Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 8 Mart 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 14 Mart 2022 17:33
7 dk Okuma

KADIN EDEBİYATÇILAR YAZDI: GERÇEK KADINLARDAN İLHAMLA -1

Yaşadığım için mutluyum

Gönül Kıvılcım'ın kaleminden: Üstünden sekiz sene geçtiği halde hâlâ inanamıyor. Sistematik şiddet yaşadı Yasemin Çakal, bir çocuğunu düşürdü dayak yüzünden. Ölmemek için çocuğunun babasını öldürdü. Hapse girdi, kadın dayanışması sayesinde kurtuldu. Sonunda tuttu köklerini kopardı, İsviçre’ye taşındı.
Yaşadığım için mutluyum
Gazeteci yazar. Boğaziçi Üniversitesi ekonomi eğitiminden sonra Alman televizyonu üçüncü kanalı WDR'de televizyon programcısı olarak görev aldı. Yurda döndükten sonra Kanal 6 ve Radikal gazetesinde...

Gazeteci yazar. Boğaziçi Üniversitesi ekonomi eğitiminden sonra Alman televizyonu üçüncü kanalı WDR'de televizyon programcısı olarak görev aldı. Yurda döndükten sonra Kanal 6 ve Radikal gazetesinde çalıştı. Basılı yedi kitabı bulunuyor: Kasaba ve Yalanlar, Can Yayınları, 2001, Jilet Sinan, Can Yayınları, 2002, Ayrıntı 2013, Parçalı Aşklar, Everest Yayınları, 2004, Yaşayan Tanıklarla Karaköy, Heyamola 2010, Suç Sarayı Destek Yayınevi, 2011, Babamın En Güzel Fotoğrafı, Ayrıntı, 2012, Uğultular, 2017. Bir Kadını Öldürmek adlı tiyatro oyunu Aralık 2011'de Devlet Tiyatroları repertuarına kabul edildi. Can Yeleği oyunu ise halen Şehir Tiyatroları’nda sahneleniyor.  Ağustos 2017’den bu yana Amerika St. Louis Washington Üniversitesi’nde, karşılaştırmalı edebiyat doktorasına devam ediyor.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git