Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 29 Şubat 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 29 Şubat 2020 13:45
10 dk Okuma

HEKİM TUTUMU

Bir İntiharın Haberi Nasıl Paylaşılır?

İntihar haberlerinin, görüntülerin ve videolarının kontrolsüzce paylaşıldığı bir ortamda unutulmaması gereken yegane bilgi: "İntihar oranlarında artış sebebinin intiharın duyurulmasının değil, bunun duyurulma ve yansıtılma şeklinin" olduğudur.
Bir İntiharın Haberi Nasıl Paylaşılır?
İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'ndan emekli (Prof. Dr.), halen özel çalışıyor. Şiddetin ruh sağlığına etkisi  özellikle  kadınların cinsiyetleri nedeni ile maruz bırakıldıkları ayrımcılık,...

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'ndan emekli (Prof. Dr.), halen özel çalışıyor. Şiddetin ruh sağlığına etkisi  özellikle  kadınların cinsiyetleri nedeni ile maruz bırakıldıkları ayrımcılık, şiddet nedeniyle oluşan ruhsal sorunlara feminist bakış açısından yaklaşıyor. Çalışmalarını yoğunlaştırdığı bir diğer alan cinsellik ve cinsel kimlik sorunları. Bu konuda bireylere ve  ailelere danışmanlık yapıyor.

Devamını Göster

Psikiyatr. Artvin Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmet görevinde. Türk Tabipleri Birliği aktivisti. İlgi ve çalışma alanları: Nörobilim, Travma, Sosyal Biliş ve Psikodinamik Psikoterapiler.

ilgili haberler
Sayfa Başına Git