ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 316
PINAR AVCI'nın yorumu
Tansu Çiller'e Benzeme Operasyonu ve Medya
Mezuniyet hediyesi estetik ameliyat sözü veren aileler, çocukları Angelina Jolie dudağı ya da Brad Pitt burnu istediğinde, bunu yerine getirmek adına doktorların kapısını çaldığında herhalde kimse bu durumu yadırgamayacak.
26 Temmuz 2008
Pınar Avcı
Babalık güncesi - VIII
Baba Taşımacılık AŞ: Çekilin Yoldan Bebek Geliyor!
Gerek ev içi, gerekse de uzak diyarlara seyahat etmeyi çok seven bebekler, yolculukta konfor ve güvenliğe eşit önem veriyor. Madem bebeklerin de seyahat özgürlüğü var, o kendi ayakları üzerinde durana kadar size de sağlam bir bel lazım.
26 Temmuz 2008
Erhan Üstündağ
ÜLKÜ ÖZAKIN'ın yorumu
Baskın Oran'a, Susmanın ve Görmezden Gelmenin Nedenleri Üzerine
Oran'a göre Sevan Nişanyan'a bu ortamda ses çıkarılması yersiz ve sakıncalı. Agos'un yeri biz feministler için gerçekten farklı. Oran'ı kadınların ve eşcinsellerin mücadelesinde bizlerden öğrenmeye davet ediyoruz. Kadına her tür şiddette kadından yana olmaya devam edeceğiz.
26 Temmuz 2008
Ülkü Özakın
YENER BAYRAMOĞLU'nun yorumu
Reklamlar ve Cinsiyet Meselesi
Reklamda cinsiyet temsillerine yönelik daha kabul edilebilir modeller geliştirilse bile, örneğin, heteroseksüellik dışındaki cinsel yönelimler ya da farklı cinsel kimlikler hâlâ görünmezliğini koruyor.
26 Temmuz 2008
Yener Bayramoğlu
ŞEYHMUS DİKEN yazdı
Diyarbekir “Hangi” Mahle?
Diyarbakır Suriçinin mahalleleri ve sokakları camiler, kiliseler, eski evler, çeşmeler, hanlar, taşlı yolları ile modern dünyanın beton yığını yapılarına inat, hâla inadına “ben buradayım, inadına yaşamaya devam ediyorum” diyorlar.
26 Temmuz 2008
Şeyhmus Diken
ÇİĞDEM MATER'in Ermenistan izlenimleri
Kapılar Açıldı, Eşikten Atlamak Bize Düşüyor
İki yıl aradan sonra Erivan’dan İstanbul’a, Ermenistan’dan Türkiye’ye bakma şansım oldu. Aradaki Ağrı/Ararat’ın görmemize engel değil, vesile olmasını sağlayabilirsek, o zaman anlayabiliriz Hrant’ın ne demek istediğini, "İki Yakın Halk, İki Uzak Komşu" derken.
26 Temmuz 2008
Çiğdem Mater
Fethi Naci: Düşünceye Saygı, Örgüte Eleştirel Destek
Doğan Özgüden: 1967'de sosyalist Ant Dergisi'ni Fethi Naci ve Yaşar Kemal'le birlikte kurduk. Orada da ortak tavrımız düşünceye saygı ve işçi sınıfı örgütüne eleştirel destek oldu. DİSK'in kuruluşunda ve mücadelesinde de tavrımız buydu...
26 Temmuz 2008
Emine Özcan,Bawer Çakır
Meşrutiyetin 100. yılı
1908: Babıâli Yokuşunda Gazete Yağmuru
Ahmet İhsan Tokgöz, ikinci meşrutiyetin ilanından sonra basın hayatındaki çeşitliliği ve değişimleri gazeteci gözünden anlatıyor. "Sıralanıp çıkan günlük gazeteler içinde gücünü siyasi bir kaynaktan alanlardan başkası tutunamadı."
26 Temmuz 2008
Ahmed Ihsan Tokgöz
BİANET'TE STAJYER OLMAK
bianet'ten Bir Stajyerin Anıları
Gazetecilik mesleğinde kısa bir süre için de olsa, bianet'te var olmanın bana armağanı (...) eleştirmek, sadece haksızlıkları değil “haklılıkları” da dillendirmek, "Azım ama yine de varım’ diyenin sesine ses katma telaşı oldu.
19 Temmuz 2008
Bahar Toker
SENEM KAPTAN'ın yorumu
Cinsiyetçiliğe Sadık Rakı
Reklam kadınlara hitap etmekten ziyade onları arzu nesnesi ve pasif objeler olarak sunuşuyla "cinsiyetçilik kokuyor". Erkekler araba modelleri gibi sınıflandırılmış bu kadınlar arasından "seçmek"te özgür bireyler olarak gösteriliyor.
19 Temmuz 2008
Senem Kaptan
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
YENER BAYRAMOĞLU yazdı
Cesur ve Biricik Björk
Björk’ün cesareti, sadece politik duruşunu açıklarken karşımıza çıkmaz. Cesareti, sanatını ilerletmek için yeri geldiğinde piyasa koşullarını zorlarken ve dolayısıyla her seferinde şöhretini hiçe sayarken de karşımıza çıkar.
19 Temmuz 2008
Yener Bayramoğlu
SERPİL ÇAKIR yazdı
1908'in Kadınlar Açısından Anlamı
Değişimde kadınlara biçilen rol, geleneksellik ile modernlik arasında dengeyi kurmaktı. Kadın dergilerinin sayısı cumhuriyete kadar 40’a ulaştı. 30’a yakın kadın ve yardımlaşma derneği kuruldu.
19 Temmuz 2008
Serpil Çakır
SALİHA YAYLA yazdı
Hopa Festivali bir “Dik Horon”dur
Karadeniz’de güneşin doğduğu, yolların başladığı yer olan Hopa bir deneyim olarak bir vicdan olarak bizimdir. Onu daha çok sahiplenmeli, eleştirmeli, öneriler sunmalı ve daha iyi festivaller Hopalılar yalnız bırakılmamalıdır.
19 Temmuz 2008
Saliha Yayla
F. ÇİÇEKOĞLU hatırlatıyor
Yaşı Benzemesin… Kenan Evren Artık Pinochet'nin Öldüğü Yaşta
Francisco Letelier hesaplaşmanın öneminden bahsettiği yazısında, faşizmin talihinin onu tarihsel bir dönemmiş gibi, geçmiş bir kötülükmüş gibi algılayanlar olduğunu bildiğinden de geçmişe dair her hesabın görülmesi gerektiğini söylüyordu.
19 Temmuz 2008
Füsun Çiçekoğlu
MURAT ÇAKIR yazdı
Ergenekon Üzerine "Hostis Humani Generis"
Ülke tarihi ile bütünsel bir hesaplaşmayı Ergenekon davasının görüldüğü mahkemeden beklemek budalalık olur. Ergenekon sürecine "şeffaf" duruşmalarla müdahale edilmeli, gerçekler gün yüzüne çıkarılmalıdır.
19 Temmuz 2008
Murat Çakır
HIFZI TOPUZ soruyor
Aydınlar da Susarsa İletişim Özgürlüğünü Kim Savunacak?
Aydınların birçoğu medya ile olan ilişkilerinin bozulmasından korkuyor. Komplo teorilerini araştırmak, basına ve televizyona eleştirel açıdan bakmaktan daha kolay. Medyayı eleştirmek, medya patronlarına ve onların seçkin temsilcilerine laf söylemek çok sakıncalı.
19 Temmuz 2008
Hıfzı Topuz
Lambda Aktivistleriyle Söyleşi
Stonewall’dan Lambda’ya Onur Yürüyüşü
Onur yürüyüşü sokaktaki varlığımızı çok etkiledi. İnsanlar büyümemize rağmen şimdi söylediğimiz şeylerin geçmiştekilerle çelişmediğini fark ettiklerinde içten içe saygı duyuyor, "Herkesin mücadelesi" deyip bir yerinden tutuyorlar.
19 Temmuz 2008
Ayça Örer,Aykut Kılıç,Foti Benlisoy
YELİZ KIZILARSLAN yazdı
Mağdurun Dili ve Atay’dan Dostoyevski’ye "Yeraltı Trajedisi"
Nurdan Gürbilek'in "Mağdurun Dili" bir görülme, horgörülme ve hiç görülmemenin yarattığı mağduriyet, dışlanmışlık, acı ve gurur yarasının edebiyata nasıl yön verdiği ve nasıl anlatıldığı üzerine çok incelikli bir ‘usta’ işi çalışma.
19 Temmuz 2008
Yeliz Kızılarslan
İlan-ı Hürriyet Dolayısıyla 1908 Karikatürleri
1908'den bir karikatür: "Mısra-i Evvel: Seni gördükçe titriyor yüreğim.", "Mısra-i Sani: Aıls aşk-ı sadık benim, ah meleğim." "Miyan: Hayatımsın, cananımsın sen benim." Abdülhamid'in diz çökerek yakardığı heykelin kaidesinde "hürriyet" yazıyor.
19 Temmuz 2008
Mehmet Ö. Alkan,Erol Üyepazarcı,Cengiz Yolcu
ŞEYHMUS DİKEN yazdı
Dengbêjlik Nereden Sesleniyor?
Dengbêj dediğin tam da adını ne koyarsanız koyun; yerel, geleneksel ya da etnik manada müzikalitesi olanın, modern veya küresel müziğin karşısında direnememenin ve adeta yokoluşunun derin çığlığıdır.
18 Temmuz 2008
Şeyhmus Diken
ALİ GÜLER çekti
Fotoğraflarla Kırkpınar Yağlı Güreşleri
Ali Güler'in objektifinden Kırkpınar yağlı güreşleri: "Güreşçiler çok iri ve güçleri çok net görülüyor, ama kaba değiller. birbirlerinin rakipleri ama aynı zamanda bir dostlukları da var, arkadaşlar... Mesela birbirlerini yağlıyorlar."
12 Temmuz 2008
Ali Güler
ŞEYHMUS DİKEN yazdı
Başbakan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuyorum
Duyduk duymadık demeyin; 80 yıl önce çıkarılan kanun gereği, bugün bir belediye başkanı “Türk Harflerinin dışında başka harfler (q, w, x)” kullandığı için “Türk Harfleri Tatbiki Hakkındaki Kanuna” muhalefetten yargılanıyor.
12 Temmuz 2008
Şeyhmus Diken
Yeliz KIZILARSLAN yazdı
Adorno’nun Haberci Rüya Kayıtları
Ölüm- yaşam ikilemi ve dile gelme kaygısı son rüyada ölümle son bulur Adorno’nun Rüya Kayıtları’nda. Kitabın kendisi ise, tarihi bir kayıt olarak yazında dile gelir.
12 Temmuz 2008
Yeliz Kızılarslan
G. İLHAN Osman Özgüven'le Söyleşti
"Suyu Bedava Vermeye Devam, Gelecek Cezaya Razıyız"
Hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açılan Dikili Belediye Başkanı Özgüven: İnsanların sağlığı, eğitimi, işi, işsizliği, aşı o belediyeden sorulmalı.
12 Temmuz 2008
Gönül İlhan
BAWER ÇAKIR yazdı
Savaşın Medyasından Medyanın Savaşına
10 akademisyenin imzasıyla yayımlanan "Uygun Adım Medya-Bir Bilinç Körleşmesi" medyanın bir savaş silahına dönüşümünü incelerken, ortaya çıkan kötü manzaraya rağmen medyanın değiştirilebileceğine dair umudu işaret ediyor bizlere.
12 Temmuz 2008
Bawer Çakır
GUSTAVO GONZÁLEZ yazdı
Mayıs '68’e Şili’den Bakış
Solun yerel öğrenci hareketindeki etkisi, Şili’de daha demokratik bir yüksek öğrenim için verilen mücadelelerle birlikte büyüdü. Mayıs 68’in güç verdiği hareket üniversiteye girişin demokratikleştirilmesi ve üniversite yönetimine öğrenci, hoca ve mezunların da katılması talebiyle sürekli kaynaşma haline büründü.
12 Temmuz 2008
Gustavo González
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
YENER BAYRAMOĞLU yazdı
Rufus Konseri: İstanbul’dan Kocaman Bir Eşcinsel Geçti
Rufus gibi bir sanatçıyı, Aya İrini gibi etkileyici bir sanat yapıtının içinde dinlemek ise büyük bir zevkti. (...) Dahası, müzik dünyamızda Rufus gibi “Ben kocaman bir eşcinselim,” deme yürekliliğini gösterecek biri hâlâ çıkmadı.
12 Temmuz 2008
Yener Bayramoğlu
EMEL SEYHAN hazırladı
Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay
25 Temmuz 1908 Tarihli İkdam gazetesinden: "Memleketimizin dünkü hali Oh!Bunca zamandan beri beklenilen mukaddes günün ruhlu feyzli, ulvi ve unutulmaz sabah! Oh! Büyük, küçük, asker, memur, esnaf, ganî, fakir, Müslüman, Hıristiyan, Musevi bütün Osmanlıların yüzlerinde görülen revnak-ı mübarek hürriyet!
12 Temmuz 2008
Emel Seyhan
Babalık güncesi - VII
Çocuk Projesi, Ergenekon Projesi, Mutluluğun Reçetesi...
Gözaltına alınıp bırakılan Mustafa Balbay'ın yaşadıkları arasında gözden kaçırılan önemli bir nokta var. Evi basılmadan önce Ayşe Arman'ın röportajını okuduysa, Balbay korkmakta çok haklı, şahsen ben de korktum ama sonra bir çözüm buldum.
12 Temmuz 2008
Erhan Üstündağ
ŞEYHMUS DİKEN yazdı
GAP Bizden Biri mi?
Sormak gerek, GAP, İngilizce anlamında da olduğu gibi, lanse edilen ve politikacılarca sıkça telaffuz edilen ve gerçek değil sanal olan “umut” kavramından, aslına, yani “boşluk”a rücu etmemiş midir?
5 Temmuz 2008
Şeyhmus Diken
Babalık güncesi - VI
Bebekle Konuşma Sanatının Hiç Bilinmeyen İncelikleri
Bir bebek sizin onun babası olduğunu nasıl anlar? Herşeyden önce sesinizden, anlattığınız hikayelerden, uydurduğunuz şarkılardan... O kendi hikayelerini anlatmaya başlayana kadar...
5 Temmuz 2008
Erhan Üstündağ
HANNEKE VAN DER HEİJDEN'ın değerlendirmesi
Aşk-ı Memnu'da Dil ve Anlatım
Çevirmenlerin ve öteki okurların aklına Aşk-ı memnu deyince oldukça eski bir kitap gelir. Roman ilk olarak 1898'te Servet-i Fünun dergisinde tefrika olarak yayınlanmış. Ama aranızdaki tarihçi ve arkeologlar için sanırım 110 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiveren bir süre.
5 Temmuz 2008
Hanneke Van Der Heijden
1
...
314
315
316
317
318
...
325
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver