Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 1 Nisan 2011 17:49
 ~ Son Güncelleme: 31 Ekim 2013 00:06
3 dk Okuma

TUNCAY YILMAZ YAZDI

Laissez Faire: Bırakınız Yapsınlar

Biz kendi cephemizi toparlamalı, sermayenin ulusalcı ya da liberal biçimlerinden azade bir politik hattı görünür ve etkili bir hale getirmeliyiz.
Gezi isyanı içinde, Haziran 2013'te kurulan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin (SYKP) Kurucu Eş Genel Başkanı. Ağustos 2102'de düzmece "Devrimci Karargah" tevkifatında diğer 12 devrimciyle birlikte tutuklandığı...

Gezi isyanı içinde, Haziran 2013'te kurulan Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin (SYKP) Kurucu Eş Genel Başkanı. Ağustos 2102'de düzmece "Devrimci Karargah" tevkifatında diğer 12 devrimciyle birlikte tutuklandığı sırada bugün “HDK/HDP” kimliğine bürünmüş olan "Çatı Partisi Girişimi"nin ilk koordinasyon ekibinden yer alıyordu. Cezaevinden çıkmasının ardından sosyalist hareketin yeninde yapılanma çalışması olan SYKP’de ve demokrasi güçlerinin birleşik cephesi olan HDK/HDP’de aktif faaliyet yürüttü. 2015'te bir "gizli tanık" beyanıyla çarptırıldığı 9 buçuk yıllık hapis cezasının Yargıtayca onanmasının ardından yurtdışına çıktı. Halen İsviçre’de yaşıyor. 

Avrupa’da da SYKP çalışmalarını sürdüren Yılmaz aynı zamanda HDK Avrupa’nın ve Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) kuruluş çalışmalarında da aktif olarak yer aldı, ADGB’nin dönem sözcülüğünü yaptı.

Siyasi Haber, Siyaset Gazetesi, Gaste Avrupa’da düzenli olarak yazıyor. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git