ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Hamza Aktan
Sayfa 12
Paz: Sendikalar Kapitalizmin Parçası
Fas ve Amerikaya girmesi terörist olduğu iddiasıyla yasaklanan Abel Paz, sendikaların kapitalizmin parçası haline geldiğini söyledi. Ankarada yaptığı konuşmada Uşakta yargılananların alacağı ceza tüm anarşistleri ilgilendirir dedi.
29 Haziran 2002
MKMnin Objektifinden Dengbejler
MKM fotoğraf biriminin Diyarbakır, Mardin ve Batmanlı Dengbejlerlerin fotoğraflarından oluşturulan dia gösterisi, MKM Sahnesi mühürlü olduğu için Maya Sahnesinde yapılacak.
29 Haziran 2002
Galatada Şenlik Var!
Galatanın tarihine ve bugününe sahip çıkmak amacıyla düzenlenen 14. Galata Şenliği dün başladı. Pazar gününe kadar devam edecek şenlikte bugün İngiliz Kırım Kilisesinde saat 19.00da Ermeni Getronagan Korosunun konseri var.
28 Haziran 2002
18 Kamu Çalışanına Gözaltı
Eğitim-Sen Mersin Şubesinin basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahale sırasında aldıkları darbeler nedeniyle iki sendikacıya işgöremez raporu verildi.
28 Haziran 2002
Yalnızca Başbakan Değil Hükümet de Kararsız
Başbakan Bülent Ecevitin Erken seçim ufukta göründü deyip sonra söylediklerinin yanlış anlaşıldığını açıklaması erken seçim tartışmalarını yoğunlaştırdı. Uzmanlar, bu belirsizliğin zaten endişeli olan piyasalar için iyi bir sinyal olmadığı fikrinde.
27 Haziran 2002
Dünya Kupası Ülkesine Sendikalardan Protesto
Dünya Kupası maçlarının oynandığı Kore Cumhuriyeti sendikacılara uyguladığı baskılar nedeniyle dünyadaki tüm sendikalar tarafından protesto edildi. Türkiyedeki sendikalar da Ankaradaki Kore Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı
27 Haziran 2002
Rusya da Gelişti
Kanadada sürmekte olan G-8 toplantısında Rusyanın gruba tam üyeliği onaylandı. Siyaset bilimi uzmanları: G-8 Rusyayı içine alarak muhalefetini ortadan kaldırmayı, Rusya da bu üyelikten ekonomik pay çıkarmayı amaçlıyor
27 Haziran 2002
Sivil Toplum Kuruluşları ve İktidar
Cuma günü başlayan11.Sivil Toplum Kuruluşları Sempozyumu Türkiyedeki STKların yapılarını tekrar tartışmaya açtı. Sivil Haklar İnisiyatifi kurucularından Korhan Gümüş, bu durumu bianete değerlendirdi: Türkiyedeki STKlar resmi kurumlarla içli dışlı.
24 Haziran 2002
STK Sempozyumuna Dünya Kupası Engeli
18 sivil toplum kuruluşunun düzenlediği Sivil Toplum Kuruluşları, Yerelleşme ve Yerel Yönetimler konulu 11. Sivil Toplum Kuruluşları Sempozyumunun programı Türkiye-Senegal maçı nedeniyle değiştirildi. Maç saatlerine gelen çalışma bir gün önceye alındı
21 Haziran 2002
Göç Batıyı Tehdit Ediyor
20 Haziran Mülteciler Günü için Bilgi Üniversitesinde düzenlenen etkinliğe katılan Prof. Turgut Tarhanlı ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Metin Çorabatır, mültecilik ve statüsü konusunda BİAya açıklamalar yaptı.
20 Haziran 2002
Mülteci Sorunu Devam Ediyor
BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin verilerine göre: 2002 yılının ilk üç ayında Türkiyeye 5 bin 982 kişi sığınma talebinde bulundu. Aynı sürelerde Amerika ve Avrupa ülkelerine yapılan başvurularda ise azalma görüldü
19 Haziran 2002
Bir Dünya Sorunu: Mültecilik
BM Yüksek Komiserliği Türkiye Sözcüsü Çorabatır, İkinci Dünya Savaşından bu yana mültecilerin sorunlarıyla ilgilenen örgütün kaynaklarının giderek azaldığını söyledi. Çorabatır: Günümüzde 50 milyon insan zorunlu göçe maruz kalıyor
19 Haziran 2002
Barajlar; İstihdama mı, Yıkıma mı?
Türkiye Barajlar ve Kültürel Miras İzleme Komitesinin açıkladığı veriler, barajların refah getirmekten çok onarılması güç zararlara yol açacağı yönünde. Bir örnek: Sadece Atatürk barajının yapımı 580 arkeolojik yerleşme alanının yok olmasına yol açtı.
18 Haziran 2002
Göç Mağdurları Buluşamadı
Vanda yapacakları miting ile Esenyurtta düzenleyecekleri şenliğin keyfi olarak engellendiğini belirten GÖÇ-DER Genel Başkanı Gürbüz, 23 Haziranda Şişlide düzenleyeceğimiz mitingle ilgili izin talebimize de henüz yanıt alamadık dedi.
17 Haziran 2002
Mahkumlar Ucuz İşgücü
İnsan hakları savunucuları, yapılması düşünülen L tipi cezaevlerinde mahkumların ucuz işgücü olarak çalıştırılacağını iddia etti. İHD Cezaevi Komisyonu Başkanı Erdem: Adalet Bakanlığının ne kadar cezaevi o kadar ucuz işgücü mantığıyla haraket ediyor.
15 Haziran 2002
Unutuşa Karşı Duran Dergi: Yaşamevi
Bir grup ölüm orucu eylemcisi hem yakalandıkları Wernicke Korsakoff sendromunu atlatabilmek hem de Türkiye de yaşanan bu eylemin ve etkilerinin unutulmasını engellemek amacıyla aylık Yaşamevi Bülteni dergisini çıkarıyor.
14 Haziran 2002
Sinema Yazarlarının Seçtikleri Gösterimde
Sezon boyunca gösterilen filmler arasından 25 sinema yazarının seçtiği filmler yeniden gösterimde. Piyanist, Amelie, Aşk Zamanı, ve Akıl Defteri gibi seçilmiş filmlerin gösterimleri Beyoğlu Sinemasında.
13 Haziran 2002
Jurnal.net Kapandı
1 Nisan 2000de yayın hayatına başlayan haber sitesi jurnal.netyayınını devam ettirebilmek için gerekli finansal desteği sağlayamadığı için yayınına son vermek zorunda kaldı
12 Haziran 2002
Avrupalıların F Tipi Cezaevi Raporu Eksik
İHD, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesinin 24 Nisan 2002 tarihli F tipine ilişkin raporunu eleştirdi: Komite, temel uluslararası ve evrensel standartlar dikkate alındığında oldukça geri bir noktada.
11 Haziran 2002
Bir Cezaevi Filmi: Kelepçe
5 Temmuz 2000de cezaevlerine düzenlenen operasyonlar sırasında kolunu kaybeden tutuklu Veli Saçılıkın hayatının anlatıldığı Kelepçe filminin galası 15 Haziranda Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfında yapılacak.
11 Haziran 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
11 Eylül Bazı Güçler İçin Bir Fırsat
11 Eylül paneline katılan Baskın Oran, Ragıp Duran ve Mete Çubukçu bir konuda aynı fikirdeler: 11 Eylül, ABD ve İsrail gibi güçlerin işine geldi. Onlar da bu fırsatı kaçırmıyorlar.
11 Haziran 2002
Çocukların da Söyleyecek Sözü Var
Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezinde, ilköğretim okulu öğrencilerinin ürünleri sergileniyor. Sergiyi düzenleyen öğretmen Afet Kasarcı, Her çocuğun ayrı bir dünyası, dünyaya farklı bakışları var. Onların da söyleyecek sözleri olduğunu görüyoruz diyor.
6 Haziran 2002
KAMU-SENe 205 bin Sahte Üyelik İddiası
KESK genel başkanı Evren, KAMU-SENin yetkili sendika ve en çok üyeye sahip konfederasyon seçilmek için 205 bin sahte üyelik yaptığını iddia etti. KAMU-SEN ise Evrenin iddialarını yalanladı.
4 Haziran 2002
Sessiz Ölümün Gösterimi Ertelendi
Tutuklu ve Hükümlü Aileler Yardımlaşma Derneğinin yapmayı planladığı Sessiz Ölüm filminin gösterimi, etkinliğin yapılacağı Kartaltepe Kültür Merkezi ve TAYADın gösterim için farklı günleri seçmeleri nedeniyle yapılamadı; gösterim ertelendi.
4 Haziran 2002
Hakeme ve Brezilyaya Eleştiriler
Büyük bir kesimin heyecanla beklediği maç için Eminönü sakinleri de televizyonu olan vitrinlerin önünde kalabalıklar oluşturdu. Maç sonrası ise Eminönülüler de Brezilya ya ve hakeme eleştirilerini sakınmadılar.
3 Haziran 2002
Fotoğraf Diliyle Rüyanın Ötesindeki Amerika
Amerikalı fotoğrafçı Ken Light, Rüyanın Ötesindeki Amerika sergisinde, idam mahkumlarının günlük yaşantılarını ve yoksul Amerikan eyaleti Batı Virginiadaki insanların sürdürdükleri yaşam mücadelesini anlatıyor.
3 Haziran 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
70lerde Sol Mücadele, Muhalefet ve Baskılar
Karşı Sanat Çalışmalarının 70li yıllara bir bakış konulu panelinde Töre, Kürkçügil, Forta, Belek, Kaçaroğlu ve Coşkun 70leri devrimci mücadele, baskılar açısından değerlendirdiler, 68 ile karşılaştırdılar.
31 Mayıs 2002
Gerilememizin Sebebi Unutkanlığımız
70li Yıllarda Siyaset ve Kitle İletişim panelinde yazar Oral Çalışlar, Bir özgürlük ihtiyacı ve aciliyeti olarak tarihe tekrar bakmamızda fayda var. Geçmişini hatırlamak istemeyen, belleksiz bir toplumun hafıza tazelemesi hayati öneme sahiptir dedi.
29 Mayıs 2002
Türkiyede 70li Yıllar
Karşı Sanat Çalışmalarının 70li yılları konu alan etkinlikleri, Türkiyenin bir dönemini sorguluyor. 70li Yıllarda Sinema ve Siyaset, 70li Yıllarda Bir Fenomen Olarak Mizah, Türkiye Solunda Birikim konulardan bazıları.
29 Mayıs 2002
Yüzyıllık Çığlık Susturuldu
Gazeteci-yazar Salih Kevirbirinin kitabı Bir Çığlığın Yüzyılı: Kerapete Xaco, İstanbul 4 Nolu DGMnin kararıyla, halkı düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle yasaklandı. Kitap, Dengbejlik kültürünü sürdüren Kerapete Xaconun hayatını anlatıyor.
29 Mayıs 2002
4 Ayda 40 Kitap Yasaklandı
Yayınlama Özgürlüğü Komitesinin 2002 yılı Bahar Dönemi Raporuna göre, 2002 yılında yoğun yasaklama ve yargılama olayları yaşandı. Yılın ilk 4 ayında 31 yayınevinin, 39 yazarın 40 kitabı yasaklandı veya soruşturma ve yargılama konusu oldu.
23 Mayıs 2002
Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri
Türkiye Yayıncılar Birliğinin 1995 yılından beri her yıl son kez olması dileğiyle verdiği ödülün bu yılki sahipleri, kitapçı Selçuk Togo, yayıncı Ömer Laçiner, şair-yazar Enis Batur.
23 Mayıs 2002
1
...
9
10
11
12
13
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver