ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Tolga Korkut
Sayfa 10
FUTBOLDA IRKÇILIK
Tribünde Irkçı Şiddet Sürerse Diyarbakırspor Ligden Çekilecek
Kulüp sözcüsü Önen, Federasyon'un önlem açıklamasını samimi bulduklarını, somut önlemler beklediklerini, ama yeni bir olay yaşanırsa çekilmelerinin herkes için en iyisi olacağını söyledi. Önen "Bursa'da yaşananlar ilk değil, ama hiç olay yaşanmayan yerler de oldu" dedi.
29 Eylül 2009
28 EYLÜL BİREYSEL SİLAHSIZLANMA GÜNÜ
Umut Vakfı Bireysel Silahsızlanma Fotoğraf Ödüllerini Verdi
Renkli kategoride Özsoy, Yüksel, Akten ve Turaç; siyah beyazda Korkmaz, Yavuzak ve Gezer ödüllerini aldı. Vakıf Başkanı Nazire Dedeman "Yaşam hakkını güvenceye alan silah yasası istediklerini" dile getirdi.
29 Eylül 2009
ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VE HUKUK SEMPOZYUMU
"Gazeteciler Terörle Mücadele Yargıçları Haline Geldi"
Yunanistanlı avukat Masouridou, Guantanamo'da, Afganistan'da ve Irak'ta haklar ve özgürlükler yok sayılırken medyanın tecrit edilenlerin sesini duyurmak yerine "cadı avı"nın peşinden koştuğunu söyledi.
29 Eylül 2009
MANUEL VE TERESA DE VADELL'LE SÖYLEŞİ
"Venezüella'da Sosyalist Süreç En Çok Kadınlara Yaradı"
Yayıncı Teresa de Vadell, Chavez yönetiminin çıkardığı yasa ve uygulamalarla "kadınların kendi önemlerinin farkına vardığını" söylüyor; eşi, Chavez'in avukatı Manuel Vadell "Sürecin yavaşlamasına izin veremeyiz" diyor. İkisi için de ülkede ilk iş yolsuzlukla mücadele.
28 Eylül 2009
ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VE HUKUK SEMPOZYUMU
Ezilenlerin Avukatları Uluslararası Örgütlenmeye Gidiyor
ÇHD Başkanı Kozağaçlı, Latin Amerika, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'den avukatların ortak bir örgütlenmeyi konuştuğunu, uluslararası özgürlük mücadelesi ve hukuk sempozyumun farklı ülkelerde her yıl düzenlenmesinin planlandığını söyledi.
28 Eylül 2009
Hakkari'de Savcı Raporu Yok Saydı, Çocuğa İşkence Takipsiz Kaldı
Avukat Timur, C.E.'ye poliste ve cezaevinde işkence yapıldığını gösteren TİHV raporunu dikkate almayan başsavcının bir kez daha takipsizlik kararı verdiğini, itiraz ettiklerini söyledi. Aile dosyanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görüşülmesini bekliyor.
24 Eylül 2009
MÜLTECİ HAKLARI
Polisin "Yabancı Misafirhanesi", Süresiz Gözaltı Merkezi
UNHCR Türkiye'den Çorabatır, polisin denetimindeki "yabancı misafirhaneleri"nin sığınma arayan kişiler için geleceklerini belirsizleştiren gözaltı yerleri olduğunu, çözümün içinde polisin olmadığı "mülteci kabul merkezleri" kurmak olduğunu söylüyor.
23 Eylül 2009
Gazeteciler Genelkurmay Başkanına Bu Soruları Sormasın
Gazetecilerin sorduğu, PKK militanlarına af, hükümetin "demokrasi açılımı", Suriye Başkanı Esad'ın sözleri ve Kürtçe eğitimi sorularının muhatabı İlker Başbuğ değil, hükümet. Gazeteciler buna alışkın olan Genelkurmay Başkanı'nı siyasete müdahaleye, yani suça teşvik ediyor.
23 Eylül 2009
SİLAHLANMA
"Füzeler Halk İçin Daha Az Güvenlik, Daha Çok Yoksullaşma Demek"
Araştırmacı Şen, ordunun modernizasyonu ve bölgedeki enerji hatlarının korunması için silahlanmanın süreceğini öngörüyor; "Bu sermayenin güvenliği için. Halk içinse üretemeyen Türkiye'de bu daha az eğitim, sağlık, sosyal güvence ve kaynak demek" diyor.
16 Eylül 2009
DERE YATAKLARININ TEMİZLENMESİ
"Ayamama'nın İki Yanında 500'er Metre Boşaltılmak Zorunda"
Mimarlar Odası'ndan Hacıalioğlu, "Sel suyu betonda asfaltta, altı kat hızlı akar. Dere yataklarının civarı yeşil alan olmak zorunda. Mimarlık öğrencileriyle çalıştık. Botanik parkı olabilir. Hiçbir maliyet can kaybıyla ölçülemez" diyor.
15 Eylül 2009
ÖĞRETMEN SENDİKALARI DEĞERLENDİRDİ
Ayrımcılığa Karşı Ders Olumlu, Ama Uygulaması Kuşkulu
Eğitimin ilk haftasında ayrımcılığa karşı ders genelgesini Eğitim-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Eğitimİş ve Türk Eğitim-Sen'e sorduk. Hepsi, itirazlarıyla birlikte, olumlu buluyor. Ancak asıl sorun, bu derslerin hangi yöntemle, nasıl, hangi bilgilerle işleneceği.
14 Eylül 2009
29 YIL SONRA 12 EYLÜL DARBESİ
"12 Eylül İnşa Edilmiş Bir Hayat Tarzıdır"
İktisatçı Sönmez, 12 Eylül darbesini ekonomi üzerinden okuyor, ucuz emeğe dayalı piyasa egemenliğinin örgütlenmeden demokrasiye değerleri nasıl değiştirdiğini anlatıyor ve ekliyor: "AKP 12 Eylül'de inşaatına başlanmış düzlemde devam ediyor. En ufak geri dönüş olmadı."
12 Eylül 2009
GÜLER ZERE'YE ÖZGÜRLÜK
Adli Tıp Gecikiyor, Güler Zere İçin Hâlâ Karar Veremiyor
Avukatı Aslan, kanserli mahkum Zere'nin salıverilmesiyle ilgili toplanan Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'nun "eksik belge" nedeniyle yine karar veremediğini, Zere'nin radyoterapisinin bittiğini, vücudunda şişlikler ve yanmalar olduğunu söyledi.
11 Eylül 2009
MARMARA'DA SEL
"Ayamama'yı Yapılaşmaya Açan Erdoğan, Şimdi Halkı Suçluyor"
MO İstanbul Büyükşehir Şubesi Başkanı Muhçu "Başbakan'ın söylediklerinin gerçekle ilgisi yok. 1997'de belediye başkanı olarak planı değiştirdi. Dava açtık, kazandık. Devam ettiler. Şimdi sorumluluğu halka, iklim değişikliğine, dereye atıyorlar" dedi.
10 Eylül 2009
MARMARA'DA SEL FELAKETİ
"Selin Etkilediği Herkes Belediyeye, Devlete Dava Açsın"
Çevre hakkı konusunda uzman avukat Cangı, "Felaketin çarpık kentleşme, plansız yapılaşma sonucu olduğu çok açık. Belediyeye ve devlete maddi ve manevi tazminat davası açılabilir. Selden etkilenen herkese hakkını armasını öneririm "diyor.
9 Eylül 2009
MARMARA'DA SEL
"Dere Kıyısında Yapılaşmayı Önlemeyen Herkes Suçlu"
Şehir Plancıları Odası'ndan Özden "Taşkın kuşağı 25 metredeyken, Ayamama deresinin beş metre yakınında sanayi binaları var. Çok yağış oldu, insanlar tedbirsiz, diye açıklanamaz. Bu sel felaketi ne ilk ne de son; plansız alanların tamamı tehdit altında" diyor.
9 Eylül 2009
Temizöz Davası Tanığı "Rütbeli Asker Beni Tehdit Etti" Diyor
JİTEM Komutanı Temizöz'ün yargılandığı davanın tanığı Binzet, İHD yetkililerine rütbeli bir askerin cezaevine gelip kendisini tehdit ettiğini, ifadesini geri çektiği dilekçeyi böyle imzaladığını anlattı.
8 Eylül 2009
İŞKENCENİN CEZASIZLIĞI
Her İşkence Davasına Karşı 63 "Polise Mukavemet" Davası Var
İHD'nin derlediği resmi rakamlara göre, 2006'da açılan ortalama 1,7 işkence davasına, 2007'de de 1,4 işkence davasına karşı 100'er "polise mukavemet" davası açılmış. İHD Başkanı Türkdoğan "Bu işkenceyle etkin mücadele edilmediğini, toplumsal muhalefetin nasıl bastırıldığını gösteriyor" dedi.
8 Eylül 2009
İNSAN HAKLARI VE MEDYA
Zaman İstatistikleri Çarpıttı, "Hak İhlalleri Azaldı" Dedi
İHD'nin rakamlarını eksik ve bağlamı dışında kullanan Zaman, "İhlaller yüzde 70 azaldı" dedi. İHD Başkanı Türkdoğan "Biz AB reform süreci hızlandığında hak ihlalleri azalıyor, dedik. 2005'ten sonra ihlaller arttı. Gazeteciler tablonun bütününü gömeli" dedi.
8 Eylül 2009
MEDYADA CİNSİYETÇİLİK
Gazeteciler "Akil Adamlar" Demekten Vazgeçsin Artık
Bağımsız Türkiye Komisyonu için neredeyse bütün haberlerde "akil adamlar" adı kullanılıyor. Oysa bu komisyonda bir de kadın var: Emma Bonino. Sabah ve Cumhuriyet "akil adamlar" dememeyi akıl etmiş.
8 Eylül 2009
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
54 YIL SONRA 6-7 EYLÜL
"Sosyalistler 6-7 Eylül'ü Her Yıl Hatırlatmalı"
SP'den Akın İstanbul'da azınlıkların mallarının yağmalandığı 1955'teki olayların kontrgerillanın işi olduğunu, Ergenekon davasının derin devletin tasfiyesi olmadığını söyledi; "Sosyalistler 6-7 Eylül'ü unutturmamalı ve kontrgerillayla bağlantılandırmalı" diye konuştu.
7 Eylül 2009
TÜKETİCİ HAKLARI
Elektrik Zammı Haksız, İtiraz Edin!
Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Çeçen "Elektriğin yüzde 48'i doğalgazdan, ağırlıkla özel şirketlerce üretilip TETAŞ'a satılıyor. BOTAŞ'ın doğalgaz fiyatı yüzde 61 düşmüş, elektrik tüketimi yüzde 5 düşmüşken zam yapılıyor. Yurttaşlar tepkilerini göstersin" diyor.
4 Eylül 2009
HÜKÜMETİN KÜRT AÇILIMI
"Hükümet Barış Dilinden Uzaklaşmamalı"
Prof. Dr. Ergil "Toplum ilk kez kendi sorununu nasıl çözeceğini tartışıyor. Hükümet mümkün olduğunca bütün toplumsal aktörleri sürece katmalı, topluma 'Herkes kazanacak, kaybeden olmayacak' mesajını vermeli" diyor.
3 Eylül 2009
"Sınırın Açılması Türkiye'ye de Ermenistan'a da Şifa Olacak"
Gazeteci Karakaşlı "Bugünü normalleştirirsek geçmişi iyileştirip ortak bir gelecek kurabiliriz. Sınırın açılması özellikle genç kuşakların birbirini tanıması için önemli. İki halkın da ikna olması için çalışmak gerek. İyi ilişkiler Hrant Dink'in rüyasıydı" diyor.
3 Eylül 2009
KÜRT SORUNU
"Kürt Sorununu Çözmek İsteyen Oy Kaygısını Bırakmalı"
DİSİAD Başkanı Türk "Partiler tabanlarından korkmayı bırakmalı. Hükümet doğrudan adım atmalı. DTP de güven vermeli." diyor. Diyarbakırlı işadamı, "anayasa değişikliği, PKK'lilere af, anadilde eğitim"in açıkça tartışılmasından yana.
2 Eylül 2009
ÇOCUKLAR İÇİN ADALET
Çocukları "Terör" Suçlamasıyla Yargılanan Babalar Anlatıyor
Batman'dan baba Ş.A. Oğlunun başına gelenleri anlatıyor: "Batman'da kepenkler kapalıydı. Olay çıkmadı. Oğlum eve karakolun yanından geçerek dönerken bir anda etrafı sarılıyor ve 'Terlisin, mutlaka eylemden gelmişsin, giysilerin de siyah' deyip almışlar."
1 Eylül 2009
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
TÜRKİYE-ERMENİSTAN İLİŞKİLERİ
"Ermenistan Sınırı Yıl Sonuna Kadar Açılır"
TESEV'den Görgülü, Türkiye-Ermenistan protokollerinin en somut sonucunun sınırın açılması, kara ve hava ulaşımının başlaması olduğunu söylüyor; "Böylece Ermenistan'ın ortak sınırı tanımama sorunu da ortadan kalkmış olacak. Bundan sonra Türkiye'yle Ermenistan arasında komşuluk ilişkilerinin gelişmesini bekleyebiliriz" diyor.
1 Eylül 2009
HÜKÜMETİN KÜRT AÇILIMI
"Barış" Diyenler Hükümetten Cesur Olmasını Bekliyor
Barış Meclisi sözcülerinden Tahmaz İçişleri Bakanı'nın açıklamalarını değerlendirdi; "Hükümet çatışmasızlık için operasyonları durdurmalı, Öcalan'ın yol haritasının açıklanmasını engellememeli, DTP'yle kalıcı ilişki kurmalı, düşüncelerin ve taleplerin ifadesini güvence altına almalı" dedi.
31 Ağustos 2009
HÜKÜMETİN KÜRT AÇILIMI
Alevilerin de "Demokrasi Açılımı" Var
Alevi örgütleri "Nasıl bir Türkiye istiyoruz" açık tartışmasını kasımda tamamlamayı planlıyor. Federasyon Başkanı Balkız "Herkes için eşit yurttaşlık istiyoruz. Özgürlükler olsaydı, Kürt sorununu böyle yaşamazdık. Anayasa, seçim, partiler yasası değişmeli. Toplum somut adımlar bekliyor" diyor.
28 Ağustos 2009
GÜLER ZERE'YE ÖZGÜRLÜK
Adli Tıp Güler Zere İçin Hâlâ Evrak Bekliyor
Kanserli hükümlü Zere'nin durumunu görüşen Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu, Zere'nin tedavisiyle ilgili belgelerin istenmesine karar verdi. Yeni toplantıya kadar Zere'nin hastanenin mahkum koğuşunda tutulması sürecek.
27 Ağustos 2009
YARGI REFORMU STRATEJİSİ
Hükümet Kendinden Bağımsız Hakim, Savcı İstemiyor
Hükümetin "yargı reformu stratejisi" belgesine göre, Adalet Bakanı ve müsteşarı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda kalıyor. Olumlu adım HSYK kararlarının yargı denetimine açılması. Hukukçu İlkiz "Sorun devam ediyor. Stratejinin stratejisi yok" diyor.
27 Ağustos 2009
HÜKÜMETİN KÜRT AÇILIMI
"AKP Açılımda Geri Adım Atarsa, Çok Şey Kaybeder"
Diyarbakır Baro Başkanı Aktar, "Asker 'kırmızı çizgi' çekse de hükümetin geri dönüşü zor. 1 Eylül'de PKK'nin ne yapacağı, Öcalan'ın diyecekleri ve Meclis'in açılması kritik noktalar. Hükümetin yılbaşına kadar atabileceği güven verici adımlar var" diyor.
26 Ağustos 2009
1
...
8
9
10
11
12
...
19
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver