Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 30 Haziran 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 30 Haziran 2019 00:10
6 dk Okuma

PROF. DR. NEDRET ÖZTOKAT KILIÇERİ'DEN

Ekrem İmamoğlu, Siyaset, Toplum ve Söylem

Ekrem İmamoğlu’nun siyasal iletisini toplumsal eşitsizlik, yoksulluk, işsizlik, göç, eğitim gibi toplumun tüm gruplarını ilgilendiren sorunlar üzerine kurmasının seçmenle buluşmasında önemli bir etmen olduğu açık.
 Ekrem İmamoğlu, Siyaset, Toplum ve Söylem
İstanbul Üniversitesi’nde edebiyat ve kent göstergebilimi alanlarında lisansüstü programlarda dersler veriyor. Aynı kurumda 1986’dan bu yana öğretim üyesi (Prof. Dr.). Fransız edebiyatı ve eleştiri kuramları,...

İstanbul Üniversitesi’nde edebiyat ve kent göstergebilimi alanlarında lisansüstü programlarda dersler veriyor. Aynı kurumda 1986’dan bu yana öğretim üyesi (Prof. Dr.). Fransız edebiyatı ve eleştiri kuramları, edebiyat göstergebilimi dersleri veriyor, yüksek lisans ve doktora tezleri yönetiyor. Yazınsal Metin Çözümlemesinde Kuramsal Yaklaşımlar, (Multilingual, 2005) adlı çalışmasının yanı sıra Disiplinlerarası Ortam ve Yöntem Sorunları (Multilingual, 2004), İstanbul Üniversitesi Batı Filolojilerinin 75.Yılı (Temmuz 2009) ve Yazı, Yazın, Söylem, Tahsin Yücel’ e Armağan (Can Yayınları 2015) kitaplarının editörlüğünü üstlendi. Fransa ve Türkiye’de bilimsel dergilerde çok sayıda göstergebilimsel incelemesi yayımlandı. Mixhel Chion, Marguerite Duras, Albert Camus, Nina Berberova, Jorge Semprun, Tzvetan Todorov, Patrick Modiano’nun yapıtlarından çevirileri bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan 1985 yılında mezun oldu. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git