ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Talin Suciyan
TALİN SUCİYAN'DAN
Ermeni Karşıtlığı Ortamında Ermeni Temsiliyeti*
Aslında beklenen şey, Ermenilerin sosyal, hukuki, kültürel, siyasi haklarından tutun, fiziksel varoluşlarına ve yok edilişlerine kadar her şeyi yok saymalarıdır. İnkâr durumunda sunulan varoluşun tek yolu budur.
8 Eylül 2012
Fahişe Çika: Ebrunun Siyah Rengi
Kara deliklerini görmemek için, önce mavileştirilen, sonra mozaikleştirilen en son da ebrulaştırılan Anadolu'nun hayranları acaba yüzyılın ilk çeyreğinde bir Rum, Süryani ya da Ermeni kadını olarak Anadolu'da doğmayı isterler miydi?
17 Temmuz 2012
TALİN SUCİYAN'DAN
Dink Davası, Utanma ve Rehine Layık Görülen Adalet
Evet, Ermeniler ve ötekilikleriyle şu veya bu şekilde sistematik devlet şiddetine maruz kalanların tamamı, rehindir. Çünkü adaletle sınavı Dink davasındaki gibi olan bir devlet, aslında şu mesajı verir: Sana istediğimi yaparım ve sen benden hiçbir şekilde hesap soramazsın.
11 Aralık 2010
T. SUCİYAN aktarıyor
Ermenistan da Türkiye Maçını Bekliyor
Cumhurbaşkanı Gül'ün de izleyeceği maça Erivan'da da ilgi yoğun. Analist Giragosyan "Türkiye, Azerbaycan'ın istekleri nedeniyle Ermenistan'la ilişiler konusunda kısıtlanıyor. Şimdi durum dengelenmeye çalışıyor" dedi.
4 Eylül 2008
TALİN SUCİYAN'ın izlenimleri
19 Şubat Seçimleri Yaklaşırken Ermenistan
Ermenistan'da kış biteceğe benzemiyor. Miting meydanlarına lapa lapa kar yağıyor. 19 Şubat yaklaşırken başkanlık adayları, karlar altındaki Ermenistan'da şehir şehir dolaşarak seçmenlerle buluşmaya çalışıyor.
19 Şubat 2008
TALİN SUCİYAN'ın yorumu
Samimiyetsizliğin Parçalı Aynasında Son Bir Yıl
Kendiyle yüzleşmelerde bile, çokça “ama”lı cümleler kurmanın sonucu olan samimiyetsizlik en sert biçimde bastırılan duygulardan biri olsa gerek Türkiye’de. Böyle olmasa Hrant katledilir miydi?
26 Ocak 2008
TALİN SUCİYAN'dan Kemer'deki heykel
Aşktan Politikaya Bir Heykel
Heykel etrafında gelişiyor gibi gösterilen siyasi tartışma bazı insanları korkutarak susturmayı başardı.
15 Eylül 2007
TALİN SUCİYAN'ın izlenimleri
Vakıflı Köy: Dışı Seni, İçi Beni Yakar
Vakıflı Köy, kalanların köyüdür. Türkiye'nin köy halkı, muhtarı ve ihtiyar heyeti Ermeni olan tek köyü.
25 Ağustos 2007
Vicdani Retçi Kadın Asker Olmak
Tali Lerner, 23 yaşında, İsrailli bir vicdani retci. 27-28 Ocak tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Vicdani Ret konferansına katılmıştı. Söyleşiyi şimdi, 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler günü dolayısıyla yayımlıyoruz.
22 Mayıs 2007
Vicdani Retçi Kadın Asker Olmak
Tali Lerner, 23 yaşında, İsrailli bir vicdani retci. 27-28 Ocak tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesinde düzenlenen Uluslararası Vicdani Ret konferansına katılmıştı. Söyleşiyi şimdi, 15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler günü dolayısıyla yayımlıyoruz.
22 Mayıs 2007
İsveçliler Konsensüs Sever, ya Biz?
Nusaybinin Kuru (Xirebaba) köyündeki toplu mezarla ilgili olarak geçtiğimiz hafta yapılan çalışma, bir sonuç alınamadan bitti. Prof. David Gaunt, Stockholmden Nusaybine gelmesine geldi ama, fotoğraflarını gördüğü kemikleri bulamadığını söylüyor.
12 Mayıs 2007
Beyazperdede Ermenistan Renkleri
Geride bıraktığımız 26. İstanbul Uluslararası Film Festivalinde gösterilen Ermenistana Yolculuk günümüz Ermenistanındaki çarpıklıkları diyasporanın tahayyülleriyle çarpıştırıp eğlenceli ve tanıtıcı bir portre ortaya koydu. İzleyicinin ilgisi büyüktü.
21 Nisan 2007
İttihat-Terakkinin Etnisite Mühendisliği
Fuat Dündar, İttihat ve Terakkinin kendi belgeleri olan şifreli telgrafları üzerinde yaptığı çalışmayla, 1913-1918 arasında Anadoluda bir etnisite mühendisliği politikası yürütüldüğünü söylüyor.
7 Nisan 2007
Fuşya Tutkunu Hınzır Gülüşlü Şair
Onun şiiri büyük şehirlerdeki renkli afişlere benzer. Karanlık ve zor hayatların aksine renklidir afiş. Samimiyetsiz insan ilişkilerine inat güler o yüz tepeden. Zahradın şiirleri mizah ağlar. İstanbullu Ermeni şair Zahrad 83 yaşında hayatını kaybetti.
3 Mart 2007
Ortadoğuda Gerilim Yine Artıyor
İsrail ordusunun 23 Ocakta yapay bir mülteci kampı kurup askeri tatbikata giriştiği düşünülürse Başbakan Yardımcısı Peresin barışsever sözleri pek inandırıcı değil. Filistinde devam eden çatışmaların yanına tekrar Lübnan ve İran da eklenebilir.
10 Şubat 2007
Kimseye Verecek Umut Kalmadı
Asıl normalleşmiş olan budur: İnsanın gidecek bir yeri olmamasına, yurt dediğin yerden aynı topraklarda ebediyen sürülmüş olmana rağmen gitmek. Bence Hrant, yediği öğlen yemeğinden sonra, hızla inerken merdivenleri nereye gittiğini çok iyi biliyordu.
27 Ocak 2007
Ermenilerin 12 Eylüle ve Orduya Bakışı
İstanbul Üniversitesinden Doç. Birsen Örs azınlıkların orduya ve darbeye bakışını araştırmak üzere yola çıktı; ilk bölümde Ermenilerle görüştü: En güvenilen kurum ordu, katılanların üçte biri darbeyi olumluyor, sebep anarşi ve terördü diyor.
13 Ocak 2007
Ortadoğunun Düğümü Lübnan
Cemayel suikasti, ılımlı bir Suriye karşıtının öldürülmesi şekline büründürülmeye çalışılsa da, karmaşık arka plan buna izin vermiyor. Suriye ve İsrail gibi iki komşuya sahip talihsiz ülke Lübnan, Ortadoğunun yükünü sırtında taşımaya devam ediyor.
2 Aralık 2006
İsrailliler Hiçbir Ötekiyi Anlamıyor
İsrail vatandaşı Filistinli tarihçi Prof. Yazbak: Geçen günlerde Sderotta Gazzeden atılan roketler sonucu bir Rus Hıristiyan kadın öldü. Kocası Yahudiydi. Ölüyü gömecek yer bulunamadı. Sonunda Yahudi mezarlığının dışına çekilen duvarın dışına gömüldü.
25 Kasım 2006
Tarihçiler Susmanın Duvarında Delikler Açıyor
Bir savaş alanı olarak hafızayla bir barış alanı olarak susma duvarındaki delikler. Zor tartışmaların odağındaki tarihçiler, konferansta kendi ülkelerindeki suskunluk duvarlarına yeni delikler açtılar, böylece duvar biraz daha delik deşik oldu.
21 Kasım 2006
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Kafkasya Bölgesinde Her Ülke Bir Ada
CMIden Iskenderian: Ülkeler medyada sadece sorunuyla gündeme geliyor. New Yorktaki konser Ermenistandaki gazetelerde haber olurken, Baküdeki hayat haber olmuyor. Bir otosansür mekanizması haline gelmiş. Ama salt politik olduğunu düşünmüyorum.
14 Kasım 2006
Hiç Gelmediğim Şehir: Ankara
Altı ay yaşadığım, bir evimin, bir işimin, az çok arkadaşlarımın olduğu ama asla yerleşmediğim, tanımayanlara nerede yaşadığımı sorduklarında Ankarada bir otelde kalıyormuşum hissi doğuran cevaplar verdiğim, altı boyunca gecelediğim bir şehir Ankara.
11 Kasım 2006
Yapısı Bağımsız, İçeriği Alternatif Medya
Tageszeitungun yayın yönetmeni Mika Evet, reklam alıyoruz diyor. Ama faşizan reklamı kabul edemeyiz. Petrol şirketlerinin reklamını alıyoruz, ama sadece çevreci projelerininkini. Kapitalizmle savaş, onların parasını alıp onlara karşı kullanarak olur.
10 Kasım 2006
Gazze Yanıyor
46 yaşındaki mühendis Thamena anlatıyor, dünya umursasın diye: Kız kardeşimi, eşimin erkek kardeşini, kuzen ve yeğenlerimden beşini kaybettim. Şu anda hiçbir şey hissetmiyorum. Doğru kelimeleri bulamıyorum. Bütün bildiğim saldırı bir hata değildi.
9 Kasım 2006
Hem Bağımsız Hem Keyifli Medya
Bağımsız medyanın kendi içeriğini yaratıcı, keyifli kılmasını söyleyen Ourmediadan ve Illinois Universitesinden John Downing, Gazetecileri eleştirenler, gazetecilerin editörleri, editörlerin patronları olduğunu unutuyorlar diyor.
8 Kasım 2006
Türk-Kürt-Ermeni Diyalogu Kültürle Güçleniyor
İstanbulda ve Diyarbakırda Ermenistan filmleri gösterimlerine katılan sinema araştırmacısı, film eleştirmeni Artsvi: Tabuların yıkılması ve samimi bir diyalog geliştirilmesinin zamanı geldi. Sadece yıkan milliyetçiliklere bir son vermek gerek.
16 Ekim 2006
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Gideyazmanın Tevekkülünde Beyrut
Bu şehir adeta her daim savaş yılgını bir kadın. Ellerinden sarkan çocuklarını hayatta tutabilmek için çırpınan, göğüslerini açmış emzirmekten yorgun, yara bere içinde, tükenmişliğinin içinde başkalarına verdiği canla dirilmiş bir kadın. Zor Beyrut olmak.
7 Ekim 2006
Savaş Lübnanda Dayanışmayı Yükseltti!
24 yaşındaki Malak Khaled, anaokulu öğretmeni, Lübnan Sivil Direniş Grubu üyesi. Savaş başladığında yerlerinden ayrılmama kararı almışlar. Hayatı 14 Ağustosta, yani ateşkes günü değişti. Artık bireysel hiçbir şey yok. O artık grubun bir parçası...
30 Eylül 2006
Sıra İsrailin Ekonomik Yenilgisinde
Lübnan Sivil Direniş Hareketinden Idriss: İsrailin tek gücü askeri değil, ekonomik de. Askeri güç yenilgiye uğratıldı; şimdi öncelik ekonomik gücünü zayıflatmak. İsrail şirketler tarafından destekleniyor; bu şirketlerin bakir ekonomilere ihtiyacı var.
29 Eylül 2006
Hizbullah, El-Kaideden Kaygılanıyor...
Hizbullah Merkez Konseyinden Naim: Lübnanda 1.300 kişi öldü. Dahyada sağlık merkezleri kullanılamaz halde. Yeniden yapılanma 1,5 yıl sürer. Uluslararası güçten rahatsız değiliz, kesin silahsızlandırma talebi yok. El Kaidenin girmesinden endişeliyiz.
28 Eylül 2006
Lübnan Hiç Bitmeyecek Bir Savaşa Çekiliyor
Dr. Masri: İsrail bombalamalarında ölenlerin sayısı son derece yanlış yansıtılıyor. Kriz masasının verdiği bilgilere göre ölenlerin sayısı bin. 850 binden fazla kişi yerinden edildi. İsrail yerleştirdiği 400 bin mayının haritasını hâlâ vermedi.
1 Ağustos 2006
Kimse Barışın Dilinden Konuşmuyor
Bahsedilen hakların hepsi savaşın sürmesi için gereken haklar Bu savaş diğerlerine hak görülmeyenleri pekala ortaya koydu: Birincisi Lübnanın varolma hakkının olmadığını tüm dünya teyit etti. İkincisi Filistinlilerin devlet kurma ve varolma hakkı.
24 Temmuz 2006
1
2
3
4
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver