. Duruşmadan önce saçı ve sakalı zorla kesilen Tarhan, hâlâ askeri cezaevinde tutuklu.
13 Temmuz 2005
Temyiz Beklenmemeli, Yatağan Kapanmalı
AİHMnin yargı kararlarını uygulamaması nedeniyle mahkum ettiği TCyi Yatağan kararının ardından, Avukat Özay, Türkiyenin 90 günlük itiraz süresi var. Bu süre beklenmemeli; Yatağan hemen kapanmalı. Zarar şu dakikada bile devam ediyor dedi.
13 Temmuz 2005
Bağımsız Yargıya Asıl Engel 1982 Anayasası
Hukukçulara göre, yargı bağımsızlığı için Anayasa değişmeli, HSYK özerkleşmeli. Prof. Üskül: Anayasa sorunu çok dile getirildi. Meclis dikkate almıyor. İstanbul Barosundan Moroğlu: Türkiye temel yasalarını yeniden yazmaya iki yıl ayırmalı.
7 Temmuz 2005
5 Hak Örgütü, İnsan Hakları Platformu Kuruyor
TİHV, İHD, HYD, Mazlum-Der ve UAÖ, ortak bir İnsan Hakları Platformu oluşturmak için çalışıyor. TİHVden Önen: Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu deneyiminden sonra, gerçekten bağımsız bir danışma kuruluna ihtiyaç olduğunu gördük.
6 Temmuz 2005
Mesele Türk Telekomun Altyapısına Konmak
Haber-Senin eski genel başkanı Kemal Keleş: İhalede Türk Telekoma biçilen değer, arsalarımızın değerini bile karşılamaz. Özelleştirmeyle tekel kalkmıyor, özel tekel yaratılıyor. Telekomun sadece mevcut şebekesinin tahmini değeri 28-38 milyar dolar.
5 Temmuz 2005
Haber-Sen: Satın Alan Telekoma Giremeyecek
Haber-Sen, Telekomun özelleştirme ihalesiyle ilgili dava açmaya hazırlanıyor. Başkan Yelekçi: İhale için, hem esasa hem de usule dair birçok dava açacağız. Gerekirse hizmet üretmeyebiliriz. Eski başkan Keleş: Özelleştirme Anayasaya aykırı.
5 Temmuz 2005
Eğitim-Seni Açık Tutmak İçin Tek Yol Buydu
Eğitim-Sen Yargıtayın kapatma kararına karşı, tüzüğünün anadilde eğitimle ilgili maddelerini değiştirdi. Eğitim Sekreteri Sağdıç: Yargıtayın gerekçeli kararını bekliyoruz. Hukuk siyasetin rotasında. Varlığımızı sürdürmenin görünen tek yolu buydu.
4 Temmuz 2005
Canlı Hedef Yapıldı, Canlı Bomba Dendi...
Polis, bir kişiyi elleri kelepçeli, ayağından vurulmuş yerde yatarken, bomba taşıdığı şüphesiyle öldürdü. Hukukçulara göre olay, kasten adam öldürme. ÇHD: Soruşturma için bağımsız bilirkişi ve hekim şart. Doç. Dr. Tosun: Medya, zanlıyı suçlu ilan etti.
1 Temmuz 2005
Bushun Özgürlük İnşası: Yıkım, Av, Ölüm
Bush Bu fedakarlık şart. Irakta terörist avlıyoruz. Özgür bir ülkenin inşasına yardım ediyoruz dedi. Sözlerini, Irak Dünya Mahkemesini anımsayıp yeniden okumak gerek. O zaman neyin inşa edildiği, kimin avlandığı, kimin kurban edildiği görülüyor çünkü.
30 Haziran 2005
Hak İhlalini İzleyene Ceza ve Dava
İnsan hakları savunucuları ihlalleri izledikçe, kendilerine soruşturma açılıyor. İHDden Alataş: Savcı, yargıç, kendini devlet memuru görmemeli. Keskin: İşkenceyi yapanlar, kamuoyuna yansımasını istemiyor. Avukat Terzi: BM sözleşmeleri devreye sokulmalı.
29 Haziran 2005
WTIın Getirdikleri: Bilgi, Umut, Dayanışma
Irak Dünya Mahkemesinin katılımcıları ve organizatörleri mahkemenin kendilerine ne ifade ettiğini anlatıyor. Gazeteci Çubukçu: Gazeteci olarak, savaş kirli demekte beis görmedim. Prof. Oran: Susarak suç ortağı olmamalı. Berktay: Hukuk kavramı başkalaştı.
28 Haziran 2005
Suçlular, Ayağa Kalkın!
Jüri, bulgularını açıkladı: ABD ve Britanya hükümetleri, 13 insan hakları ihlali gerçekleştirdi. BM Güvenlik Konseyi, ihlallerin işbirlikçisi. Diğerleri: Koalisyon ülkeleri, üs kullandıran ülkeler, savaştan kâr eden şirketler ve büyük medya şirketleri.
27 Haziran 2005
Tuncelide İnsan Hakları Savunucuları Hedef
Tuncelide mayına çarpan taksinin enkazına, insan hakları savunucularını ve baroyu hedef gösteren yazılar asıldı; savcı talimatıyla kaldırıldı. Tunceli Barosu suç duyurusunda bulundu. Av. Aygün: Kamu görevlileri bize saldırmaya tahrik ediliyor.
24 Haziran 2005
WTI Susmayı, Susturulmayı Reddetmektir
Irak Dünya Mahkemesinin açılışında konuşan vicdan jürisinden Roy, Mahkeme boyunduruk altına alınırken öylece durmak istemeyenlerin vicdanına dayanıyor; iddia heyetinden Falk, Mahkeme Türkiye yönetiminin suç ortaklığını da soruşturuyor dedi.
24 Haziran 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Dünyanın Vicdanından Tarhana Destek
Vicdani retçi Mehmet Tarhan, askeri cezaevinde olduğu için katılamadığı, Vicdan Jürisi üyesi olduğu Irak Dünya Mahkemesinde alkışlarla selamlandı, vicdani retçi olma hakkını cesaretle savunduğu için kutlandı. Tarhan, 28. gününde açlık grevini bıraktı.
24 Haziran 2005
Unutmamalı: Irak Tasarlanmış Bir Cehennemdir
Irak Dünya Mahkemesi, bir unutmama eylemi. Mahkemeden Berktay, Dr. Madra, Küresel BAKtan Önen ve gazeteci Artan, Irakla ilgili unutulmaması gerekenleri anlattı: Yalana dayalı bir işgal, hapishaneye çevrilip yağmalanan ülke ve dünyanın barış umutları.
23 Haziran 2005
Türkiyenin G8 Silahları İhlalleri Besliyor
Silah ihracatının yüzde 80inden fazlasını G8 ülkeleri gerçekleştiriyor. Silahlar, antlaşmalara karşın, insan hakları ihlallerinin yaygın, yoksulların ezildiği ülkelere gidiyor. Türkiyenin de üretici ya da ihracatçı olarak bu ticarette payı var.
22 Haziran 2005
Yoksulları Gözetlemekle Bataklık Kurumaz
570 kameralı takip sistemi İstanbulda devreye girdi. Avukat Terzi: Suistimale açık. Kayıtlarla ilgili düzenlemeler şeffaf olmalı. İHDden Keskin: Sistem bireyi değil, devleti korumak amaçlı. Prof. Dr. Narlı: Suçla mücadelede sosyal projeler şart.
21 Haziran 2005
Devlet Önce Türkiye Halkından Özür Dilesin
Akademisyenler, Ermeni sorununda geçmişle yüzleşmeyi değerlendirdi. YTÜden Macar, Devlet böyle bir şey yaşanmadı iddiasından vazgeçmeli; AÜden Oran, 1915in derin devleti nasıl korunur? İÜden Çağlar, Geçmişle hesaplaşma kendi kendine olmaz.
17 Haziran 2005
Türkiyenin İki Kıbrıs Politikası Olmalı
Yrd. Doç Dr. Hasgüler, Ankara Anlaşması Ek Protokolüyle, Türkiyenin Güney Kıbrısı fiilen tanıyacağını söyledi: Kıbrıs Rumlarına yönelik politika oluşturmak, KKTCnin atlanması anlamına gelmez. Türkiye, ABnin Doğu Akdeniz politikasını yönlendirebilir.
16 Haziran 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Nezarethane Kamerası Göstermelik Olmasın
İHD İstanbuldan Avukat Keskin, Kayıt sorduğumuzda, kamera ya bozuk ya da çalışmamış oluyor. Hükümet kararlılık gösterecekse, işkencede zaman aşımını kaldırsın; İzmir İÖGden Avukat Akdöl, Kayıtlar savcılığın sorumluluğunda olmalı dedi.
16 Haziran 2005
İstanbullular Vapurlarını Vermeyecek
Belediyenin mevcut şehir hatları vapurlarını seferden kaldırmasını istemeyen, vapurların bir yaşam biçimi olduğunu savunan İstanbullular, Vapurlarımızı Vermeyeceğiz kampanyası başlattı. İmzacılar arasında birçok akademisyen ve sanatçı var.
15 Haziran 2005
Tarhan 20 Gündür Açlık Grevinde
Vicdani/total retçi Tarhanın, askeri cezaevindeki tutuklularla aynı hakları istediği için başladığı açlık grevi, 20. güne ulaştı. Tarhana aynı suçlamayla ikinci bir dava daha açılıyor. İnsan hakları savunucuları: Uluslararası sözleşmeler ihlal ediliyor.
14 Haziran 2005
Türkiye Sosyal Forumu Kuruluyor
Türkiye Sosyal Forumu, kuruluş toplantısını İstanbulda yapıyor. Amaç neo-liberalizme ve savaşa karşı mücadele. Geçici Koordinasyondan Yeşil, Siyasi partilerin katılımı Türkiyenin özgül koşullarından kaynaklanıyor dedi. Oluşumda şimdilik 28 örgüt var.
13 Haziran 2005
Türkiye Stratejik Ortak Değil, Sıkışmış Ortak
Uzmanlar, Erdoğanın ABDye eli boş gidip eli boş döndüğünü söylüyor. Doç. Dr. Aydın: Taleplerde netlik yoktu. Türkiye dış ilişkilerinde sıkışmış halde. Kontrpiyede kalıyor. Yazar Fırat: Stratejik ortaklık abartılı. Türkiye karar süreçlerinde yok.
13 Haziran 2005
Diyarbakır İHD: İhlaller Olağanüstü Arttı
Diyarbakır İHD Başkanı Demirtaş: En önemli etken silahlı çatışmalar. 5 ayda 147 kişi öldü. Hükümet yangına körükle gidiyor. İşkence konusunda olumlu eğilim var; ifade özgürlüğünde tahammülsüzlük daha da arttı. Anadilde eğitim hakkını savunmak bile yasak.
10 Haziran 2005
1
...
51
52
53
54
55
56
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver