ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 102
FERİD DEMİREL'İN SÖYLEŞİSİ
“Halkların Devrim Marşları”
Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), BEKSAV, Gölge Kültür Sanat Merkezi (GKSM) bünyesindeki sanatçıların yanı sıra başka sanatçıların katılımıyla hazırlanan “Halkların Devrim Marşları” albümünde çokça bilinen 5 marş ile birlikte “Yekîtî” ve “Rojava” adıyla iki yeni marş seslendirilmiş.
7 Temmuz 2018
Ferid Demirel
SERDAR KORUCU YAZDI
6-7 Eylül Pogromu’nda Çocuğa Cinsel İstismar
Eylül ve Leyla’nın öldürülmesi, gözleri bir kez daha çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerine çevirdi. Türkiye’de unutulan cinsel istismarlarından biri ise 6-7 Eylül Pogromu’nda yaşandı.
7 Temmuz 2018
Serdar Korucu
GÖKÇE BİLGİN YAZDI
Başka Bir Deniz Var
"Kavafis'ten Yüz Şiir"... Kıyamadım. Elime alınca okumaya başladım. İlk sayfadan mı? Tabi ki değil. Şiir kitaplarını mühim bazı rakamların denk geldiği sayfalardan başlayarak okurum.
7 Temmuz 2018
Gökçe Bilgin
KEREM ÇİFTÇİOĞLU VE BURCU BALLIKTAŞ’IN SÖYLEŞİSİ
Endonezya Barış Müzakeresi ve Kilit Mekanizmaları
"30 yıl süren çatışma sonrasında bir siyasi değişim ve farklı şekilde hareket etmek isteyen bir başkan gördük. Endonezya hükümetinin gösterdiği bu siyasi irade çok önemli oldu. Öte yandan, GAM'ın lider kadrosu çatışmadan çok yorulmuş olduklarını fark etti."
7 Temmuz 2018
Kerem Çiftçioğlu,Burcu Ballıktaş
ONSUN MERYEM'İN SÖYLEŞİSİ
Herkül Millas ile Mavi Ülkede Kırmızı Ülkeyi Hatırlamak
Herkül Millas Ankara doğumlu bir Rum, 1971'de Yunanistan'a taşındı. "Kimlik olarak kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz" soruma şöyle yanıt veriyor: "Bana bu soruyu 15 kere sordular. Her seferinde başka bir cevap vermişim."
7 Temmuz 2018
Onsun Meryem
Tez-Koop-İş Kadın Dergisinden Atılan ve Ayrılan İki Kadın Anlattı
Tez-Koop-İş Kadın Dergisi'nden kovulan Deniz Bozdemir ve olayın ardından istifa eden Necla Akgökçe anlattı: "Cinsiyetçilik her yerde ise feminist tutum ve dayanışma da her yerde olmalıdır."
7 Temmuz 2018
Selma Eroğlu
CEMALETTİN CANLI YAZDI
Üç Kırık Dal Üçü De Birbirinden Yeşil Dal
Üç Kırık Dal romanı başka kimlikleriyle bildiğimiz İdris Baluken’in bilmediğimiz bir yönünü de ifşa etti. Ülkenin dört bir yanından akan hayatların Diyarbakır’da buluşup ortaklaşa yazdıkları bir Türkiye hikâyesi anlatmış Baluken romanında…
7 Temmuz 2018
Cemalettin Canlı
ROSALİNO LEVANTİNO YAZDI
Biyografik Filmler İçin Bologna'da…
Geniş bir belgesel ve kurmaca film spektrumuna sahip 14. Biografilm, İtalya'nın büyüleyici Bologna kentinde 1-24 Haziran'de düzenlendi.
7 Temmuz 2018
Rosalino Levantino
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Toza Sor Axparig!
Mıgırdiç Margosyan'ın kitaplarında öylesine bir Diyarbakır anlatısı vardır ki; 1953'de daha 15 yaşında orta mektep talebesi iken şehrinden ayrılmış bir çocuğun değil, ömrü billâh o kadim surların içindeki mahallelerden ayrılmamış, hep oralarda yaşamış biri gibi.
7 Temmuz 2018
Şeyhmus Diken
LGBTİ+ Hafızasında Bir Beyoğlu Yolculuğu
Onur Yürüyüşü’nden bir gün önce, Karakutu’nun düzenlediği ilk LGBTİ+ temalı Hafıza Yürüyüşü’ne katıldık; Beyoğlu'nun LGBTİ+ tarihinin izini sürdük.
7 Temmuz 2018
Çiçek Tahaoğlu
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
IRMAK ZİLELİ İLE EDEBİYAT VE VAROLUŞ ÜZERİNE
"Metaforik Olarak Yazar Kendi Kendinin Psikanalistidir"
"Yazarın bilinçdışı metnine sızar mı? Sızarsa ne ölçüde? Galiba bu, yazarın kendini oyuna ne kadar kaptırabildiğine bağlı. Yazar tıpkı bir çocuk gibi kendini akışa bırakabilirse bilinçdışı ister istemez metne sızar."
7 Temmuz 2018
Büşra Küçük
MERVE KÜÇÜKSARP YAZDI
Abdülhamid’in Mirası
Asıl mesele Sultan Abdülhamid’in “aziz hatırası” değil, onun tüm devlet mekanizmasını kendi sarayına toplayarak, başka kimseye söz hakkı tanımayarak yaratılan istibdat yönetimi…
30 Haziran 2018
Merve Küçüksarp
KEREM ÇİFTÇİOĞLU’NUN SÖYLEŞİSİ
Filipinler: Barış İnşasında Yenilikçi Bir Örnek
"Hükümet oldukça esnek davranarak sivil toplum önderlerini hükümet adına baş müzakereci olarak atadı. Yaratıcılık ve liderlik bir arada olunca, sivil toplum için önemli bir rol oynama ihtimali doğuyor."
30 Haziran 2018
Kerem Çiftçioğlu
UĞUR BİRYOL’DAN
Kendini Koruyan Mahalle
Kışları yalnız kalıyor, yazın ailesi yanına geliyor, hep birlikte işletmecilik yapıyorlar, tavuk besliyorlar, yüzde yüz organik bir hayat sürüyorlar; buraya gelecek insanların da doğayı kirletmemesini istiyorlar.
30 Haziran 2018
Uğur Biryol
ŞEYHMUS DİKEN’DEN
Seçimlerle Gelen Yeni Düzen
Evet, seçim bitti. Artık mevcut Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi olarak da seçilmiş başkan. Ve ülke artık Başkanlık Sistemine geçmiş bulunuyor.
30 Haziran 2018
Şeyhmus Diken
SELMA EROĞLU YAZDI
Yeterince Hızlandık mı?
Üretimden tüketime hayatın her alanında artan hız konusunda sermayenin talepleri bitecek gibi görünmüyor. Hızlanmanın sonucu, iş cinayetlerinin işçi kırımına dönüşmesi…
30 Haziran 2018
Selma Eroğlu
PERİHAN TUNÇBİLEK YAZDI
Özkan Mert’in Şiir Üzerine “On Emiri”
Şiirin en temel ilkesi sözcüklerin devingen ve doğurgan olmasıdır. O nedenle şiir hiçbir şairin anladığı ve bildiği kadar değildir. Çünkü şiirin ve şiirin temelini oluşturan imgenin kendi hayatı vardır.
30 Haziran 2018
Perihan Tunçbilek
BÜŞRA KÜÇÜK YAZDI
“Benim Hala Umudum Var”
Belki hayallerim oldukça kırık ancak varlığım hala ve inatla burada. Yeni bir günü inşa edebilme gücünün kolay kolay tükenen bir şey olmadığını seziyorum. İçinde anlam bulduğumuz tüm hakikatler için direnmeye değer.
30 Haziran 2018
Büşra Küçük
KENAN TEKEŞ YAZDI
Bir Film, Bir An: Cennetin Bahçesindeki Yara
Buluşmalarını bir şenlikmişçesine karşılıyordu bahçedeki sesler. Yeryüzünde yalnız bir tek onlar vardı sanki o an. Bir de onlara bakan gözlerimiz. Düş gibiydi.
30 Haziran 2018
Kenan Tekeş
SANİYE KAYA’DAN
En Yıkılmaz Duvar: Umut
Duvarlarla örülü dünyada en yıkılmaz olan duvarın, insanın içinde, ruhunda taşıdığı “umut” olduğunu savunuyor.
30 Haziran 2018
Saniye Kaya
ULAŞ BAŞAR GEZGİN’DEN
Abidin Nesimi: 1915’ten 70’lere...
Herkes hatırat yazabilir; fakat bu hatırat, felsefe derinlik, içtenlik, akıcılık ve siyasal bilinci başarılı bir biçimde uzlaştırdığı için özel olarak övgüyü hak ediyor.
30 Haziran 2018
Ulaş Başar Gezgin
ŞADİYE DÖNÜMCÜ’DEN
Sevmek için Yürek Gerek, Sürdürmek için de Emek
Hulusi Yıldırım; “Sevmek için yürek gerek, sürdürmek için de emek gerekir” diyor, yurtlardaki yıldızları sahiplenmemizi diliyor ve bizleri gökyüzüne bakmaya davet ediyor.
30 Haziran 2018
Şadiye Dönümcü
FERİD DEMİREL'İN SÖYLEŞİSİ
Büyükler için Bir Masal: Asl-ı Aşk
Perihan Nilüfer Kurtoğlu ve Mübin Dünen’in ortaklaşa hazırladıkları masal/müzik albümü, Sun ve Kun’un masalını Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Arapça hem okuyucuya hem dinleyiciye sunuyor. Asl-ı Aşk adını verdikleri bu çalışmada Kurtoğlu ve Dünen, Sun ve Kun’un arayışına bizleri yönlendiriyor.
30 Haziran 2018
Ferid Demirel
PÜREN MUTLUTÜRK MERAL’DEN
Otoritenin “Sıradanlığı”
Haffner’in tanıklıklarını bu kadar kıymetli ve sarsıcı yapan şey, sıradan bir insan hayatını yaşarken, hem de apolitik bir şekilde yaşarken, otoriter rejimin ve “bana dokunmaz” dediği her şeyin kendisini de nasıl etkilediğini görmesi…
30 Haziran 2018
Püren Mutlutürk Meral
MELİKE KOÇAK YAZDI
Kedilere, Sardunyalara ve Balkonlara Yaşam Hakkı
Belki 24 Haziran'da sadece 16 senenin eseri ve sonucu olmayan, kökü çok eskilerde bu kötücül dil ve üslup, şiddet bir yerinden çatlar. Zarafet, tevazu, nezaket oradan bir kanal açar kendine akmak, yaşamak, çoğalmak için.
23 Haziran 2018
Melike Koçak
Basmane Sokakları ve Göçmen Hayatlar
Basmane İzmir'in en eski ilçelerinden. Bu yüzden geçmişinden bu yana sürekli farklı dinden, ırktan insanlar yaşadı bu sokaklarda.
23 Haziran 2018
Helin Yıldırım
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
LGBTİ'ler Taksim'e Çağırıyor: Bakarsınız Yürürüz
26. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası öncesinde Onur Haftası Komitesi'nden Yunus Emre Demir'le buluşup, LGBTİ yasaklarını, bu seneki etkinlikleri, Komite'ye yöneltilen eleştirileri ve 1 Temmuz'daki yürüyüşü konuştuk.
23 Haziran 2018
Çiçek Tahaoğlu
MEHMET ALİ ÇELİK YAZDI
Eski Siyaset, Yeni Sosyoloji, Seçimler ve Umutlar
Türkiye'de ortaya çıkan yeni sosyoloji, 24 Hazirandan sonra meclisin niteliğini ve sandalye dağılımını değiştirecek gibi. Yeni dönemde ekolojik sorunlara ve hayvan haklarına duyarlı siyaset yapıcıların sesi daha gür çıkabilir.
23 Haziran 2018
Mehmet Ali Çelik
İBRAHİM DİZMAN'LA SÖYLEŞİ
Ordu'nun Derelerinden "Adı Başka Acı Başka" Bir Hikaye
İbrahim Dizman, yeni kitabı "Adı Başka Acı Başka"da Ordu'nun son bakırcı ustası Harutyan Artun'un hikayesini anlatıyor. Alttan alta hissedilen "güvencin tedirginliği" ve Ordu üzerine...
23 Haziran 2018
Uğur Biryol
FERİD DEMİREL YAZDI
Êzidîler İle İlgili Diyaloglar: "Sincar Dağı – Bilinmeyen Bir Halkın Öyküsü"
Yaba Yayınları, Ağustos 2014 tarihinde IŞİD’in saldırısı sonucunda “73. Fermanı” yaşayan Êzidî Kürtler ile ilgili 1900’lü yılların başında İtalyanca yazılmış bir eseri Türkçe olarak yayınladı.
23 Haziran 2018
Ferid Demirel
ONSUN MERYEM YAZDI
Fonda Bir Mutluluk Şarkısı
Yunanca mutluluk anlamında "eudaimonia" sözcüğünde şeytanın -daimon- gizli olduğunu unutmayalım.
23 Haziran 2018
Onsun Meryem
MALFONO YUSUF BEĞTAŞ YAZDI
Sızılı Çağrışımlar
Mardin'in inişli-çıkışlı tarihi, eski taşların arasına sızan yosunlar gibi, köklerini, dünyaya dağılmış Süryanilerin yüreğine salmaktadır. Çünkü Mardin, Süryani kültürünün ve edebiyatının özgül ağırlığını taşıyan bir yörenin adıdır.
23 Haziran 2018
Malfono Yusuf Beğtaş
1
...
100
101
102
103
104
...
111
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver