ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Hamza Aktan
Sayfa 10
SHP Seçime Girmiyor
SHP Genel Başkan Yardımcısı Gülcegün, YTP ile ittifak sağlanamadığı için seçime girmeme kararı alacaklarını açıkladı. YTPnin kişi düzeyinde ittifak aradığını, bunun da SHPye uygun olmadığını söyleyen Gülcegün: HADEP ve ÖDP ile ittifaka vakit kalmadı.
27 Ağustos 2002
HADEP-SP İttifakı HADEPsiz
SP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, HADEPle görüşülmediğini, HADEP Genel Başkan Yardımcısı Peköz ise görüşüldüğünü söylüyor. İttifak hala belirsiz. SP, tek tek gelebilirler; Peköz, zaten HADEP ismi kullanılamaz diyor.
26 Ağustos 2002
HADEP ve SP: İttifak Haberleri Doğru Değil
HADEP ile SP yetkilileri Özçelik ve Tandoğan, basında çıkan ittifakta anlaştılar haberlerini yalanladı, yeni bir şey yok dedi. Özçelik, HADEPin Karayalçının açıkladığı Sol Bloka açık olduğunu belirtti.
26 Ağustos 2002
TKP Seçimde Tek Başına
TKP, seçim çalışmalarına ittifak olmadan, Paranın saltanatı varsa halkın da TKPsi var sloganıyla başlıyor. TKP, seçmene Sosyalizm ABden daha güncel diyecek. Genel Sekreter Okuyan, ÖDP ve HADEPi düzen partileriyle ittifak aramakla eleştirdi.
26 Ağustos 2002
Paşabahçe İşçisi Yollarda
Paşabahçe fabrikasının 573 işçisi hem yıllardır çalıştıkları fabrikalarından hem de yaşadıkları şehirden ayrılıyor. Herbirinin nakilleri farklı yerlere yapılıyor. Bundan sonra onları yeni bir kent, yeni bir fabrika ve yeni bir sosyal çevre bekliyor...
22 Ağustos 2002
ÖDP, EMEPin Önerisini Kabul Etmedi
ÖDP ve EMEP arasındaki görüşmeden ittifak kararı çıkmadı. ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Taş, Seçime bağımsız adaylarla girmeyeceğiz; EMEP MYK Üyesi İmrek, Bağımsız adaylarla girme önerimizi ÖDP kabul etmedi dedi.
21 Ağustos 2002
Irakı Tartışamadık
150 savaş karşıtı örgütü bünyesinde barındıran WRInin Türkiye temsilcisi Hilal Demir savaş karşıtlarının 3 Ağustosta yaptığı Trienalde ABDnin Irak operasyonunu tartışmadığını söylüyor. Demire göre, Bundan sonra dünya çapında muhalefet geliştirmek zor.
20 Ağustos 2002
Sol İmajı Altında IMF Politikaları
TKP Genel Başkanı Gülere göre Derviş ve Baykalın Solda birlik hareketlerinin yeni bir tarafı yok: Onların IMF ve Irak Operasyonu politikaları ortada. Güler, Meral ve Çelebinin Dervişe yakınlıklarına da böylesi hiç görülmedi yorumunu yaptı
17 Ağustos 2002
Deprem Kenti Yalovaya Aynı Gemiyle
TMMOB ve birkaç sivil inisiyatif, 17 Ağustos depremini anmak amacıyla Yalovadaydı biz de onlarla ayı gemide. Yalovada bir saat kalabildik belki ama birkaç yıla sığacak büyüklükte sıkıntıları, tedirginlikleri hissederek döndük İstanbula...
17 Ağustos 2002
EMEP: Bir Amerikan Senaryosu
EMEP Genel Başkanı Tüzel, Kemal Dervişin solda birlik arayışlarını yenilenme operasyonu olarak niteledi. HADEP ve ÖDP tabanı ile ittifak aradıklarını belirten Tüzele göre, Derviş Özala benzetilmeye çalışılıyor, Çelebi de Dervişin sözcüsü gibi.
16 Ağustos 2002
İstanbul Depreme Hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi, deprem hasarını önlemek için Afet Koordinasyon Merkezi bünyesinde çok sayıda önlem aldığını duyurdu: Yollar genişletildi, seyyar mutfaklar kuruldu, 100 kritik yere kamera konuldu...
15 Ağustos 2002
Uyum Yasalarına Uyumsuz Karar
Esra Aytaç, Marmara Üniversitesi öğrencisiydi. Ancak, Türkiyenin demokratikleşmesi yönünde atılan önemli adım olarak görülen Uyum Yasalarının çıkmasına iki hafta kala Kürtçenin seçmeli ders olmasını talep ettiği için okulundan atıldı.
13 Ağustos 2002
Gidenlerin Ardından...
Niyazi Ağırman, Melek Akgün ve Kemal Ağdaş süresiz açlık grevine başlıyor. Talepleri, F tipi Cezaevlerinde uygulanan tecritin kaldırılması. Oğlunun tutuklanmasından sonra cezaevleriyle tanışan Ağırman, Oğlum öldükten sonra ben niye yaşayayım ki! diyor.
10 Ağustos 2002
Suçlu Yağmur Değil
Kısa süren yağmur birçok ev ve işyerini su basmasına ve bazı binalarda zeminin kaymasına yol açtı. Sadece Kadıköydeki maddi hasar 1 trilyon lirayı buldu. İnşaat mühendisleri odasından Gökçeye göre tüm bunların suçlusu yağmur değil.
9 Ağustos 2002
Sendika Mecbur, İşçiler Çaresiz
Kristal-İş Sendikası ile Şişe-Cam yetkilileri anlaşmaya vardı, işçiler 17 gün süren bekleyişini sona erdirdi. Sendika yetkilileri anlaşmaya mecbur kaldık derken, işçiler sendikayı mücadele etmemekle suçluyor.
8 Ağustos 2002
Sabıkam Öğretmenliğime Engel Değil
Kürtçe Dil Kursu başvurusu yapan Nazif Ülgen, öğretmen Remzi Çakının görevden alınmasının kendisiyle ilgisi olmadığını MEBin yaptığı soruşturmanın sonucu olduğunu söyledi. Çakın ise, Sabıkam var ama bu, öğretmen olmama engel değil dedi.
7 Ağustos 2002
Bıji Türkiye Demek İçin Erken
Haftalık Kürtçe gazete Azadiya Welatın Genel Yayın Yönetmeni Tan, Kürtçe yayın yasağının kalkmasını tarihi bir adım olarak görüyor ama yeterli bulmuyor, uygulamada yeni düzenlemeler gerektiğini tekrarlıyor. 6 yıldır çıkan gazete 10 kez toplatıldı.
7 Ağustos 2002
Gazeteciliğin Kürtçesi: Bir Hal Tercümesi
AB uyum yasaları çerçevesinde Kürtçe yayın yasağının kaldırılmasını Cumhuriyet tarihinin en önemli gelişmelerinden sayan Kürt gazeteci Özalp, Türkiyede Kürtçe gazetecilik yapmanın zorluklarını anlatıyor: Engellemeler, gözaltılar, rutin baskılar...
6 Ağustos 2002
Paşabahçe Kördüğüm
Şişe Cam yetkililerinin işçiyi mağdur etmeyeceğiz açıklamasına rağmen, Paşabahçe işçisi fabrikadaki bekleyişini sürdürüyor. Onlar herhangi bir iş değil, işlerini istiyor. Aileler gergin, esnaf karamsar. Gazeteciler ise İncirköy Parkında mevcutlu.
6 Ağustos 2002
Turizmcilerin Gözü Paşabahçede
Yılmaz: Paşabahçe fabrikası Boğazın en gözde noktasında. Turizm sektörü kapitalistlerinin gözü de burada. Kapatma kararı, İstanbulun bir hizmet ve eğlence kenti olarak tasarlanmasıyla ilgili olabilir. Bunun getirisi işsizliktir.
3 Ağustos 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Anarşistler Hakkında Temyiz Başvurusu
İzmir DGM Savcısı, bir mitingde bildiri dağıttıkları ve Anarşist Gençlik Federasyonu adlı örgüt kurdukları gerekçesiyle yargılanan anarşist gençler hakkındaki beraat kararının bozulması talebiyle Yargıtaya başvurdu.
2 Ağustos 2002
Paşabahçeyi Kapatamayacaklar
Sanatçılar Onur Akın, Edip Akbayram, Yavuz Bingöl ve Avukat Eşber Yağmurdereli Paşabahçe fabrikasında 11 gündür direnişte olan işçileri ziyaret etti. Akın, İşçiler çok coşkuluydu. Bu coşku ve kararlılığa karşı kimse fabrikayı kapatamaz dedi.
1 Ağustos 2002
Beykozdan Paşabahçe Senaryoları
Gözlükçü, kafeteryacı, fırıncı, tekstilci, berber, kuyumcu, özetle Beykoz esnafı cam işçileriyle dayanışıyor, fabrikaya ekmek, poğaça, yemek yolluyor. Senaryolar ise otel, alışveriş merkezi, kararın 12 Eylül 1980de alındığı üzerine...
31 Temmuz 2002
Yasak Pankartlar Boş Tencereler
Şişe-Cam işçilerinin fabrikanın kapatılma kararına karşı yaptıkları eylem onuncu gününe vardı. ÖDPnin açtığı pankart kamu düzenini bozacağı gerekçesiyle yasaklanırken, sendikanın basın-yayın danışmanı Aydının da görüntü alması engellendi.
31 Temmuz 2002
Yanıt Alana Kadar Beklemeye Devam
Kristal-İş Eğitim Müdürü Çelik: İşverenden yanıt alıncaya kadar bekleyeceğiz. Öbür fabrikalarda grev söz konusu olamaz. Biz üretimin durmasından değil, devam etmesinden yanayız.
30 Temmuz 2002
Hal ve Gidiş Sıfır
Üniversite sınavında son sırada yer alan Hakkaride öğretmen ve öğrenciler, başarısızlığın nedenlerini öğretmen ve okul sayısının azlığı ve bilinçsizlikle açıklıyor. Ancak onlar, OHALin kalkmasından umutlu: Öğretmen gelecek, okul ve üniversite açılacak..
30 Temmuz 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Sonuçlarda Yerel Şartların Etkisi
Ereğlide yapılan belediye meclisi seçimlerinde AKP birinci, CHP ikinci, ANAP üçüncü oldu. Hükümetten MHP ve DSP ise hayal kırıklığı yaşadı. Gazeteci Çavuşa göre sonuçların böyle olmasında genel siyasal atmosferin yanında yerel şartlar da etkili oldu.
29 Temmuz 2002
Dünyadan İzole Edildik
Medyada Uşaklı Anarşistler olarak anılan beş genç beraat etti. Gençlerden Serkan Kazak, gözaltında şiddete maruz kaldıklarını, dünyadan izole edildiklerini ve bunun etkilerini hala yaşadıklarını söylüyor. Gençler, AİHMe başvurmayı düşünüyor.
27 Temmuz 2002
Polis Nezaretinde Gazetecilik
Paşabahçe işçilerinin üretimin durdurulması kararını protestoları 6. gününde. Çözüme yönelik bir gelişme gözükmüyor, gazetecilerin haber almalarına yönelik engellemeler de sürüyor. Gazeteci Özkurt, Basın açıklamalarına polis nezaretinde gidiyoruz diyor.
27 Temmuz 2002
Direniş Sürüyor, Çözüm Gözükmüyor
Paşabahçe Fabrikası işçileri 5 gün önce başladıkları fabrikayı terketmeme eylemlerini sürdürüyor. 5. gününde de Şişecam yetkilileri ve işçiler arasında anlaşmaya yönelik bir gelişme yok. İşçilerden Kığ, Beykoz esnafı kepenk kapatma eylemi yapacak dedi.
26 Temmuz 2002
Irak Müdahalesine Karşı Barış Platformu
ABDnin Iraka müdahalesine karşı bir araya gelen 11 sivil toplum örgütü ve siyasi partinin temsilcisi, savaşa karşı Barış Platformu oluşturulmasına karar verdi. Mitingler düzenlenmesi, bildiriler hazırlanması, lobi faaliyetleri yapılması kararlaştırıldı.
26 Temmuz 2002
Paşabahçede Direniş ve Tecrit
Paşabahçedeki işçiler ve ailelerin kapatma kararına karşı fabrika içindeki protestoları sürüyor. Polis, fabrikadakilere dışarıdan yiyecek getirilmesini engellerken, eylemcilere destek için korna çalanlara da para cezası kesiyor.
25 Temmuz 2002
1
...
8
9
10
11
12
13
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver