ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 97
KENAN TEKEŞ YAZDI
Koza’dan Ahlat Ağacı’na Nuri Bilge Ceylan Sinemasına Kısa Bir Bakış (I)
Onun sinemasında öyküsel anlatıdan çok fotoğrafın durağan ve estetik görünümlerinin öne çıktığı söylenebilir. Bu bakış açısını Koza, Kasaba, Mayıs Sıkıntısı ve Uzak filminde görmek mümkündür. Ardından gelen İklimler filmi ile öyküsel anlatı da ön plana çıkmaya başlar. Ve bu süreç Ahlat Ağacı’na değin devam eder.
13 Ekim 2018
Kenan Tekeş
DERYA KILIÇ YAZDI
Dolar ve Euro, Çiçek Sektörünü Nasıl Etkiledi?
Sakarya Çiçek Pazarı’nın en eski çiçek satıcılarından biri anlatıyor: "Hollanda’dan çiçek ithal ediyoruz ve bunlar Euro ve dolar ile geliyor. 2 liraya aldığımız malzemeyi şimdi 4 liraya alıyoruz."
13 Ekim 2018
Derya Kılıç
MERVE KÜÇÜKSARP YAZDI
Racon Nedir ve Nasıl Kesilir?
Dizilerde sıkça işittiğimiz laflardan biri de “racon”. Racon, bir anlamda söz konusu “alemde” geçerli olan değişmez kanunlar dizisi. Racon adı altında suça ve şiddete başvurulması adeta normalleştiriliyor.
13 Ekim 2018
Merve Küçüksarp
EVRİM KEPENEK YAZDI
Bellek ve Mekan İlişkisi: Klaus Schmidt Anı Evi
Göbeklitepe’deki arkeolojik kazıları yöneten ve 2014’te yaşama veda eden arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt için kurulan anı evi tarihle sohbete çağırıyor.
13 Ekim 2018
Evrim Kepenek
AYDIN MERAL YAZDI
Modern Bir Lirik: Ufkun Öte Yanı
Gilbert’nin şifreli not defteri, Amin’in eski yazma el kitabı ve İrem’in günlük ve el yazması kitabı… Üç farklı dönem, üç farklı yazar, üç farklı eylemler yumağı ama ortak mekan Ortadoğu!
13 Ekim 2018
Aydın Meral
ŞADİYE DÖNÜMCÜ'NÜN SÖYLEŞİSİ
Yaşama İyi Bir Başlangıç İçin Anaokulu/Kreş Şart
“Çocuğun okul öncesi eğitim kurumuna başlama yaşını aile koşulları ve çocuğun gereksinimleri belirliyor” diyen 35 yaşındaki bir anneyle, Bilge Yıldız’la yaptığımız söyleşi hem eğitici hem samimi hem de keyifliydi.
13 Ekim 2018
Şadiye Dönümcü
Okul Yerine Soğan Tarlasına
Mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarının yaşadıkları sorunları mevsimlik işçiler Hüseyin Parıldar, Cemal Akbaş, Meryem Karadağ anlattı.
6 Ekim 2018
Derya Kılıç
Brezilya Başkan Adayı Bolsonaro’ya Karşı Kadınlar Ayakta: ”Onu Seçmeyin”
Oy kullanmanın zorunlu olduğu Brezilya’da yapılan son anketlere göre Bolsonaro yüzde 28 oyla liderken rakiplerinin hepsi yüzde 20’nin altında kalıyor.
6 Ekim 2018
Erkekler Erkekliği Anlatıyor ya da Politik Doğruculuğu Aşmak
bianet’in “52 Erkek, 52 Hafta” yazı dizisi kadınları üçüncü sayfa’dan çıkarıp, erkekliği nihayetinde erkeklerin anlattığı bir perspektife çekiyor. Bazı yazıların politik doğruculuk kurbanı olduğu sezilse de editör Şenay Aydemir dizinin Türkiye kadın mücadelesine veri sağlayacağı görüşünde.
6 Ekim 2018
Seçil Türkkan
FUNDA DÖRTKAŞ YAZDI
Ruha İz Bırakan Renkler
Belki bu hafta sonu, kısacık bir zaman ayırıp ruhunuzun penceresinden Erhan Cihangiroğlu’nun çizgilerindeki renklere bakmak istersiniz kendinizle ve hikâyenizle karşılaşmak için.
6 Ekim 2018
Funda Dörtkaş
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
SERDAR KORUCU YAZDI
Asala-Soykırım-Karabağ Üçgeninde Charles Aznavour
Charles Aznavour 1 Ekim’de hayatını kaybetti. Aznavour Türkiye medyasında sanatından çok, ASALA, Ermeni Soykırımı ve Karabağ Savaşı ile haber olmuş, şarkıları, filmleri uzun yıllar yasaklanmıştı.
6 Ekim 2018
Serdar Korucu
GÖKÇE BİLGİN YAZDI
Duras’la Sohbet
Kendini anlatan Duras'ın açıklığı beni büyüledi. Yarı otobiyografik zaman zaman kafası karışık şairane anlatımınız tanıdık bir odadan içeriye giren beni otuzundan önce yakalamış olsaydı keşke.
6 Ekim 2018
Gökçe Bilgin
YAĞMUR KARAGÖZ YAZDI
Bir Sahne-Psycho: Hitchcock’un Duş Perdesi
Sinema tarihinin en değerli yapımlarından Psycho bize sadece karanlık bir psikanalitik dünya sunmaz, Amerikan Rüyası ile daha zengin olma hayali kuranlara “Güvende değilsiniz” der, banyonuzda bile güvende değilsiniz.
6 Ekim 2018
Yağmur Karagöz
MURAT TÜRKER YAZDI
Aman, Hicaz Olmasın!
Ailesi Bitinya Nikomedia'sından, namı diğer İzmit'ten Selanik'e göç etmiş müzisyen Nikos Papazoğlu hakkındaki belgesel AegeanDocs seyircisiyle Midilli'de buluştu.
6 Ekim 2018
Murat Türker
NAMİ TEMELTAŞ YAZDI
Dikkat, Karşında İnsan Var
İyileşmeye başlamış gibiydin. Topallayarak da olsa yürüyordu. İlk gelişindeki korku gitmişti gözlerinden ama hüzün yerleşikti…
6 Ekim 2018
Nami Temeltaş
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Siyasetin Aileye Değen Yüzü
O kadar çok “mağdur benlik” üzerinden siyasette yer almanın en doğal hakları olduğunu savunanı gördüm ki. Ve işin tuhaf tarafı bunu doğal karşılayan bir siyaset anlayışı da var. İyi de bedel ödeyen ilerde bir şeyler bekleyerek mi o bedeli ödemiş?
6 Ekim 2018
Şeyhmus Diken
EVRİM KEPENEK YAZDI
Bozcaada Ekoloji Filmleri Festivali İçin Hazır ya Siz?
Bu yıl beşinci kez gerçekleşecek olan Bozcaada Ekoloji Filmleri Festivali’nde göç, tarım ve gıda güvenliği teması öne çıkıyor.
6 Ekim 2018
Evrim Kepenek
BİRCAN DEĞİRMENCİ YAZDI
Kurgu Değil Gerçek: Belkî Îşev Binive
Murat Bayram, Belkî îşev binive (Belki bu gece uyur) adlı kitabında sokağa çıkma yasakları döneminde Silopi, Cizre, Nusaybin ve Sur’da çektiği fotoğrafların gerçek hikayelerini paylaşıyor.
6 Ekim 2018
Bircan Değirmenci
PÜREN MUTLUTÜRK MERAL YAZDI
“Atatürk Ölmesin, Kalbimizde Yaşasın!”
Atalay’ın çalışmasının, bazı kesimler açısından yine de sıkıntılı ve “Aslında o öyle değil…” ile başlayan cümlelere açık olduğunu düşünsem de, eleştirel anlamda farklı bakış açılarını da geliştirebileceği kanaatindeyim
29 Eylül 2018
Püren Mutlutürk Meral
YAĞMUR KARAGÖZ YAZDI
Karanlığın Ağından Kaçanlar: Werckmeister Harmonies
Prens kimdir? Tanrısızlık (!), para, sermaye, kapitalizm… Balina nedir, kimdir? Yorgun ve dondurulmuş gözlerindeki sır nedir?
29 Eylül 2018
Yağmur Karagöz
ŞADİYE DÖNÜMCÜ'NÜN SÖYLEŞİSİ
“Anne Olunca Çılgın Bir Ekonominin, Çılgın Katılımcısı Oldum”
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunu, çalışan bir kadın ve anne olan Ayça Abacı ile bebek ekonomisini konuştuk.
29 Eylül 2018
Şadiye Dönümcü
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Sessizlikten Kalabalıklara TÜYAP
Fuar yapılamayan üç yılın yıkımlarla, bomba ve kurşun sesleri arasında geçen ama bir yandan da koca bir “sessizlik”le geçen halleri, sonra da bugünü, fuarı düşünüyorum. Bir arkadaşın dediği gibi; “Sanki hiç o günler yaşanmamış.”
29 Eylül 2018
Şeyhmus Diken
AYLA TÜRKSOY YAZDI
Kadına Şiddet Haberlerinde Sınırlar
Haberlerde her ne kadar cinayetler kınanıyor gibi görünse de çoğunlukla kullanılan dilin cinsiyetçi, ataerkil ideolojinin kalıpları dışına çıkmadığı görülüyor.
29 Eylül 2018
Ayla Türksoy
PELİN DENİZLİ BİANET'TEKİ STAJINI YAZDI
Sakızlardan Çıkan Manilere İnanın
Ben bianet’e falımdaki falla geldim. Hiçbir şey bilmeden sadece falda bana o yola çık dendiği için. İnandığım bir şeyi yapmak için…
29 Eylül 2018
Pelin Denizli
SELMA EROĞLU YAZDI
Zenginler Kabinesi ve Ezilenlerin Mücadele Pratikleri
Nasıl ki zenginler kabinesinin saldırıları çok boyutlu biz ezilenlerin mücadeleleri de yarattığı örgütlenmelerde çok boyutlu. Bu mücadele pratiklerini ortaklaştırarak büyütmek, birleşik mücadeleyi nasıl hayata geçireceğimize kafa yormak gerek.
29 Eylül 2018
Selma Eroğlu
MURAT TÜRKER YAZDI
Çocukluğa, Dostluğa, Özgürlüğe…
Karadeniz Kıyıköy'deki muhtemel kum talanı birileri için çocukluğun en mutlu günlerine ev sahipliği yapmış yerlerin sadece bir hatıra olarak kalmasına sebep mi olacak?
29 Eylül 2018
Murat Türker
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
HADEN ÖZ YAZDI
Mutlulukla İlgili Şeyler
Arzu edip elde ettiğiniz bu mutluluğun başka hayatlardaki karşılığı nedir ki? Başkalarının mutluluğunun sizin hayatınızdaki karşılığı nedir?
29 Eylül 2018
Haden Öz
KaosGL 25 Yaşında: “Bu Karamsarlık İçinde Kutlamamız Gereken Bir Mücadelemiz de Var"
KaosGL'den Yıldız Tar, "Toplumsal hareketlerde üç ana safhadan bahsedilir: Görünürlük mücadelesi, tanınma ve eşitlik. Türkiye nezdinde görünürlük ve tanınma arasında gidip geliyoruz" diyor.
29 Eylül 2018
Çiçek Tahaoğlu
BİRCAN DEĞİRMENCİ'NİN SÖYLEŞİSİ
Gavur Mahallesi’nin Fıllası, Gavur Mahallesi’nin Margosyan’ı
O, bugün salt Gavur Mahallesi değil bir çok yerleşkenin haritadan silindiği Diyarbakır’dan geriye kalan toplumsal belleği yazıyla ölümsüzleştirdi. Elimizde sadece onun yazdıklarında hayal ettiğimiz Diyarbakır kaldı.
29 Eylül 2018
Bircan Değirmenci
KENAN TEKEŞ YAZDI
Bir Roman, Bir Film: Berlin Alexander Meydanı’nda Yenilgi ve Umut
Alfred Döblin’in Berlin Alexander Meydanı romanı Almanya’nın 1920’lerin sonunda içinde bulunduğu siyasal, sosyo-ekonomik sorunları, işsizliği, açlığı, yoksulluğu, insanların çöküşüyle çaresiz kalan insanların faşizme sığınmasını anlatır.
29 Eylül 2018
Kenan Tekeş
FERYAL SAYGILIGİL YAZDI
Kürt Siyasetinde Mor Renk Olmak
Hapisteki kadınlar, üzerlerinde yaratılan tahakküm ve baskının mekanda direniş ve mücadeleye dönüşümünün örneklerini sunuyorlar. Dayanışmanın, paylaşmanın, kolektif mücadelenin önemini bize bir kez daha hatırlatıyorlar.
29 Eylül 2018
Feryal Saygılıgil
MERVE KÜÇÜKSARP YAZDI
Sanat Tarihçilerinin Önyargıyla Yaklaştığı Bir Kadın
Yaptığı resimler ne kadar değerli olursa olsun, kendisine her daim “dahi ressam” olarak değil, “yetenekli hayat arkadaşı” olarak bakılıyor. Sanat tarihçileri, eserlerinde kocası olan ünlü ressamın esinini bulmak için adeta yarış haline giriyor. Kimse ünlü ressamın birlikte resim yaptığı genç karısından biraz olsun esinlenmiş olabileceğini öne sürmüyor.
29 Eylül 2018
Merve Küçüksarp
1
...
95
96
97
98
99
...
106
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver