ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Şahin Artan
Sayfa 2
Cezayir Toplantısı Nasıl Bir Ortamda Yapıldı?
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun İstanbul milletvekili adaylarının gazetecilerle bir araya geldiği toplantı, tutuklamaların, seçim bürolarına saldırıların, komplo haberlerinin ve devletin en tepesinden gelen suçlamaların giderek yoğunlaştığı bir ortamda yapıldı.
24 Mayıs 2011
Bianet ve Sol Haber'e Saldırı Aynı Yerden
Geçen haftaki siber saldırıların verilerini değerlendiren sistem yöneticisi Demirten: "bianet ve Sol Haber'e yapılan saldırıların kaynağının büyük oranda aynı olduğunu söyleyebiliriz."
20 Mayıs 2011
Cizre'de Kurşunlamayı Araştıranlara Gaz Bombası
Cizre'de bir liseye ateş açılması olayıyla ilgili rapor hazırlayan Eğitim-Sen'in Cizre Şube Başkanı Özgür Güler, okul bahçesinde oldukları sırada ayaklarının dibine iki gaz bombası düştüğünü söyledi.
19 Mayıs 2011
MARX'IN KAPİTAL'İ
Tamamı Almanca Aslından İlk Kez Türkçede
Karl Marx'ın temel eseri Kapital'in tamamı ilk kez Almanca aslından Türkçe'ye çevirisiyle yayınlanıyor. Yordam Kitap tarafından yayınlanan Kapital Birinci Cilt, kitapçı raflarında yerini aldı.
14 Mayıs 2011
Bekaert'te Direnişin Dokuz Günü Doldu
Dokuz işçinin yuvarlak gerekçelerle işten çıkarıldığı Bekaert fabrikasında 400 işçinin bu karara karşı başlattığı eylem dokuz günü geride bıraktı. Fabrikaya kapanan işçiler, çıkarıldığı bildirilen arkadaşlarıyla birlikte direniyor.
13 Mayıs 2011
MERSİN'DEN NOTLAR
Kürkçü: "Direne Direne 12 Haziran'a Varacağız"
Mersin bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, "Veto sırasında, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de demokratik vicdan ayaklandığı için pek çok tabu parçalandı ve çok hızlı bir iletişim kurduk" diyor.
12 Mayıs 2011
MERSİN'DEN NOTLAR
Toplumlar arası Dayanışma Özlemi Sokakta
Mersin'de "Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku" tarafından sadece bir seçim kampanyası yürütülmüyor; yeni bir muhalefet ve mücadele çizgisi biçimlendiriliyor.
10 Mayıs 2011
Hrant'ın Mersin'e Gelişi
Dört yıl önce gündüz vakti İstanbul'un en işlek yerlerinden birinde vurulup öldürülen Hrant Dink'in Mersin'e gelişi...
9 Mayıs 2011
Üç Fidan Mersin'de Anıldı
Mersin'de 6 Mayıs 1972'de idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anıldı. Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız milletvekili adayı Kürkçü, "Mersin biz 68'lilerin adına kurulmuş bir ormanı olan tek şehir" dedi.
6 Mayıs 2011
12 EYLÜL İŞKENCE DOSYASI
Mezarların Arkasında Uzayıp Giden Sorumlular Ordusu
Nokta dergisinde 1986, Tempo dergisinde 1988'de yapılan haberler, 30 yıl sonra soruşturulma aşamasına gelen bir ölüm olayının ve açılmayı bekleyen başka mezarların arkasında uzayıp giden sorumlular ordusunu bugün bir kez daha gözler önüne seriyor.
5 Mayıs 2011
1 Mayıs 2011 ve Hamisiz İnsan Emeği Üzerine
Emeğin aşağılanmasında, değersiz ilan edilmesinde ve en hoyrat biçimlerde sömürülmesinde her gün kendini aşan bir sistemde, "emek çok önemlidir, çok değerlidir" diye ortaya çıkılması, ne AKP'nin ne CHP'nin ne de diğer ana akım partilerinin derdiydi.
2 Mayıs 2011
"Korku Gibi Cesaret de Bulaşıcı"
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 21 işyerinde alınan grev kararlarının ardından MESS'le yapılan grup sözleşmesinin ve elde edilen kazanımların yeni bir dönemin ilk adımı olduğunu söylüyor. Serdaroğlu'na göre bu yılki 1 Mayıs'ın gündemi ise "demokrasi talebi" olmalı.
29 Nisan 2011
ABD’de Yeni Demokrasinin Pilot Kasabası
ABD’nin Michigan eyaletinde yürürlüğe giren bir kanun, “mali kriz”e girdiğine karar verilen şehirlere müfettiş atanmasını öngörüyor. Adı “finansal sıkıyönetim”e çıkan kanun müfettişe, toplu iş sözleşmelerini iptal etme, Şehir Meclisi’nin karar yetkisini alma gibi yetkiler veriyor.
27 Nisan 2011
ŞAHİN ARTAN YAZDI
“Derin Bilgi Gazeteciliği”
“Güvenlik birimleri”ne dayanarak haber yapma furyasının basın dünyasına çöreklenişinde Peyanis olayı bir dönüm noktası olarak görülebilir. Dönüm noktası, çünkü yaşanan olayın verdiği acıyla doğru orantılı bir duyarsızlık bu furyada belki ilk kez böylesine kendini gösteriyordu.
27 Nisan 2011
ŞAHİN ARTAN'dan
Kılıçdaroğlu ve "Umut Veren Adam"
Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin yeni yüzü olmaması için bir neden yok. Baykal’ın varlığı bir olumsuzluk gibi görünse de yükselen ısı direnci eritir, resmi değiştirir. Bir gün CHP’yi iktidara taşımaya muktedir bile olsa, Kılıçdaroğlu’nun temsil ettiği şeyin hayatlarımızdaki somut karşılığı ne?
11 Nisan 2009
Ş. ARTAN ve Y. S. SOLMAZ'dan
Yanlış Hesap Diyarbakır'dan Döner
AKP, Güney Doğu'daki seçim başarısını yerel seçimlerde tekrarlayabilecek mi? Diyarbakır ve Hakkâri'de yaptığımız röportajlar, "Kürt sorunu açılımı"nın başlamadan bittiğine ve rüzgârın artık AKP'ye karşı estiğine işaret ediyor.
11 Kasım 2008
ABDde Yükselen Ne? (2)
Yorumculara göre ABDnin tüm Çin ürünlerine tarife uygulama tehdidi, doların küresel para konumunu korumaya yönelik bir araç değil, yerli imalatın korunmasına yönelik bir araç. Böylece günah keçilerine oportünist politikacılar da ekleniyor.
2 Ağustos 2005
ABDde Yükselen Ne? (1)
ABDde meşruiyetini şovenizmle destekleyen iki damarlı korumacılık yükselirken, korunan sadece artan ithalata uyum sağlamaya çalışan sektörler ve doların küresel egemenliği değil. Sermaye dolaşımının geleceği de korunuyor.
20 Temmuz 2005
Değişimci Snaypır, Statükocu Madenciye Karşı
İç ve dış medya üzerinde tarihî bir etki yaratan ve halkın ulusalcılık-küreselleşmecilik tartışmalarında ilk kez bir özne olarak yerini almasına yol açan Fransa ve Hollanda referandumları, bazı kavramların yeniden tanımlanmasına da vesile olabilir.
23 Haziran 2005
Fransa Şablona Uymadı, Yeni Şablon Yok
Referandum sonrası Fransa birçok yazar tarafından çağdışı ilan edildi. Ama veriler, Fransanın iddia edildiği gibi geride kalmadığını ortaya koyuyor. O halde yazarları kızdıran neydi?
7 Haziran 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Birikimin Çift Yönlülüğü: Devletin Ev Ödevi
1939da General Motors Başkanı Sloan şöyle diyordu: Nazi Almanyasının iç meseleleri, General Motors yönetiminin işi olarak görülmemelidir. Almanyada kendimizi bir Alman kuruluşu olarak kabul etmeliyiz.
19 Mayıs 2005
Küresel Durgunluk Kuşatması
ABD eski maliye bakan yardımcısı Robertsın Çin parasının dolara çıpalanmasıyla ilgili öngörüsü şöyle: Er ya da geç çıpa son bulacak. Çıpa son bulduğunda, bu ABDdeki yaşam standardına büyük bir darbe olacak...
11 Mayıs 2005
Yeni Ekonominin Eski Yüzü
Çelik, kimyasal ve emlak sektörleri... Yönetim danışmanı Slywotzky, 1990ların sonlarında büyük paralar kazanmanın zorlaşacağı varlık temelli iş alanları olarak tanımladığı bu üçüne iyi ki bir de savaş endüstrisini dahil etmemiş.
4 Mayıs 2005
Borsanın Temeli: Devlet Borçlanması
Hangi verimlilik artışı doymayan bir Goldman Sachs dünyasının iştahını kesebilir? Onca verimlilik sıçramasına karşın, bugün 100 yıl önceki mesai sürelerinin uluslararası rekabet gücü adına korunması için devletlerle şirketler el ele çırpınmıyor mu?
26 Nisan 2005
Yeniden Buluşma Şenliği Çocukları
20. yüzyılın ortalarında doğan kuşak firesiz yaşamaya kalktı, bu arada yaşam süreleri tıp ve sağlık hizmetlerindeki gelişmeler sonucu yükseldi diye, bu kuşağın refah şartlarında emekli edilmesi, ekonomik sistem açısından neden kaldırılamaz bir yük olur?
19 Nisan 2005
Yeniden Buluşma Şenliği Çocukları
20. yüzyılın ortalarında doğan kuşak firesiz yaşamaya kalktı, bu arada yaşam süreleri tıp ve sağlık hizmetlerindeki gelişmeler sonucu yükseldi diye, bu kuşağın refah şartlarında emekli edilmesi, ekonomik sistem açısından neden kaldırılamaz bir yük olur?
19 Nisan 2005
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Altın Yıllardan Endişe Yıllarına
2001 yılında göğsünü gere gere ulusal tasarrufla sağlanan bütçe fazlasından söz eden ABD Merkez Bankası yöneticisi Gramlich, 2005te endişe içinde konuşuyordu: Borç oranı gayrisafi milli hasılanın yüzde 25ine yakın. Bu durum daha ne kadar sürebilir?
11 Nisan 2005
İstikrar ve Kamu Finansmanı İçin Esnek Piyasa
İsviçre Merkez Bankasının menkul değer ticaretine girmesi bir sakınca taşımıyor. Neden? Çünkü, hem bir memurun bildiğini diğeri eşzamanlı olarak bilmeyecek, hem yatırım süreçleri otonom konsey tarafından denetlenecek. Gayet kanuni ve demokratik!
5 Nisan 2005
Yenilikçilik ve Risk Alma
Google vakası, risk alma değilse de risk sermayesinin rolünü bir kez daha göstermiş durumda. Bugün risk sermayesi gruplarında 300 milyar dolar bulunuyor. İngilteredeki gruplar ülkede 11 bin şirketi kontrol, 3 milyon kişiyi istihdam ediyor.
28 Mart 2005
İlk Piyasa Krizinden Bugüne
İngilterede etkileyen ilk büyük piyasa çöküşünün öncesinde, boy gösteren yatırım fırsatları arasında neler yoktu ki? Bütün zamanların klasiği şuydu: Büyük bir avantaj sağlayacak girişimin gerçekleştirilmesi; ama kimse ne olduğunu bilmeyecek.
21 Mart 2005
Piyasalarda Elbirliği ile Verimlilik
Enron davalarındaki olaylar, birkaç açgözlü yöneticinin çizgi dışına çıkması mıdır? Sermaye piyasaları tanrısının sözünü dünyaya indirdiği varsayılan Fortune ve Financial Timesın aymazlığı, tanrı elçilerinde bile görülebilecek bir sakarlık mı?
14 Mart 2005
Tam Zamanında Al ve At
Tam-zamanında ya da yalın üretim yönteminin, çok olumlu bir endüstri mühendisliği devrimi gibi görünmesine karşın, aslında pazar şartlamalarını istihdam üzerinde saf, mutlak biçimde hakim kılan bir yöntem olduğu söylenebilir.
7 Mart 2005
1
2
3
4
5
6
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver