ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Tolga Korkut
Sayfa 11
SENDİKAL HAKLAR
Sendikalı İşçiler DESA'da Uluslararası Dayanışmayla Kazandı
DESA sendikalı olduğu için çıkardığı işçileri kademeli olarak işe alacak. Deri-İş sendikasıyla protokol imzalayan firma, bütün işçilere sendikal haklarının güvence olduğuna dair yazılı belge dağıtacak. Deri-İş'e göre, şirketin geri adım atmasında uluslararası kampanya etkili oldu.
26 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU
"Başbuğ, Çözümü Nasıl Tartışacağımızı Belirleyemez"
Yrd. Doç. Dr. Coşkun, Genelkurmay Başkanı'nın açıklaması için "Kamuoyundaki asker algısının sürmesine çalışıyor. Ama açıklamayı asker değil Başbakan yapar. Vahim olan CHP ve MHP'nin askeri siyasete müdahaleye çağırması" diyor.
25 Ağustos 2009
KAYIPLAR VE FAİLİ MEÇHULLER
Kayıp Yakınları da "Açılım"da Hükümetle Görüşmek İstiyor
Kayıp yakını kadınlar Tosun, Ocak ve Taşkaya, hükümetin arşivlerdeki belgeleri bir an önce açıklamasını, kayıp ailelerini muhatap almasını, kayıplardan kalanları bulmasını ve özür dilemesini istiyor.
23 Ağustos 2009
MGK BİLDİRİSİ
Sancar: Asker "Kürt Açılımı"nda CHP ve MHP'ye Malzeme Vermedi
Prof. Dr. Mithat Sancar, MGK bildirisinin askerlerin hükümetin "demokrasi açılımı"nın önünü açma eğilimini yansıttığını, hükümet Kürtlerin kimlik ve temsil, sokaktaki insanın şiddetin bitmesi beklentilerini hesaba katarak yol alırsa, gelecek yıl normalleşme havasının yakalanabileceğini söylüyor.
21 Ağustos 2009
Lazlar "Açılım"dan Tehlike Altındaki Dillerinin Korunmasını Bekliyor
Laz Kültür Derneği Başkanı Beşli, "Bu iktidarı desteklemiyorum, ama kanın durması her şeyden önemli. Gençlerin ölmesini kimse kabul edemez. Ne olursa olsun desteklenmeli" diyor, yer adlarının iadesi, devlet okullarında Lazca öğretimi, TRT'de Lazca yayın istiyor.
21 Ağustos 2009
ÖCALAN'IN YOL HARİTASI
Öcalan'ın Yol Haritasını Önce Devlet Öğrenecek
İmralı Adası'na giden kosterin hâlâ arızalı olduğunu öğrenen avukatlar, Öcalan'la 26 Ağustos'ta görüşmeyi planlıyor. Öcalan Kürt sorununa çözüm için "yol haritasını" büyük olasılıkla mektup olarak cezaevi yönetimine teslim edecek. Yol haritası avukatlara ulaşabilirse, açıklama İstanbul'da yapılacak.
21 Ağustos 2009
Çerkesler de "Demokrasi Açılımı"nda Masaya Oturmak İstiyor
Kafkas Dernekleri Federasyonu, şimdiye kadar kendileriyle görüşülmemesi için "eksiklik" diyor, giderileceğini umuyor; "açılım"ın "toplumsal barış" projesi olmasını istiyor. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taymaz'a göre, Kuzey Kafkasya kökenlilerin ana beklentileri dil hakları ve kültürel destek.
20 Ağustos 2009
YAŞAM HAKKI
Çağdaş Gemik'i Öldüren Polise 16 Yıl Hapis Cezası
Mahkeme, polis Ergin'e "olası kasıtla öldürmek"ten önce 20 yıl ceza verdi; sonra iyi halde 16 yıla indirdi. Gemik ailesinin avukatı Ermiş "Bu yeni yetki yasasından sonra bir polise verilmiş en yüksek ceza. Silah kullanıp şiddet uyguladıklarında cezasız kalmayacaklarına dair önemli bir mesaj" diyor.
20 Ağustos 2009
CİZRE JİTEM DAVASI
Kaybedilen HADEP Yöneticileri Temizöz Davasında
Kaybedilen Tanış ve Deniz'in Cudi Dağı'nın eteğindeki bir köyde gömülü olabileceği, JİTEM'cilerin yargılandığı Temizöz davasındaki ifadede yer aldı. Ailelerin avukatı İdris Tanış kuşkulu: "Bu bilgiyi doğrulatırsak kazı isteyeceğiz. Ama somut bilgiler olayın arkasında Levent Ersöz ve ekibinin olduğunu gösteriyor."
20 Ağustos 2009
"Demokrasi Açılımı"nda Romanların da Söyleyecek Sözü Var
Roman Dernekleri Federasyonu'ndan Çekiç "Barış için bütün girişimler desteklenmeli. Farklı yaşam kültürleri olduğunu hisseden bütün gruplar bu sürece katılmalı ve faydalanmalı. Demokrasiye hepimizin ihtiyacı var" diyor.
19 Ağustos 2009
HÜKÜMETİN KÜRT AÇILIMI
"Kürt Açılımına Asıl Sokaktaki İnsanın Katılımı Önemli "
Bakan Atalay'la görüşen İHD Başkanı Türkdoğan "AKP kendi planını topluma mal etme eğiliminde. Bunun için bütün kesimlerin katılımı gerek. Toplantılar valilik, kaymakamlık düzeyinde de yapılabilir. Sokaktaki insanın doğru bilgilendirilmesi şart" diyor.
18 Ağustos 2009
İşsizlik Sigortasının Yağmalanması Anayasa Mahkemesi'nde Son Bulabilir
Cumhurbaşkanı sendikaların itirazına karşın işsizlik sigortası fonunun sermayeye aktarılmasına olanak sağlayan yasayı onayladı. CHP'den Anadol "Meclis'te karşı çıktık, devam edeceğiz" diyerek Anayasa Mahkemesi'ne başvurabileceklerini söyledi. DİSK 20 Ağustos'ta "AKP fondan elini çek" eylemlerine başlıyor.
18 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU
"Yol Haritası Hepimizin Olmalı, İçinde Öcalan'ınki de Yer Alabilir"
Eski TİHV ve TMMOB Başkanı Önen "Çözümde tek muhatap, tek merci" yaklaşımından yana değil. "Yıllardır çözüm için önerilenler olgunlaşmış durumda. Toplumun yol haritasının başarısı için, önce güven sağlanmalı" diyor. Önen, Öcalan'ın avukat görüşmesini çözümledi.
17 Ağustos 2009
İŞSİZLİK SİGORTASI
"Maaşımdan Benim İçin Kesilen Parayı Patronlara Verecekler, Elbette Karşıyım!"
Hizmet sektöründe çalışan Taşçı hükümetin işsizlik sigortası fonunu sermayeye aktarmasına kızgın. "Bu fon işsiz kalanlar için bir tür güvence. Çalışanlara değil, patronlara aktarılması kuruluş amacına zıt" diyor.
13 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU
"Toplum Düşmanlık Dili Değil, Şiddetsiz Çözüm İstiyor"
Prof. Dr. Göregenli "CHP ve MHP'nin çözüme katkıda bulunmasalar da engel olamayacakları bir noktaya gelmesi kuşkusuz hayırlı olur. Toplumun çoğunluğu şiddetsiz çözümden yana. Bu uzun sürecin asıl aktörleri sıradan insanlar olarak bizleriz" diyor.
13 Ağustos 2009
Diyarbakır Aram Tigran'a Toprak Götürüyor
İçişleri Bakanlığı izin vermediği için Türkiye'de toprağa verilemeyen müzisyen Aram Tigran için, Diyarbakırlılar temsili cenaze töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Baydemir, Tigran'ın Brüksel'deki mezarına Diyarbakır'dan toprak götüreceklerini açıkladı.
13 Ağustos 2009
HÜKÜMETİN KÜRT AÇILIMI
CHP'yle MHP'ye Kürt Sorununda Çözüme Katılım Formülleri
Prof. Dr. Ersanlı "MHP Çin'de Uygurlar için istediklerini anımsarsa, Kütlerin gördüğü zulmü ve taleplerini anlar. CHP kendi Kürt raporlarını gözden geçirebilir, AKP'yi adım atmaya zorlayabilir. AKP'nin sınırı olacaktır, talepleri yükseltmeli, sürecin takipçisi olmalıyız" diyor.
12 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU VE MHP
"Çözüme En Çok Destek MHP ve CHP'den Gelmeli"
Doç. Dr. Tosun'a göre MHP "çekingen popülizm"le, mevcut tabanını kaybetmemeye çalışıyor, ama böylece merkez parti olmaktan uzaklaşıyor. Tosun "Merkez parti taraflarla tokalaşmayı bilmeyi gerektirir. Barış için demokrasi adımlarına MHP de inanıyor, ama dile getirmekten çekiniyor" diyor.
11 Ağustos 2009
YERİNDEN EDİLEN ÇOCUKLAR
Kürt Açılımı Çocuklar İçin de Açılım Olmalı
Yerinden edilmiş çocuk ve gençlerle çalışan Başak Kültür ve Sanat Vakfı'ndan Kanat, "Hükümetin adımı umut verdi; ama insanlar kaygılı; güvenebilmek istiyor. Çocukların terörle mücadeleden yargılanması önlenmeli, yerinden edilmiş çocuklar için kapsamlı iyileştirme programları gerek" diyor.
10 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU
"Norşin'e Norşin Dendi, Spiker Bitlis'te de Kürtçe Konuşabilse..."
Bitlisli yerel gazeteci Karabulut, cumhurbaşkanının Bitlis'teki konuşmasının, Güroymak'ın eski adı Norşin'i kullanmasının halkı sevindirdiğini söylüyor. "Radyomuzda özgürce Kürtçe yayın yapabilsek ne güzel olur" diyor. Karabulut'a göre, Kürt sorunun çözümünde yoksulluğun giderilmesi esas.
10 Ağustos 2009
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Aram Tigran İstediği Gibi Diyarbakır'da Toprağa Verilecek
Müzisyen Tigran için tören cenazesi yetiştirilebilirse bugün, olmazsa yarın Ermeni Kilisesi'nde düzenlenecek, Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Organizasyon komitesinden Anlı, "Tigran'ın Diyarbakır'a gömülmeyi istemesi bizim için çok anlamlı. Diyarbakır barışın, kardeşliğin başkentidir" dedi.
10 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU VE MEDYA
Oktay Ekşi'ye de "Barış Gazeteciliği Açılımı" Gerek
Bir gazetecilik örgütünün, Basın Konseyi'nin başkanı, köşe yazısıyla Kürt sorununa çözüm konuşmalarının sınırını "bölünme" kaygısıyla çizmeye çalışıyor; hak taleplerinin ve önerilerin demokrasi kılığında "bölme" çabaları olduğunu söylüyor. Ekşi'ye "barış gazeteciliği" ilkelerini anımsatmakta yarar var.
8 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU VE CHP
"CHP Kürt Sorununun Çözümüne Katkı Verdikçe Oyları Artar"
Prof. Dr. Keyman, Baykal'ın süreci doğru okumadığını, CHP'nin eşit vatandaşlık taleplerini yükselterek AKP'yi yönlendirebileceğini düşünüyor.:"CHP, PKK bağlarını öne sürmek yerine DTP'nin muhatap alınması gerektiğini vurgulamalı. İrlanda örneği bize bunu öğretiyor."
7 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU
CHP'li Şevketoğlu: Çözüm İçin Elbette DTP'yle Görüşmek Gerekir
CHP Diyarbakır İl Sekreteri, "Kürt sorununa çözüm sürecinde DTP birincil muhatap. DTP farklı, PKK farklı. Anayasada vatandaşlık tanımına ihtiyaç yok. Görüşmeler Meclis'te bütün siyasi aktörlerin katılacağı komisyonlarla yürümeli" diyor.
6 Ağustos 2009
ERDOĞAN-DTP GÖRÜŞMESİ
Çözüm Umutları Artarken Öncelik Güven Sağlamakta
Diyarbakır Tabip Odası'nın eski başkanı İpekyüz "Kürt sorunu bir güvenlik değil, güven sorunudur. Son bir haftada umutlar iyice arttı. Hükümet DTP'yle, sivil toplumla ilişkilerini geliştirmeli. Yerel yöneticilerle ilişki kuracak, bölgeyi iyi tanıyan, demokrat yöneticiler atamalı. Önce olmazsa olmazlar değil, olabilirler konuşulmalı" diyor.
5 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU
"Esas Mesele PKK'nin Yasal Siyasete Katılımı"
Doç. Dr. Yeğen "Esas mesele PKK'nin silahsızlandırılıp, yasal siyasete katılımının nasıl sağlanacağı. Hükümet Kürt açılımı için gerekli kamuoyunu yaratmada başarılı olmuş görünüyor. Öcalan'ın af istememesi önemli. Konu PKK, elbette PKK'nin talepleri konuşulacak. Sorunu çözmemenin maliyeti Bahçeli'ye anlatılabilir" diyor.
4 Ağustos 2009
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
KÜRT SORUNU
Ekinci: AKP'nin Kürt Açılımının Sınavı Anayasa Değişikliği
Kürt siyasetçi Ekinci "İçişleri'nden davet gelirse görüşmeye giderim. Kürtler ayrılmak değil, eşit yurttaşlık istiyor. Anadilinde eğitim, yerinden yönetim istemek böyle. 'Bölünme' diyen barışın ülkeye kazandıracaklarını düşünsün. Devlete, partilere, gazetecilere barışı hatırlatmak düşer" diyor.
3 Ağustos 2009
KAYIPLAR VE FAİLİ MEÇHULLER
Kayıp Yakınları Dargeçit Taburu'nun da Ergenekon'da Yargılanmasını İstiyor
Cumartesi İnsanları 1995'te gözaltına alınıp kaybedilen Seyhan ve Aslan'ın dosyalarının Ergenekon davası kapsamına alınmasını, sorumlu tuttukları Mardin Dargeçit'teki askerlerin ve dönemin yetkililerini yargılanmasını istedi. Kayıp yakını Erbek "Ben babasız kaldım, kimse kalmasın" dedi.
2 Ağustos 2009
KÜRT SORUNU
DTP'li Özçelik: Devlet Çözüme Kapıyı Araladı, Ama Hazırlıkları Yok
DTP Milletvekili Özçelik Kürt sorununa çözümde "Hükümetle görüşmemiz için projelerinin olması gerek. İlk adım silahsızlanmaya gidecek çatışmasızlık olmalı. PKK eylemsizliğini olabildiğince uzatmalı, bu arada ordunun operasyonları da durmalı. AKP'li Kürt milletvekilleri özgürce konuşabilmeli" diyor.
31 Temmuz 2009
KÜRT SORUNU
"Başbakan DTP'yle Oturup Çay Bile İçse Moraller Yükselir"
GÜNSİAD Başkanı Bedirhanoğlu "Bakan Atalay'ın konuşması umudu artırdı. DTP'yle görüşülerek atılacak adımların meşruiyeti olur. Katılırız, katılmayız, ama Öcalan'ın yol haritasını dikkate almak gerek. İlk iş çatışmasızlığı sağlamak" diyor.
30 Temmuz 2009
KÜRT SORUNU
"Diyarbakır'da Barış Umutları Artıyor"
Baro Başkanı Aktar, İçişleri Bakanı'nın konuşmasından sonra "Kimle görüştüysem umutlu. İnsanlar 'Artık bir şeyler olacak' diyor" diye konuştu. Aktar'a göre en acil adımlar operasyonların durdurulması, PKK'nin askerlerle temas yaşanmayacak şekilde çekilmesi: "Konuşabilmemiz için çatışmasızlık gerek."
30 Temmuz 2009
EMEK HAKLARI
Kriz Bahanesiyle İşten Çıkarılanlara Tavsiyeler
Avukat Yılmaz, işçilere yargıya başvurmalarını, şu bilgileri toplamalarını öneriyor: "Şirket kâr ediyorsa, yeni siparişler alıyorsa, işten çıkarma döneminde yeni işçi almışsa, bu bilgiler işçinin lehine. Şirket başka çaresi olmadığını ve fazla istihdamı olduğunu kanıtlamak zorunda."
29 Temmuz 2009
1
...
9
10
11
12
13
...
20
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver