ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Tolga Korkut
Sayfa 51
Tarhan Soruşturma ve Eşit Muamele İstiyor
Total retçi Tarhanın ikinci açlık grevi 1 Kasımda 33. gününü doldurdu. Avukatı Coşkun, Tarhanın kendisine şiddet uygulanmasıyla ilgili soruşturmanın başlamasını, eşit muamele görmeyi, ihtiyaçlarının koz olarak kullanılmamasını istediğini söyledi.
1 Kasım 2005
Avukatlar MİTe Takipsizliğe İtiraz Etti
Avukatlar Tanrıkulu ve Elçi, savcılığın MİT izleme operasyonuyla ilgili takipsizlik kararına, etkili başvuru yolu hakkına aykırılık gerekçesiyle itiraz etti. Tanrıkulu: Soruşturmaya müsteşarlık hayır, Başbakan evet dedi. Ama soruşturma fiilen yapılmadı.
1 Kasım 2005
Polis Kimliğini Göstermek Zorunda
Polise kimlik soran sivil şiddete uğruyor. Avukat Kanar Yasa açık. Polis kimlik göstermeli; Cinmen, İçişleri Bakanı genelge yayınlamalı, vatandaş hakkını aramalı, baroya başvurabilir diyor. Doç. Dr. Bıçak, polise periyodik hizmet içi eğitim öneriyor.
31 Ekim 2005
TBMM İdamı Yasaklayan BM Protokolünü Onayladı
TBMM, ölüm cezasını kaldıran ve ülkelerin çekince getirmesini önleyen BM Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesine ek İkinci İhtiyari Protokolü cuma günkü oturumunda onayladı. Türkiye sözleşmeyi 6 Nisan 2004te imzalamıştı.
31 Ekim 2005
Geri Dönüş İçin Önce Çatışma Bitmeli
TESEVin raporu, zorunlu göçün bütün ülkeyi etkileyen bir travma olduğunu söylüyor. Sorunun çözümü için doğru bir zorunlu göç tanımına, bölgede güvenliğe, mayınların temizlenmesine, sosyo-ekonomik adımlara ve toplumsal rehabilitasyona gerek var.
28 Ekim 2005
Zorunlu Göçte Mağdurların Sesi Duyulmuyor
TESEV raporuna göre, yerlerinden edilmiş kişiler güvensiz, ümitsiz, öfkeli, kuşkucu, çekingen ve içe kapalı bir davranış kalıbı geliştirmiş durumda. Çocuk emeği istismarı yaygın. Kadınlar eve gelir getirmekle erkeklerin baskısı arasında sıkışıyor.
28 Ekim 2005
Alataş: Eskişehirde Yasalar İhlal Edildi
İHD Genel Başkanı Alataş, Kaymazlar davasındaki uygulamaların, CMKdeki duruşmanın açıklığı ilkesinin ihlali olduğunu, avukatların savunma, duruşmaya girme hakkının, yurttaşların seyahat özgürlüğünün ihlal edildiğini söyledi.
25 Ekim 2005
Eskişehirde Adil Yargılama Olanaksız
Kaymazlar davasında, hak savunucuları kente alınmadı. Adil yargılama yok diyen avukatlar, duruşmayı terk etti; Davanın Eskişehirden alınmasını talep edeceğiz; doğrudan AİHMye gidebiliriz dedi. Önemli kanıt sayılan kütüklük dava kayıtlarına geçti.
24 Ekim 2005
Başsavcılık Hakaret, Karalama Makamı Değil
Barolar Birliği yönetim kurulu ve baro başkanları oybirliğiyle karar aldı; Van Barosu avukatlarına yarısı PKKlidir diyen Başsavcı Kaçanı şiddetle kınadı. Başkanlar bugün Vandaydı. Birlik Başkanı Özok, Herkesi hukukun içine çekeceğiz dedi.
21 Ekim 2005
İHD Ferikoy Karakolunda İşkence Var Dedi
İHD İstanbul, derneğe başvuran Diyarbakırlı işçi Sertin Feriköy Karakolu polisleri tarafından dövüldüğünü, işkenceye maruz kaldığını açıkladı. Basın açıklamasını karakolun önünde gerçekleştirdi. Sert, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
21 Ekim 2005
Fişleme Operasyonunda MİTe Takipsizlik
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, cep telefonu kayıtlarını derleyen MİT görevlileriyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu Başkanı Tanrıkulu, Önümüzdeki hafta itiraz edeceğiz dedi.
20 Ekim 2005
Bingölde Hak Savunuculuğu Baskı Altında
Bingöl İHD, 2001den beri haklarında açılan 209 soruşturmayı, 51 davayı ve engellemeleri raporlaştırdı. Şube Başkanı Kızgın: Bingölde hak ve özgürlükler sürekli ihlal ediliyor; Alataş, Bingölde sivil değil, askeri kurallar geçerli dedi.
19 Ekim 2005
İşkenceciyi Tutuklamayan Rektörü Tutukluyor!
Delillerin karartılması kaygısı, işkence davalarında gündeme gelmiyor. İÖGden Akdöl: Savcılar işkencede doğrudan soruşturma açmıyor. Soruşturma fiilen kolluğun elinde. İHDden Keskin: Kolluk kuvvetleri yaşam hakkının ihlalinde dahi tutuklanmıyor.
17 Ekim 2005
Çatışma da Hukuka Uygun Olmalı!
İnsan Hakları Derneği kayıtlarında operasyonlardan gelen ve organları kesilmiş ceset vakaları var. Başkan Alataş: Operasyon bölgeleri yasak bölge ilan ediliyor. Basının buralarda rahat çalışabilmesi, operasyonların bağımsız, sivil denetime açılması gerek.
11 Ekim 2005
Cezasız Kalan İşkence Sistematiktir
Altınbaş davası 15. yılını doldurmak üzere. TİHVden Önen, İşkence davaları belirli sürede sonuçlanmalı; İHDden Alataş, En ciddi sorun işkencenin cezasız kalması. İşkenceci her aşamada korunuyor. İnsan hakları terfilerde kriter olsun dedi.
7 Ekim 2005
Altınbaş Davası Yine Ertelendi
Birtan Altınbaşın 91de işkenceyle öldürmesiyle ilgili davada, iki sanık mektupla ifade gönderdi. Emekli polisler Baştan ve Sinkil, ifadelerinde Sorguda yalnız ikimiz vardık dedi. Dava 10 Kasıma ertelendi. Avukat Aydın: Karar aşamasına gelindi.
7 Ekim 2005
Haklardan En Üst Düzeyde Yararlanılmalı
Ekonomist Yılmaz: Sendikal haklarda AB normundan söz etmek mümkün değil. Belli AB ülkelerinde çalışma yasaları hâlâ güçlü; ama hızla geriletiliyor. Temelde sadece ekonomik bir birlik olan AByi iyi anlamak, mevzuattan en üst düzeyde yararlanmak gerek.
6 Ekim 2005
Mehmet Tarhan Yeniden Açlık Grevinde
Total retçi Mehmet Tarhanın, askeri cezaevinde saçları, sakalı yine zorla kesildi. Avukat Coşkun, olaydan sorumlu Başçavuş Hilmi Şavluk hakkında suç duyurusunda bulunacak. Tarhan, açlık grevine yeniden başladı; hukuki takip ve bağımsız muayene istiyor.
5 Ekim 2005
ABye Girsek Bir Dert, Girmesek Başka...
Kristal-İşten Çelik, AB süreci sendikal haklar için ilerleme imkanı; KESKten Karaca, Hak gaspında AByle Türkiye arasında fark yok; ortak mücadele gerek; Türk-İşten Benli, Bizim temel sorunlarımız var, örgütlenme hakkımızı kullanamıyoruz dedi.
3 Ekim 2005
Gazeteciler Bilgi Edinme Hakkını Kullanmalı
Avukat Noyan, Bilgi edinme hakkı ne kadar kullanılırsa, eksiklikler o kadar ortaya çıkar. Savsaklayan yöneticileri dava etmeli; İHDden Alataş, Asıl alan sosyal ve ekonomik haklar. Özelleştirmeler için bu haktan yararlanmak gerek dedi.
30 Eylül 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Bireysel Silahsızlanma... Peki Ama Nasıl?
Umut Vakfının bireysel silahlanma üzerine düzenlediği arama toplantısı, silahlanma olgusunu hukuk, medya, toplum ve güvenlik boyutlarıyla ele aldı. Kanıksanan şiddet, korku kültürü, güven bunalımı, insanı nesneleştiriyor; öldürmek kolaylaşıyor.
28 Eylül 2005
Kaos GL İçin Kapatma İstemi Hak İhlali
İnsan Hakları İzleme Örgütü ve AB Komisyonu, Ankara Valiliğinin Kaos GLnin kapatılması için dava açılmasını istemesini, temel özgürlüklerin ihlali ve ayrımcılık olarak niteledi. Valiliğin kararının derhal düzeltilmesini istedi.
27 Eylül 2005
Konferans Katılımcılarını Koruyun
ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Türkiyeden birçok akademisyen ve aydın, Cumhurbaşkanına, Başbakana ve bakanlıklara dilekçe gönderdi; Osmanlı Ermenileri konferansına katılacakların güvenliğinin sağlanmasını istedi.
22 Eylül 2005
Sermaye Kazanıyor İstanbul Kaybediyor
Şehir Plancıları Odasından Nurhan, Galataportun hem Anayasaya hem Kıyı Kanununa aykırı olduğunu söyledi: İstanbulu plansız bırakacak. Ulaşım, altyapı masraflarını biz ödeyeceğiz dedi. İptal davaları sürüyor; Mimarlar Odası yeni davaya hazırlanıyor.
21 Eylül 2005
Eşcinsel Hakkı Savunmak Yasak ve Ayıpmış!
Ankara Vali Yardımcısı Ekremoğlu, Kaos GLnin kapatılması için dava açılmasını istedi. Gerekçe, Hukuka ve ahlaka aykırı dernek kurulamaz. Avukat Yıldırım: Valiliğin yaptığı ayrımcılık ve örgütlenme özgürlüğünün ihlali. Davanameyi merakla bekliyorum.
20 Eylül 2005
Türkiye Cinsiyet Adaletinde En Kötülerden
Social Watch raporuna göre, Türkiye, toplumsal cinsiyet adaletsizliğinde dünyanın en kötü on dört ülkesinden biri. En iyi durumdakilerse İskandinav ülkeleri. Fakat, dünyada kadınlarla erkeklere eşit davranan hiçbir ülke yok. Yoksulların yüzde 70i kadın.
16 Eylül 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Dünya Daha Zengin, Yoksullar Daha Yoksul
Social Watch raporuna göre, yoksulluğu anlamak için gelir düzeyine değil, eşitsizliklere ve yoksunluklara bakmak gerek. Yoksulların sayısı tahmin edilenden yarım milyar daha fazla. Küreselleşme yoksulluğu artırıyor; tersine döndürülmeli.
16 Eylül 2005
Türkiye Cinsiyet Adaletinde En Kötülerden
Social Watch raporuna göre, Türkiye, toplumsal cinsiyet adaletsizliğinde dünyanın en kötü on dört ülkesinden biri. En iyi durumdakilerse İskandinav ülkeleri. Fakat, dünyada kadınlarla erkeklere eşit davranan hiçbir ülke yok. Yoksulların yüzde 70i kadın.
16 Eylül 2005
Türkiye İki BM Sözleşmesini İmzaladı
Abdullah Gül, işkenceye karşı sözleşmeye ek protokolü ve nükleer terörizme karşı sözleşmeyi imzaladı. Protokolün amacı, işkencenin önlenmesi için uluslararası bir mekanizma oluşturmak. Annan, işkence mağdurlarına yardımın iki katına çıkarılmasını istedi.
16 Eylül 2005
BMnin Varlık Nedeni, Pazarlardaki Eşitsizlik
BMnin durumunu ya da işlevsizliğini, sermayenin kârlılığı ve sermaye birikiminin sürekliliği açısından bugün ihtiyaç duyulan koşulların kendi aralarındaki uyumsuzluktan, uyumsuzluğun da ötesinde, çözümsüz çelişkilerden bağımsız düşünmemek gerek.
14 Eylül 2005
BM İnsanlığın Kazanımı; ABDye Boyun Eğmemeli
Yrd. Doç Dr. Uras, Irakın ve Afganistanın uluslararası hukuka dayanmayan işgali, BMnin meşruiyetini sona erdiren gelişmelerdir. BM esas işlevini yerine getiremiyor; Prof. Dr. Köker Uluslararası politika hâlâ ulusal çıkarlara endeksli dedi.
14 Eylül 2005
Petrol-İş Davayı Açtı, Diğer Davalar Yolda
Petrol-İş avukatı Candoğan, Tüpraş ihalesinin iptali için gerekçelerini açıkladı: Şartnamede, üretim, istihdam ve verimlilikle ilgili şart yok. İhaleye katılmayan firmalar, Tüpraşta pay sahibi olabilecek. Ödeme koşulları belli değil.
13 Eylül 2005
1
...
49
50
51
52
53
...
56
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver