Search Homepage
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Show menuHide menu
Date published: 4 April 2018 11:14
 ~ Modified On: 29 December 2018 10:31
9 min Read

52 MEN 52 WEEKS/ 13 AHMET ÜMİT

My Name is Hatun

The wind outside calls her; like a sweet whisper, like a compassionate touch. Hatun walks to the wind calling her. She comes across her mother at the door of the house. The poor woman utters a scream and falls to the ground.
My Name is Hatun
Yazar. Şiir, hikaye, roman ve çizgi roman yazdı. Son kitabı Kırlangıç Sokağı bu ay, ilk kitabı Sokağın Zulası (şiir) 1989’da yayımlandı. İlk romanı Sis ve Gece (1996)  polisiye...

Yazar. Şiir, hikaye, roman ve çizgi roman yazdı. Son kitabı Kırlangıç Sokağı bu ay, ilk kitabı Sokağın Zulası (şiir) 1989’da yayımlandı. İlk romanı Sis ve Gece (1996)  polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Kitapları arasında Kar Kokusu, Patasana, KuklaNinatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim Bab-ı Esrar ve İstanbul Hatırası, Başkomser Nevzat - Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat - Tapınak Fahişeleri, Sultan'ı ÖldürmekBeyoğlu'nun En Güzel Abisi, Elveda Güzel Vatanım yer alıyor. 1960’ta Gaziantep’te doğdu. ilk-orta eğitimini, siyasi baskılar ve sürgün sonucu Diyarbakır-Ergani'de tamamladı. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında Moskova’da Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. 

show more
Back to Top