ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 52
İnsan Hakları l Yas Haftası'nda İzmir'de neler yaşadık?
Türkiye’de hak ve özgürlük karşıtı sistematik vakalar... Ya da İnsan Hakları Haftası, nasıl Yas Haftası’na dönüşmüş ona bakalım.
25 Aralık 2021
Akın Birdal
Ömrün kavi olsun axparig
Kelimelerin, cümlelerin ağırlığını ve hikmetini tartarak ağır ağır konuşan bir adamdır Margosyan. Kelamının, karşı yakada nasıl bir karşılık bulacağını ölçerek göz temasını da önemseyen bir yazardır.
25 Aralık 2021
Şeyhmus Diken
Sinemanın Teorisi: İzleyici, amatör ve profesyonelin alanla kurduğu ilişkiyi daha anlaşılır kılacak
Kitabı derleyen Soner Sert, "Sinemanın Teorisi" modern izleyicinin, sektöre ilgi duyan amatörlerin ya da profesyonellerin alanla kurduğu ilişkiyi doğrudan etkilemeye, daha anlaşılır kılmaya yönelik bir çalışma" diyor.
25 Aralık 2021
Ayşegül Özbek
BİLGİ ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ SERGİ: “ÖTEKİ HİKÂYELER”
Requiem/Ağıt: Birbirimizin yaralarını tanımak bir olmak adına çok kıymetli
Serina Haratoka Tara’nın, kendi Çerkes atalarının da dahil olduğu gerçek bir hikâyeden yola çıkarak ürettiği ve Karadeniz’in karanlık dalgalarını binlerce metre iplikle yansıttığı eseri, 157 yıl önce yaşanan Çerkes Sürgünü’ne gerçek bir ağıt niteliğinde.
25 Aralık 2021
Evrim Kepenek
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İSTANBUL LEZZETLERİ
Bu sofrada hepimiz bir aradayız
Toplam 18 yazı ve 12 söyleşiden oluşan eser, özel çekilmiş fotoğrafları ve arşivden derlenen zengin görselleriyle de dikkati çekiyor. 520 sayfalık kitap, İstanbul gibi kozmopolit bir şehrin mirasını yansıtıyor.
18 Aralık 2021
Ayşegül Özbek
Ekonomik krizin 5 şarkısı: Kriz Bastı, Borsa Battı
Ekonomik kriz tartışmalarının yükseldiği bugünler de Türkiye’nin ekonomik kriz şarkılarını derledik.
18 Aralık 2021
ÖZLEM ŞENDENİZ VE FATMA GENÇ ANLATIYOR
“İçtiğimiz her bir bardak çayda binlerce üreticinin emeği var”
‘Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay Çevrimiçi Çalıştay ve Forumu’ kitaplaştırılarak okura sunuldu. Kitabı editörleri Dr. Özlem Şendeniz ve Fatma Genç anlattı.
18 Aralık 2021
Evrim Kepenek
Metok’un Tibet’e Avdeti
İnsan hakları sicili fazlasıyla kirli Çin’in Tibet işgalinin unutulmadığı, geleneksel Tibet tıbbı öğrencisi rahibe Metok’un zorlu yolculuğu üzerinden aktarılıyor.
18 Aralık 2021
Murat Türker
Merhaba, ben bir içedönüğüm ve iş hayatında ben de varım!
İş hayatında rol yapmaktan vazgeçen her içedönük, biz fark etmesek bile, diğerleri için bir ilham kaynağı, değişime giden yolda büyük bir kazanım. Çünkü yalnız değiliz, değişmek zorunda değiliz ve iş hayatında biz de varız.
18 Aralık 2021
Hilal Erkoca
“Küt Oynayan Kadınlar” ya da güzel İzmir
Hikâye, Çeşme’de başlasa da Karataş’a dair anlatılar ve dahi Karataş’ın tarihi baskın. İzmir’in “Yahudilere kucak açan semt”i olarak bilinen Karataş’a adım adım götürüyor bizi Meseri ve boğucu Çeşme sıcağından alıp, Karataş’ın her çehresinden görülebilecek denizine ulaştırıyor. Yani soğuk; ama hakiki bir yüzleşmeye.
18 Aralık 2021
Tuğçe Yılmaz
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Benim Kuzeyim
Ha, unutmadan! Bir de ışığı eksik etmeyin gözlerinizden; zira kuzeyim çok çok karanlıktır bu kış mevsiminde...
18 Aralık 2021
Heidi Korkmaz
Suriçinin suları, Anzele'nin gözyaşıdır
Peki Anzele ve kent sakinleri neyi bekler. Sular savaşının yaşandığı bir yeni çağda tıpkı binlerce yıllık surlarında olduğu gibi suyuna da sahip çıkılmasını bekler.
18 Aralık 2021
Şeyhmus Diken
Almanya’yı dönüştüren kadın: Angela Merkel
Siz ne dersiniz? “Almanya’nın bizi kıskandığı” şu dönemde, siyasi nezaketin, iklim duyarlılığının ve kadının siyasetteki gücünün yansımalarını; günün birinde Türkiye’de de görmek mümkün olur mu?
18 Aralık 2021
Atahan Ünal
BAŞKA BİR MÜCADELE HATTI
Vergiler ve zamlar: Regl yoksulluğu nasıl çözülecek?
Konuşmamız Gerek Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı İlayda Eskitaşçıoğlu, "Menstrüel ürünler Türkiye’de herhangi bir üründen alınabilecek en yüksek katma değer vergisi ile vergilendiriliyor" diyor.
18 Aralık 2021
Ege Öztokat
Çocuklarla cinsellik hakkında konuşmak
Ebeveynlerin iletişime açık, iletişim becerileri güçlü ve cinsellik hakkında konuşmak konusunda rahat oldukları durumda cinsellik hakkında konuşmak çocuğun cinsel hayatındaki riskleri azaltmada önemli rol oynuyor.
11 Aralık 2021
İlayda Dursun
Şehrinde yaşayan ve şehrinde yazan bir yazar: Şeyhmus Diken
Diken, "Etkilendiğim fikirler, kişilerden çok, etkilendiğim coğrafya daha çok öne çıkar. Elbette insan tekinin ilk edebi okumalarının ve fikri dünyasının altyapısının şekillendiği gençlik yıllarında edebiyatın klasikleri çokça yer tutar" diyor.
11 Aralık 2021
Metin Aydın
Tanrım Beni Başkan Yarat
Okur, Yavuz Saltık’ın “Tanrım Beni Başkan Yarat” kitabı ile sadece siyasette değil, iş hayatında da başarılı olabilmenin kafa açıcı ip uçlarına ulaşıyor.
11 Aralık 2021
Evrim Kepenek
Benim hikâyem
Ben, gün boyu gezinirim. Zıplarım ve tırmanırım. Övünmek gibi olmasın, ama atlamakta yoktur üstüme. Bu yeteneğim belki de narin gövdem ve uzun kuyruğum sayesindedir.
11 Aralık 2021
Heidi Korkmaz
TİHV KİTABINDAN: DENİZ BAYRAK'IN SUNUMU
Mezarlıklara yapılan saldırılar ihlaldir
Ölüyü gömmek ve anmak, hukukun bize söylediğinin ötesinde, toplumsalkültürel bir alan olarak karşımızda durmaktadır. İnsan onuru kavramı, insanlığın mensubu olan özneler olarak tüm insanların eşit hak sahibi olduğu ilkesine bağlıdır.
11 Aralık 2021
Deniz Bayrak
Varlık Vergisi üzerine güncellemeler
Belgesel filmler bir yana, ister istemez "kurmaca"ya dayanan roman veya filmlerden tarih öğrenilir mi? Herhalde öğrenilmez, olsa olsa "Bir zamanlar böyle bir şeyler olmuş" dedirtir insana. Yine de bize belletilen ezberleri bozmak, resmi tarihi kurcalamak için bir fırsattır.
11 Aralık 2021
Arif Şentek
SERGİ SALT BEYOĞLU'NDA
İpek Duben'den 'Ten, Beden, Ben'
Sergide, Duben'in 1980'lerin başındaki resim ve desenlerinden 2020 tarihli Angels and Clowns'a (Melekler ve Soytarılar) birçok işi yer alıyor.
11 Aralık 2021
Denizin okşadığı kadınlar
"Deniz Hikâyeleri" adlı belgeselde farklı deniz araçlarındaki kadınların denizde nasıl şifa bulduğuna şahit oluyoruz.
11 Aralık 2021
Rosalino Levantino
SAHTEKARLIK SENDROMU
Herkesi kandırıyor olabilir miyim?
Çalışmalar, sahtekarlık sendromu eğilimleri olan kişilerin performanslarını bizzat kendilerinin baltalayabileceklerini ve kendilik algılarını değersizleştirebileceklerini gösteriyor.
4 Aralık 2021
İlayda Deringör
ŞİDDETİN YÜZÜ BELGESELİ
"Birbirimizden güç aldıkça, erkekliğin hükmü kalmayacak"
Belgeselin yönetmenlerinden Esra Açıkgöz, “Ancak biz birbirimizin sesine ses kattıkça, “Asla Yalnız Yürümeyeceğimizi” bildikçe, ne fermanların ne de kadınları, sokakları, dünyayı kendisinin sanan erkeklerin bir hükmü kalacak” diyor.
4 Aralık 2021
Evrim Kepenek
34. IDFA’nın ödüllü filmleri
Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlenmiş olan belgesel festivalinde ödüller muhtelif klasmanlarda dağıtıldı; ödüllü eserlerden bazıları…
4 Aralık 2021
Murat Türker
TİHV KİTABINDAN: GAYE BORALIOĞLU’NUN SUNUMU
Budalanın korkusu
Bugün bu deli çağda, iktidarını kaybetme korkusuyla budalalaşan muktedirin karşısında, bir tür kutsal çılgınlığa ihtiyacımız var.
4 Aralık 2021
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
MEDENİYETE İKLİM DEĞİŞİMİ ETKİSİ
İnsanlık uygarlığı neden geç keşfetti?
Türümüzün tarihinin yüzde 95'inde çiftçilik yapmadık, büyük yerleşim birimleri ya da karmaşık siyasi hiyerarşiler yaratmadık. Küçük, göçebe topluluklar halinde avcı-toplayıcı olarak yaşıyorduk. Ve bir şey değişti...
4 Aralık 2021
Gürkan Akçay
Mata Hari: “Casusların casusu” mu?
Pek çok insan Mata Hari adını bilir, ancak pek çoğu da onun hikayesinin hangi kısmının gerçek, hangi kısmının saf kurgu olduğunu bilmez.
4 Aralık 2021
Ömer Çiftçi
MEDYADA CAM TAVAN
Gazeteci kadınlar: “Yeteneğe değil, cinsiyete bakılıyor”
Kadın gazeteciler her gün ayrımcılığı, adaletsizliği dillendirdikleri haberler yapsalar da, kendileri de çalıştıkları ortamlarda erkek egemen anlayıştan paylarını alıyor. Bakın üç kadın gazeteci, yaşadıklarını nasıl anlatıyor...
4 Aralık 2021
Şimal Güdüm
Stüdyo Ses'ten, son kasetçiye
Muhittin konuşkan ve tebessümkâr biri. Çok da şık. Kasetlerini teşhir ettiği yetmişlerin sanatçıları gibi. Gül kurusu bordo karışımı renk güzel bir ceket ve aynı kumaştan yelek, göğüs cebinde yine bordo renk mendili, beyaz gömlek, lacivert pantolon, elinde tesbihi ile "beni görün" der gibiydi adeta.
4 Aralık 2021
Şeyhmus Diken
ÇEVİRMENLER ANLATTI
Neden bu kadar az çeviri şiir kitabı basılıyor?
Şiir çevirmenlerine sorduk: Yayınevlerinin satış kaygısından düşük ücrete, sigortasızlıktan vergi yüküne, hor görülmeye dertler döküldü ortaya.
4 Aralık 2021
Burak Aydın
GEZİCİ FESTİVAL 26. KEZ YOLLARDA
"26 yılda çok şey değişti, aynı kalan tek şey tutkumuz ve inadımız"
Bu süreçte ülkede, dünyada pek çok şeyin değiştiğini söyleyen Emre ve Boyacıoğlu, "Birçok konuda geriye gittiğimizi söylemek de mümkün. Sanıyoruz aynı kalan tek şey bizim tutkumuz ve inadımız" diyorlar.
27 Kasım 2021
Ayşegül Özbek
1
...
50
51
52
53
54
...
61
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver