ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Tolga Korkut
Sayfa 52
Tüpraş Koç-Shelle Gitti... İşçiler Ayakta
Tüpraş ihalesi 4,140 milyar dolarla Koç-Shell OGGde kaldı. Petrol-İş iptal davası açıyor. İktisatçı Sönmez: Sektör tamamen global firmaların eline geçti. Dünya kârları nerede maksimize oluyorsa, ona göre hareket ederler. Maliyeti bütün toplum hissedecek.
12 Eylül 2005
90. Maddeyle Darbeciler Yargılanabilir
Avukat Özkan, 12 Eylül darbecilerinin yargılanabilmesi için Geçici 15. maddenin kaldırılmasını beklemeye gerek olmadığını söylüyor: İnsanlığa karşı suçlarda, uluslararası sözleşmelerde zaman aşımı yok. Anayasa 90. madde yargılamaya zemin oluşturabilir.
12 Eylül 2005
12 Eylülle Hesaplaşmadan Demokrasi Olmuyor
DİSKten Çelebi, ÖDPden Tahmaz, Avukat Cinmen ve Dev Maden-Senden Uygur, ertelenen 12 Eylül mitingini, demokratik muhalefetin etnik çatışma ihtimali karşısındaki durumunu ve 12 Eylülün kendisiyle hesaplaşmayı bianete anlattı.
9 Eylül 2005
İnsan Hakları Başkanlığı Yetkiye Karşı Zayıf
Bıçak BİHBden kendi isteğiyle 17 Eylülde ayrılacağını açıkladı; Hâlâ ciddi insan hakları sorunları var; BİHB ve insan hakları kurulları otoriteye karşı zayıf; İnsan Hakları Ulusal Kurumu acil ihtiyaç dedi. Milliyet BİHBnin lağvedileceğini yazdı.
8 Eylül 2005
Kitlesel Şiddetin Yaratılan Hassasiyetleri
Siyaset bilimciler, 6-7 Eylül olayları üzerinden bugünün kitlesel şiddet eylemlerini değerlendirdi. Prof. Dr. Oran: Bugün gayrimüslimlerin yerine Kürtler konuyor. Sermaye oluşumunun önlenmesine çalışılıyor. Macar: Hassasiyet öğretilmiştir zaten.
7 Eylül 2005
Tayfun Mater: 6-7 Eylül Faşizmin Bir Tezahürüdür
Tayfun Mater " 6-7 Eylül başarılı olmuş bir Türkleştirme operasyonudur. Çok seslilik yok oldu. Ticareti Türk kapitalist sınıfı ele geçirdi. Bugün aynı koşullar geçerli değil. Bu sefer başaramazlar" diyor.
6 Eylül 2005
Adalet Olmadıkça Barış da Olmuyor...
Barış Gününde, Küresel BAKtan Önen Barış şansının her zamankinden fazla olduğunu, Barış Derneğinden Kavala Emperyalizmin barış düşüncesini körelttiğini, İHDden Alataş Monolitik anlayışın baskıya dayalı bir durağanlığı dayattığını söyledi.
1 Eylül 2005
Erkem: İşkenceyle Mücadelede İÖG Vazgeçilmez
İzmir Barosu Genel Kurulu, İşkenceyi Önleme Grubunun baronun kurumsal yapısına bağlı olarak çalışmasını görüşmek üzere 12 Kasımda toplanıyor. İÖGden Erkem, Mağdurların güvenle başvurabileceği bir merkez olmazsa, işkenceyle mücadele mümkün değil dedi.
31 Ağustos 2005
Batmanda Hassas Sükunet
Savcılık Hasan İşin öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlattı. İHD bilgilerini savcılığa sundu. STKler Emniyet Müdürünün görevden alınmasını istedi. Emniyet PKKlilerin cesetlerini sadece ailelerine verebileceğini açıkladı. Gazeteciler kaygılı.
30 Ağustos 2005
Barışmak İçin Acıların Tanınması Gerekiyor
Araştırmaya göre Diyarbakırda en az güvenilen kurumlar polis, medya, ordu. Şiddet ve işkencenin ortadan kalkması için baskının ortadan kalkması, demokratikleşme isteniyor. Kürt kimliği, milliyetçi karakterde ifade edilmiyor. Ayrımcılık yaygın duygu.
26 Ağustos 2005
Hedef Demokrasinin Bölünmez Bütünlüğü Olmalı
Türkiyede askerlerin siyasetteki egemenliği nasıl önlenir? Dr. Uras, Askeri bürokrasiye örgütlenme hakkı tanınmalı; Prof. Dr. Üskül, MGK anayasal olmaktan çıkmalı, Genelkurmay MSBye bağlanmalı; Prof. Dr. Köker, Yepyeni bir anayasa gerek dedi.
24 Ağustos 2005
İstanbulda Yalnızca 3,672 Yoğun Bakım Yatağı
Tüketiciler Birliği, İstanbulda sadece 3,672 yoğun bakım yatağı olduğunu, özel kuruluşların astronomik bedel istediğini açıkladı. Dr. Sütlaş: Muhatap Sağlık Bakanlığıdır. Özel sektörde, hastayı bir gün bile fazla tutmak işletme için büyük getiri demek.
24 Ağustos 2005
General Tolon Sınırı Aştı, Dava Açılabilir
Avukat Noyan ve İHDden Öndül, Orgeneral Tolona veda konuşması nedeniyle dava açılabileceğini söyledi: Demokratik eleştiri özgürlüğü sınırlarını ziyadesiyle aşan hakaret ve hedef gösterme amacı var. Hedef gösterici, nefret ve şiddete davet edici.
23 Ağustos 2005
Ertelenen Ermeni Konferansı Eylülde
Boğaziçi Üniversitesinden Soysal ve Sabancı Üniversitesinden Terzioğlu, ertelenen Osmanlı Ermenileri Konferansının eylül sonunda Boğaziçi Üniversitesinde düzenleneceğini açıkladı: Konferans üzerinde siyasi spekülasyonlar, akademik özgürlüğü zedeler.
23 Ağustos 2005
Tolon Aydın Ölçü Merkezi mi?
Silahlar sussun çağrısının imzacılarından Mater, Tahmaz, Sarısözen, Göyçe, Çelikkan ve Fincancı, Orgeneral Tolonun kendilerini hedef alan kerameti kendinden menkul, kaç lüks oldukları belli değil sözlerini bianete değerlendirdiler.
23 Ağustos 2005
Maganda Kurşunu Değil, Bireysel Silahlanma
Bir günde, bireysel silahlanma nedeniyle bir çocuk öldü; biri çocuk iki kişi yaralandı. UAÖden Dalkıran: Bireysel silahsızlanma terimini görünür kılmak gerek. Silah bulundurmak zorlaştırılmalı. Avukat Özkan: Yeni TCKde havaya ateş açana 6 ay ceza var.
22 Ağustos 2005
İHD Kandemir İçin Suç Duyurusunda Bulunacak
Dur ihtarına uymadığı için jandarmanın açtığı ateşle başından vurulan Suat Kandemir öldü. İHD, Kandemirin öldürülmesi ve kardeşlerinin jandarma karakolunda işkence görmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacak. Kardeşlere hukuki, tıbbi yardım sağlayacak.
22 Ağustos 2005
İmralıyla Bağlantı Koptu, Böyle Oldu...
Başbakanla görüşen heyet üyeleri, Kongra-Gel açıklamasını değerlendirdi. Çalışlar Kesin tavır Öcalana havale edilmiş gibi; Bayramoğlu Hükümetin atacağı adımlar önemli; Gürsoy Beklentilere cevap vermedi; Mert Zamana ihtiyaç var dedi.
19 Ağustos 2005
Önen: Amaç Bütün Siyasi Muhalefeti Yıldırmak
TİHV Başkanı Önen, ülkelerin birbirlerini örnek göstererek çıkardıkları terörle mücadele yasalarıyla, her türlü siyasi muhalif görüşün terörle özdeşleştirileceğini söyledi: Afganistan ve Irakın işgaliyle insan hakları, demokrasi sistemi çöktü.
18 Ağustos 2005
Polis Devleti Peşinde, Yargıdan Kaçıyorlar
Avukat Koç, Yeni Terörle Mücadele Yasası için gelen önerilerin, temel hak ve özgürlüklerin ihlaline zemin hazırladığını, Anayasaya ve AİHSye aykırı olduğunu söylüyor. Böyle bir yasaya gerek yok. Düzenleme CMKde var. Ama hepsi yargı denetimine bağlı.
18 Ağustos 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Akademi Kürt Sorununu Araştırmaktan Uzak
Akademisyenlere göre, Kürt sorunuyla ilgili bütünsel araştırma yok. Doç Dr. Göregenli: Sorunu içinden görecek olanlar çalışmalı. Doç. Dr. Değirmencioğlu: Mesele tehlikeli, üzerine düşünmek de öyle. Gazeteci Bayramoğlu: Devlet bu alanı çok sıkı koruyor.
16 Ağustos 2005
Türkyılmaza Ceza Verildi, Tecil Edildi
Tarihi kitapları yurtdışına çıkarmak suçlamasıyla Ermenistanda dava edilen Yektan Türkyılmaza, mahkeme hapis cezası verdi, ancak cezayı tecil etti. Türkyılmazın iki hafta daha Ermenistan dışına çıkması yasak.
16 Ağustos 2005
Askerler Sonsuz Yetki İstiyor...
Orgeneral Özkökün kısıtlanıyoruz sözleri ve taleplerine ilişkin haberleri değerlendiren TİHVden Önen Haklar tehdit altında. Mevcut yasal düzen yeterlidir; Avukat Tanrıkulu Bu talepler hoşgörülmemeli; Prof. Dr. Köker Kısıtlama yok dedi.
15 Ağustos 2005
Düzen Etnik Çatışma Olasılığını Ciddiye Aldı
Doç. Dr. Yeğen, son günleri değerlendirdi: Müesses nizam neden Erdoğana tepki vermiyor? Günün sorusu bu. Egemenler etnik çatışma ihtimalinin yükseldiğini gördüler. TCnin orta vadede Kürt sorununu yönlendirme, bütünüyle kontrol edebilme kudreti yok.
12 Ağustos 2005
Gürsoy: Bölgeye Pozitif Ayrımcılık Şart
Erdoğanla görüşen Yurttaş Heyetinin sözcüsü Gürsoy, Konuşma, halka verilen rahatlatıcı mesaj bakımından başarılı. Kitle önünde demokrasi teminatı önemli. Ancak Başbakan parlamentoda temsil adaleti için seçim barajının düşürülmesine değinmedi dedi.
12 Ağustos 2005
Erdoğan Kürt Sorunu Raporunu Anımsıyor mu?
Erdoğanın 90ların başında hazırlattığı Kürt sorunu raporunun yazarı Metiner: Çözüm anayasal yurttaşlık temelinde, eksiksiz demokrasiyle, Kürtlerin kültürel haklarının tanınmasında ve Güneydoğunun ekonomik kalkınmasında. Erdoğan hâlâ aynı çizgidedir.
10 Ağustos 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Ben Olsam Derdim ki...
Başbakanla görüşmeye katılmayacak olan Silahlar Sussun bildirisinin imzacıları, bianete konuştu. Oral: Şiddeti dışlamanın yollarını nasıl arıyorlar? Özkan: Tartışma yollarının açılması gerek. Prof. Göregenli: Kürt halkının söz söyleme kanalları açılmalı.
8 Ağustos 2005
Irkçılık Ayyuka Çıkmış; İHDye Suçlama Yersiz
Ağaoğlunun değerlendirmeleri bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Metninde ikna edici analizler yok. İHD çalışanları her gün hayatlarını, özgürlüklerini riske ettiler. Açıklama için Hürriyetin tercih edilmesi ilginç.
1 Ağustos 2005
Baro Genel Kurulu İÖG İçin Toplanacak
Mahkeme, İzmir Barosunun 1146 avukatın imzalı talebine karşın Genel Kurul toplamama kararını mevzuata uygun bulmadı ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Avukatlar, İşkenceyi Önleme Grubunu görüşmek üzere Genel Kurulun olağanüstü toplanmasını istemişti.
28 Temmuz 2005
AIDSle Mücadelede Esas Engel: İlaç Fiyatları
Binlerce doktor AIDSi konuşmak için Brezilyada toplandı. Sınır Tanımayan Doktorların son raporuysa, AIDSle mücadelede en büyük engelin hâlâ ilaç fiyatları, patentlerin katı bir şekilde korunması olduğunu gösteriyor.
26 Temmuz 2005
Lozan, Kürt Sorunu'nu yüzde 80 çözerdi
Türkiye, kurucu belgesi olan Lozan Antlaşması'nı yılardır ihlal ediyor. Prof. Dr. Oran: Madde 39/4 uygulanmış olsaydı, Kürt Sorunu'nun yüzde 80'i olmazdı. YTÜ'den Macar: Hakları daraltmak için yalnızca Lozan'ı anımsamak, çifte standart.
25 Temmuz 2005
Genel Arama İzni Hukuka Aykırı
Gündem gazetesi, Tuncelide bir aylık genel arama izinlerinin verildiğini yazdı. Hukukçulara göre bu, yasalara aykırı. Aygün: Bir aylık izinler alınıyor. Taş: Arama kararı, olayla ve zamanla sınırlı olmalı. Cinmen: Bir üst mahkemeye itiraz edilebilir.
22 Temmuz 2005
1
...
50
51
52
53
54
...
56
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver