Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 6 Mart 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 6 Mart 2024 10:06
18 dk Okuma

8 MART'A GİDERKEN

Ekranlarda "İnci Taneleri": Kadınların gerçeği bu değil

Bu yazıda “İnci Taneleri” örneği üzerinden sanatsal üretimlerdeki pavyon anlatılarının taşıdığı eril zihniyete daha yapısal açıdan yaklaşmak ve bunun Türkiye toplumsal yapısında karşılık geldiği kimi noktaları işaret etmek istiyorum.
Görseli Büyüt
Ekranlarda "İnci Taneleri": Kadınların gerçeği bu değil
Görsel: İnci Taneleri'nin sayfası
Lisans eğitimini, 2020 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Humboldt Üniversitesi Karşılaştırmalı Demokrasi Çalışmaları Merkezi ve TED Üniversitesi...

Lisans eğitimini, 2020 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Humboldt Üniversitesi Karşılaştırmalı Demokrasi Çalışmaları Merkezi ve TED Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Merkezi'nde stajyer araştırmacı olarak çalıştı. 2023 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi yüksek lisans programından "Işıklar Altında Gizlenen Hayatlar: Feminist Bakış Açısıyla Ankara Pavyonlarındaki Konsomatrisliği Anlamak" başlıklı teziyle mezun oldu. Şu anda kent, göç ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalarını Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları doktora programında sürdürüyor. 

Devamını Göster
Sayfa Başına Git