Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Nisan 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 1 Nisan 2020 00:00
6 dk Okuma

PROF. DR. NEDRET ÖZTOKAT KILIÇERİ YAZDI

Salgın Günlerinde Edebiyat

Salgın insanlığın kadim olgularından birisidir; dolayısıyla kaçınılmazdır. Romanın sonunda okuyucuya da hissettirildiği üzere, bir gün geri gelmek üzere sahneden bir süreliğine çekilir ancak. O halde yeryüzünde bununla yaşamanın bir yolu olmalı.
Salgın Günlerinde Edebiyat
İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde profesör olarak görev yapıyor. Fransız edebiyatı ve göstergebilim/dilbilim dersleri veriyor.  Ayrıca Sosyoloji, Tiyatro Eleştirisi, Sanat Eleştirisi programlarında lisans...

İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünde profesör olarak görev yapıyor. Fransız edebiyatı ve göstergebilim/dilbilim dersleri veriyor.  Ayrıca Sosyoloji, Tiyatro Eleştirisi, Sanat Eleştirisi programlarında lisans üstü düzeyde kent göstergebilimi, görsel göstergebilim dersleri verdi. 

Uluslararası Göstergebilim Federasyonu idari kurulunda görevli ve Fransız Göstergebilim Derneği üyesi.

"Tahsin Yücel’e Armağan" 2015 yılında Can Yayınları'ndan, "Maupassant’ın Fantastik Hikayelerinde Beden" 2021 yılında İstanbul Üniversitesi Yayınları'ndan, "Resimdeki Söz: Balkan Naci İslimyeli’nin Yapıtına Bir Bakış", 2024 Sanat Kritik Yayınları'ndan çıktı.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git