ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Hamza Aktan
Sayfa 9
Kürtçe Kurs İçin Kürt Enstitüsü Devrede
İstanbul Kürt Enstitüsü, Beyoğlundaki bir binayı Kürtçe kursu için hazırlıyor. En geç Şubat ayında açılacak kursla, ilk aşamada 120 öğrenci Kürtçe öğrenecek. Enstitü Başkanı Kaya, öğretmen ve öğrenci sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.
8 Ekim 2002
Öğrenci Rektör ve Polisten Şikayetçi
Üniversitenin açılışında demokratik üniversite isteyince gözaltına alınan öğrenci Şahin, Rektör Alemdaroğlu ile kendisini gözaltına alan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bağımsız milletvekili adayı Yeter, öğrenciye destek verdi.
8 Ekim 2002
İyi Bir Doktor Olmak İçin YÖKe Karşıyım
İstanbul Üniversitesinin açılış töreninde özerk, demokratik üniversite talebini dile getirirken gözaltına alınan Başak Şahin, öğrencilerin üniversitede temsil edilemediğini düşünüyor. Ne polisin ne de Alemdaroğlunun tavrına şaşırmadığını söylüyor...
7 Ekim 2002
Gerger: ABD Demokratik Muhalefete Düşman
Yazar Haluk Gerger Salı günü gittiği New York Havaalanında vizesinin iptal edildiği gerekçesiyle sorguya alınmak istendi, parmak izi alındı, fotoğrafları çekildi ve sınır dışı edildi. Gerger ile ABDnin 11 Eylül sonrası politikalarını konuştuk...
4 Ekim 2002
Seçim Bildirgelerinde Irak Müdahalesi
CHP, LDP ve MHP seçim bildirgelerinde Irak sorununa değinmiyor. ANAP savaşsız çözümden; DSP Irakın bütünlüğünden; AKP BM kararlarıyla çözümden; TKP savaşın olmamasından; ÖDP barışçı yaklaşımdan; DEHAP savaşı engellemekten; İP Asya Kalesi kurmaktan yana
3 Ekim 2002
Basının İlgisizliği DEHAPın En Büyük Sorunu
DEHAPın İstanbuldaki oy hedefi bir milyon. İstanbul adayları; Belli, Tüzel, Selek ve Buldan hedeflerini anlattı: Savaşsız Ortadoğu, Kadınların etkin olduğu siyaset, çağdaş uygarlık düzeyi. DEHAPlılar, basının ilgisizliğini en büyük engel olarak görüyor
2 Ekim 2002
Türkiye Mozaik mi Pasta mı?
Dink ve Özçelik Esas bölücülüğün Türkiyedeki çok kültürlülüğe mozaik demeyi bölücülük olarak görmek olduğunu, Öndül, çok kültürlülüğü mozaik yerine pasta ile açıklamanın çoğulculuğa ters düştüğünü, Mercan da pastayıkorkulu bakış açısına bağlıyor
1 Ekim 2002
ÖDP, Seçim Bildirgesini Açıkladı
Uras ve Pişkinsüt, ÖDPnin seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgede, savaş değil barış, bürokratik değil sosyal devlet, borç ekonomisine son, 2 milyon işsize iş imkanı, herkese yurttaşlık payı ve barınma hakkı, halkların kardeşliği ifadeleri yer alıyor.
27 Eylül 2002
Uzanın Pop Milliyetçiliği Kalıcı Olmaz
Kemal Can, Genç Partinin milliyetçiliğini karikatür bir milliyetçilik olarak görüyor ve bunun kolay bir argüman olmasının verilen desteğin nedeni olduğunu söylüyor, toplumun buna vereceği destek kalıcı olmaz diyor.
26 Eylül 2002
Zengin Uzan Tiyatrosu Yoksul Oyu Topluyor
IMF kovulacak, ders kitapları bedava, KDV kalkıyor, evi olmayanlara arsa... Genç Parti, kendi medyasındaki propagandası, konserleri, mevlitleriyle anketlerde 6. sıraya geldi. Muhataplar Ahmet Yıldırım, Rabia Şimşek ve Önal Özakıncı GPyi anlatıyor...
25 Eylül 2002
Seçimden Sonra Dokuz Parti Kapanacak
Büyük Adalet, Anayol, Türkiye Sosyalist İşçi, Adalet, Türkiye Özürlüsü ile Mutlu, Ulusal Birlik, Aydınlık Türkiye, Türkiye Adalet ve Devrimci Sosyalist İşçi Partileri kapandıktan sonra, Türkiyedeki siyasi partilerin sayısı 51den 42ye düşecek.
23 Eylül 2002
Aleyhistanda Yeni Bir Lehçeysen...
Yazar Sarıoğlu altı yıl tutuklu kaldıktan sonra 10 yılını siyasi yasaklı olarak geçirdi. Yasaklı yılları anlatıyor: Bir makale yazarken bile o cümleyi mi kurayım, bu cümleyi mi kurayım diye düşünüyorduk, yasal mitinglerde bile tedirgin oluyorduk...
20 Eylül 2002
Tatlav: Demoklesin Kılıcı Her An Başımızda
1982 Anayasasının ömür boyu siyasetten mahrum bıraktığı binlerce kişiden biri de Erdoğan Aydın Tatlav. İdam cezası alan Tatlav, 1991de şartlı tahliye oldu ancak, o tarihten beri herhangi bir siyasal faaliyette bulunması yasak.
20 Eylül 2002
Siyasi Yasaklılar Ülkesi Türkiye
Türkiyede siyaset yapma yasağı olanlar Erdoğan ve Erbakanla sınırlı değil. Forta, Kürkçü, Müftüoğlu, Sarıoğlu, Pekdemir akla ilk gelen isimler. Kendisi de yasaklı olan Celalettin Can, bu isimleri hatırlatarak bu devasa potansiyel unutulmasın diyor.
18 Eylül 2002
Yargıçların Zihinleri Değişmeli
Erdoğanın adaylığının engellenmesi kararını değerlendiren Prof. Üskül ile avukat Cinmen, kararın ABye giriş süreci ile tezat oluşturduğu kanısında. Hukukçular, eleştiriye açık kararı, AB uyum yasalarının uygulanması açısından parlak görmüyor.
17 Eylül 2002
Mihri Belli, Tayyip Erdoğana Karşı
DEHAP, İstanbul adaylarını tanıttı: Mihri Belli 1.Bölgeden, Levent Tüzel 2. Bölgeden, Pınar Selek 3. Bölge birinci sıradan aday. DEHAP Genel Başkan Abbasoğlu, Aydın yerine Mardinden aday gösterilmesini teknik bir karışıklık olarak açıkladı.
16 Eylül 2002
Savaş Yerine Eğitim, Tank Yerine Çiçek
Savaşa Hayır panelinde konuşan Öndül, Fincancı, Mercan ve Göğçe, savaşı engellemenin yollarını, savaşa yapılan yatırımlarla hayata yapılan yatırımları tartıştı. İki çocuğu öldürülen Güneş, Çocuklarımız savaşacağına okutulsun dedi.
16 Eylül 2002
Çatı Yaparken Kolonları Yıkmak
Bozlak, teferruatlara takıldık, Tüzel, çatı yaparken kolonları yıktık derken, Gülcegin sonuçtan HADEPi sorumlu tutuyor. Sarısözen ise, solun önemli bir fırsat kaçırdığını söylüyor. Sonuçta seçim için sol birlik sağlanamadı. BİA, nasılını, niçinini sordu.
16 Eylül 2002
Seçim Ertelenemez
BBP, LDP ve TKP seçimlerin ertelenmesine kesinlikle karşı olduklarını, DEHAP, AB düzenlemlerine zaman kazanmak için samimi teklif yapılıyorsa bir ay ertelenebileceğini, ÖDP ise baraj kaygısı olanların barajı indirmesi gerektiği görüşünde.
13 Eylül 2002
TDPnin Seçim Favorisi ÖDP
Toplumcu Demokratik Parti Genel Başkanı Pişkinsüt, seçimde ÖDPyi destekleyeceklerini açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Özcan da HADEP, EMEP ve SDPnin yer aldığı Sol ittifaka girmeyi düşünmediklerini ancak ÖDP ile ittifak yapabileceklerini söyledi.
10 Eylül 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
HADEP, ÖDP ve SHPyi Bekliyor
HADEP, dün EMEP ve SDP ile oluşturdukları ittifakı yeterli görmüyor, genişleme istiyor. Genel Başkan Yardımcısı Günel, SHP ve ÖDP ile ittifakı hala istediklerini, görüşmeleri sürdüreceklerini söyledi.
6 Eylül 2002
Sol İttifak SHP ve ÖDPsiz
HADEP, EMEP ve SDP, DEHAP çatısı altında seçime gireceklerini açıklarken ÖDP ve SHPnin ismini anmadılar. SHP Genel Başkan Yardımcısı Kul, kararın kendilerinden habersiz alındığını söyleyerek, Yolları açık olsun, onlarla devam etmemiz mümkün değil dedi.
5 Eylül 2002
Sol İttifakta En Küçük Grup da Olmalı
DSİP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım sol ittifakın oluşmasının Türkiyenin şu anki politk ortamında bir zorunluluk olduğunu söylüyor ve ittifakta en küçük sol grubun da yer alması gerektiğini vurguluyor: İttifak olmazsa daha zor bir döneme girebiliriz.
5 Eylül 2002
Kürt Sorunu Kürt İttifakıyla Çözülür
HAK-Par Genel Başkanı Fırat, HADEPin de içinde yer aldığı sol ittifak çalışmalarını gayrı ciddi olarak niteliyor, İttifak Kürt sorununun çözümüne uzak diyerek seçimde başka bir parrtiye destek vermeyeceklerini söylüyor.
5 Eylül 2002
Gülcegün: Karayalçın İttifakın Başkanı
SHP Genel Başkan Yardımcısı Gülcegün, Murat Karayalçının Sol ittifak lideri olması konusunda partiler arasında uzlaşmaya varıldığını söyledi. Gülcegün, görüşmeleri ÖDP ve HADEP ile yaptıklarını, EMEP ile henüz mutabakat sağlanamadığını belirtti.
4 Eylül 2002
Tüzel: Sorumluluk Hissedenler İttifaka
EMEP Genel Başkanı Tüzel, sol ittifakı değerlendirdi: AB ve IMF konularında partiler arasında fikir ayrılıkları olmasına karşın bunları tartışmıyoruz. Halka karşı sorumluluk hissedenler ittifakta yer alır.
3 Eylül 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Partiler Sol İttifak İçin Anlaştı
HADEP Genel Başkan Yardımcısı Büyükşahin ve EMEP Genel Başkanı Tüzel, Sol Blok için anlaşma sağlandığını belirtti. Karar, hafta içinde açıklanacak. DEHAP ittifaka liderlik yapacak, adaylar sendika ve sivil toplum kuruluşlarından, TKP ittifakın dışında.
3 Eylül 2002
Konsere Tepkiler Komik ve Önemsiz
Sanatçılar, Ortaçgil, Oğur, Akbal ve Ketencoğlu, Aksunun konserine Ordu Komutanı Tolon ve MHP milletvekillerinin tepkilerini komik ve önemsiz görüyor, Bu tür tepkiler azalacaktır diyorlar. AB uzmanı Aktar ise: Eskiden olsaydı Aksu tutuklanırdı
3 Eylül 2002
Sağ Partiler Barış Gününe İlgisiz
MHP, Makedonyadaki Barış Mitingine katıldı. AKP, barışın bir güne sığdırılmasına karşı; BBP, Barış Gününü Bianetten öğrendi; LDP ise meseleyi etkinlik yapacak kadar önemli görmüyor...
2 Eylül 2002
Lazca Benim Dilim Diyebilmek, Konuşabilmek
Sanatçı Topaloğlu, AB uyum yasalarını Lazların en azından korkusuzca kendisini ifade edebilmesi için önemli görüyor. Bucaklişinin Lazca-Türkçe sözlüğü yayımlandı, Lazca dil grameri çalışmaları tamamlandı. Lazcanın giderek unutulması kaygı yaratıyor.
2 Eylül 2002
Ecevitin Ulusal Sol Çağrısı Sol Değil
Ecevitin bugün yaptığı Ulusal sol çağrısı aydınların tepkisini çekti. Sosyolog Selek, çağrıyı Hitlerin politikalarına benzetirken, Çebi, kavramın Ecevit kadar eski olduğunu söylüyor. Kürkçügil ise sol ulusal değil, evrensel bir harekettir diyor.
31 Ağustos 2002
SDP Kuruldu, Başkan Sonra Seçilecek
Partinin kurucuları arasında Mihri Belli, Ragıp Zarakolu, Mustafa Kahya, Veysi Sarısözen gibi isimler var. Temel perspektif; sosyalizm ve demokrasiden yana bir çatı partisi. Kuruculardan Koçali ve Kahya, SDPyi anlatıyor...
29 Ağustos 2002
1
...
7
8
9
10
11
...
13
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver