ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 93
FERİD DEMİREL YAZDI
Kürtler’in Horasan'ı, Horasan’ın Kürtler’i
Selim Temo'nun "Horasan Kürtleri" kitabı bir arşiv çalışması olduğu kadar, saha araştırması niteliği de taşıyor. Çünkü kitap ile ilgili araştırma yapmak için Horasan’da bir süre kalmış yazar. Kitapta Horasan’da yaşayan Kürtleri tarihi, sosyolojik, edebi, kültürel ve dini bağlamda sunuyor.
22 Aralık 2018
Ferid Demirel
YUSUF SERDAR ESEN YAZDI
Hiç!
Neden bizi sevdiklerimizle ve tüm cihanı mevsimleriyle birlikte “Hiç” edecek bir asteroite yok diyemiyoruz? Çünkü insan sevdiği için katlanır, dünya yüküne.
22 Aralık 2018
Yusuf Serdar Esen
BİRCAN DEGİRMENCİ YAZDI
Duvarların Ötesinde
Proje kolektif bir çalışmanın ürünü olacak ve belli bir adı yok. Afişte sadece kadın dayanışması diye yazacak.
22 Aralık 2018
Bircan Değirmenci
MURAT TÜRKER YAZDI
Agassi Hayatımı Kurtarır Mı?
Amsterdam’a, Uluslararası Belgesel Festivali IDFA’ya uzanıyoruz, geniş yelpazeli programın filmlerinden birinin çok ünlü kahramanına yakından bakıyoruz.
22 Aralık 2018
Murat Türker
Bir Hatırlama Biçimi Olarak: Aile Yadigarları
Rita Ender, yeni kitabı Aile Yadigarları'nda Türkiye'de yaşayan 30 Yahudi aileye "Aile Yadigarlarını" soruyor. Kimininki gazozlu kek tarifi, kimininki hesap makinesi, kimininki penis tutacağı...
22 Aralık 2018
Pınar Tarcan
İPEK ŞAHİNLER YAZDI
Cuarón’un “Roma”sı ve Çeper Tarihlerin Döngüselliği
Cuarón’un çok konuşulan Roma’sının ustaca işlenmiş bir kesintisiz sekanslar şöleni olduğu su götürmez bir gerçek. Bir adım ileri gidersek, filmin Meksika tarihi ve kimlik(ler)i üzerine ince ve detaylıca işlenmiş bir görsel anlatı olduğunu görüyoruz.
22 Aralık 2018
İpek Şahinler
BURCU ARIKAN YAZDI
Yeni Nesil Lanetleme Korosu ve İşinden Edilen Öğretmen
Pedagoji neredeyse tamamen bağlam dışı. Bir görüş su saati uygulamasını savunur, bir diğeri istediğinde su içsin der. Çocuk literatürüne giren herkes bilir ki her konuda en az 3-4 tane farklı ekole rastlanır. Elbette 10 dakika su içmedi diye çocuğun hayatı kararmaz. Ama mesele bu mu?
22 Aralık 2018
Burcu Arıkan
MERVE KÜÇÜKSARP YAZDI
Son Kadeh ve Yasak Aşk
Türkiyeli ilk Ermeni kadın entelektüellerinden Zabel Yesayan’ın 1916’da kaleme aldığı Son Kadeh isimli novellanın Türkçe çevirisi ilk defa geçtiğimiz günlerde Aras Yayıncılık tarafından yayımlandı.
22 Aralık 2018
Merve Küçüksarp
AYKAN SEVER YAZDI
Devrimci Bir Balet: Aydın Erol
Her şeye rağmen umut taşımak, belki bir tür ileriye kaçma eylemi ve bunun için bile hafızaya ihtiyacımız var. Özellikle bu belleğin önemli bir kısmını Aydın Erol gibi gülüşleri, yaşama sevinçleriyle ışıtan insanlar oluşturmalı…
22 Aralık 2018
Aykan Sever
Türkiye'deki Eğitim Sistemi Gürcistan’a Göç Ettirdi
Türkiye’deki eğitim sistemini yetersiz bulan Doğu Karadenizli Avukat Paluri Arzu Kal Demirçi, eşi ve altı yaşındaki oğlu Özgür Barva ile birlikte Gürcistan’ın Batum kentine göç etti.
22 Aralık 2018
Evrim Kepenek
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
EKİN KARACA YAZDI
Futbol ve Basketbol Dünyasının “Şampiyonlar”ı
Tekir Kitap tarafından yayınlanan “Dünden Bugüne Futbolun Kahramanları” ve “Dünden Bugüne basketbolun Kahramanları” sadece futbol ya da basketbol meraklılarına değil, yedi yaş üstü bütün okurlara hitap ediyor.
15 Aralık 2018
Ekin Karaca
SAKİNE ORMAN YAZDI
"Slavoj Žižek: Şiddet" Üzerine
Žižek, kitapta şiddete doğrudan değil kendi deyimiyle “yamuk” bakıyor ve altı farklı “yan bakış” sunarak yeni bir perspektif açıyor.
15 Aralık 2018
Sakine Orman
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Lice’nin Ashabül Kehf'inin Çağrıştırdığı
Irak Kürdistan’ına gidenler bilir orda upuzun tespihler vardır. O tespihlerdeki tane sayısı 309’dur. Neden diye artık sormayın isterseniz. Yedi Uyurlar'ın ölümsüzlük uykusuna yattığı süredir 300 artı dokuz yıl...
15 Aralık 2018
Şeyhmus Diken
YAĞMUR KARAGÖZ YAZDI
Bildiğimiz Dünyanın Sonu: Zombi Filmleri
Romero da kapitalist sistem eleştirisini “Kapitalizm yaşayan ölüleri yarattı” diyerek sinema üzerinden yapar, Hollywood’un çemberinden çıkar ve sinema dünyasına vazgeçilmeyecek bir miras bırakır: Zombi Filmleri
15 Aralık 2018
Yağmur Karagöz
Ötekinin de Ötekisi: Suriyeli Domlar
Antep'teki Kırkayak Kültür Dom Araştırmaları Atölyesi Lübnan, Ürdün ve Türkiye'ye göç etmek zorunda bırakılan toplam 700 Suriyeli Domla yüzyüze görüşme yaparak sorunlarını araştırdı.
15 Aralık 2018
Filiz Yalçıntaş
BELGESELİN İZİNDE / MURAT TÜRKER
Xalko'nun Hâli
Orta Anadolu'daki Kürt köylerinden Xalko hakkındaki film coğrafyada farklı olmanın zorluklarını ayrıntılarıyla teşhir ediyor.
15 Aralık 2018
Murat Türker
Söz, Müzik, Yanıtlar: Burcu Tatlıses
2015'te çıkan "Güzel Kokuyorum"dan sonra Kasım 2018'de "Uzaklar" adlı albümünü çıkarttı Burcu Tatlıses. Sözünü yazdığı, bestesini yaptığı şarkılarından, müzikten ve biraz da hayattan konuştuk.
15 Aralık 2018
Haluk Kalafat
FERİD DEMİREL YAZDI
Çağdaş Nijerya Şiirleri Antolojisi
İlyas Tunç’un derlediği ve 58 Nijeryalı şairin şiirlerinden oluşan kitabınıokumaya başlamadan önce Nijerya ile ilgili neler bildiğimi hatırlamaya çalıştım: Savaş, katliam, açlık, yoksulluk, Boko Haram...
15 Aralık 2018
Ferid Demirel
GÖKÇE BİLGİN YAZDI
Bir Film
Never Let Me Go (Beni Asla Bırakma) aksiyon ve gizemin yoğun olduğu söyleneceklerin sona saklandığı bilimkurgu tarzına göre oldukça sakin ilerleyen bir film.
15 Aralık 2018
Gökçe Bilgin
NESRİN KARADAĞ YAZDI
Oyuncunun Ünle İmtihanı: Timsah
Ele aldığı konu itibariyle son derece güncel ve ilgi çekici, ele alış biçimiyleyse eğlenceli ve bol kahkahalı bir oyun Timsah.
15 Aralık 2018
Nesrin Karadağ
Soprano Selva Erdener: Sanat İnsanları Değiştirir
Yeni albümü "Biliyor musun?"da Cem İdiz'den Fazıl Say'a, Turgay Erdener'den Melahat İsmail'e altı bestecinin eserlerini yorumlayan soprano Selva Erdener, kaliteli müzik arttıkça talebin de artacağını savunuyor, "Sanat insanları değiştirir" diyor.
15 Aralık 2018
Pınar Tarcan
BENGİ SU DÖNMEZ YAZDI
Bishop Briggs ve Tutkunun Özgürleştiren Esareti
Müziğin kendisi müthiş bir tutku ve Bishop Briggs'in Dark Side'ı tutkunun müziği.
15 Aralık 2018
Bengi Su Dönmez
SERDAR KORUCU YAZDI
Ermeni Soykırımı Sürecinde “Fırat’ın Doğusu”
Türkiye’de gözler Fırat’ın doğusuna yönelik operasyona çevrildi. Bölge yaklaşık 100 yıl önce ise Ermeni Soykırımı nedeniyle gündemdeydi.
15 Aralık 2018
Serdar Korucu
AYKAN SEVER'İN ANALİZİ
Ermenistan Virajı Genişten Aldı
“Kadife Devrim” sürecinden öğrendiğim, devrim ölmüş bir fikir değil, belki de temsili demokrasinin köküne kibrit suyu ekildiği şu günlerde dünyayı yeniden biçimlendirmek ve doğrudan demokrasiyi kurmak için yegane yol!
15 Aralık 2018
Aykan Sever
BİRCAN YORULMAZ YAZDI
İhanetin Tragedyası Kral Lear
Shakespeare, yazdığı oyunları en çok sahnelenen oyun yazarı olarak ölümsüzlüğünü sürdürüyor, zira sezonun başında olmamıza rağmen Kral Lear benim bile izlediğim ikinci Shakespeare uyarlaması
15 Aralık 2018
Bircan Yorulmaz
MERVE KÜÇÜKSARP YAZDI
Yazarın Ruhunu Kemiren Yaraları
Kör Baykuş okuru Doğu ile Batı arasında sıkışmış, hayatı boyunca hep "arafta" kalmış, yaşadığı yere kendini ait hissetmemiş, yazdıkları kendi ülkesinde yasaklanmış bir yazarın zihninin derinliklerinde dolaştırıyor.
8 Aralık 2018
Merve Küçüksarp
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Tanıl Bora ile Yugoslavya Üzerine
Tanıl Bora'nın 1990'ların ilk yıllarında yayınlanan Yugoslavya konulu iki kitabının yeni baskıları yapıldı. Bu toprakları tanımak için okunması gereken iki kitap.
8 Aralık 2018
Aykan Sever
ÖZGÜR DUYGU DURGUN'UN SÖYLEŞİSİ
''Bir Kuşağın Kendi Karizmasını Kurabilmesi İçin Önceki Kuşaklara Meydan Okuması Gerek''
Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. M. Asım Karaömerlioğlu, "Eski gözlüklerle hayata bakarsanız ıskalarsınız" diyor ve bir kuşağın karizmasını kurabilmesi için önceki kuşaklara meydan okuması gerektiğini söylüyor.
8 Aralık 2018
BÜŞRA UYAR YAZDI
İletişimin Manipülatif Gücü
Burak Özçetin'in Kitle İletişim Kuramları kitabı, iletişimin manipülatif gücünü kuram ve modellerle örneklendirerek ortaya koyuyor.
8 Aralık 2018
Büşra Uyar
HÜSEYİN ŞENGÜL İLE SÖYLEŞİ
"Uçuşu Unutmamalıyız"
"Ben Marksizm’i ne tümden reddediyor ne de tümden kabul ediyorum. Bütün mesele Marx günümüzün sorularına ne ölçüde cevap veriyor, bunu bulup çıkarmak."
8 Aralık 2018
Haluk Kalafat
ADEM ÖZGÜR'ÜN SÖYLEŞİSİ
"İnsan Ya Sistemle Entegre ya da Sorgulayan Bir Yaşam Biçimi Seçer"
Mücahit Göker, 'Dara Hênî'de Kurmanci, Zazaki ve Türkçe bir repertuvarla dinleyicisine ulaşıyor. "İnsan ya sistemle entegre bir şekilde suyun akışına göre çevrildiği yöne gider ya da sorgulayan bir yaşam biçimi seçer" diyor.
8 Aralık 2018
Adem Özgür
MURAT TÜRKER YAZDI
IDFA, Her Şey ve Hiçbir Şey
31. IDFA'da denizcilik dünyasından sinemaya, yaşlılık hallerinden gençlik hezeyanlarına, müzikten modaya, gayet geniş bir spektrumla karşı karşıya kaldık, tadımlık bir seçki yaptık.
8 Aralık 2018
Murat Türker
1
...
91
92
93
94
95
...
102
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver