ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Ceyda Ulukaya
Sayfa 3
Karadeniz Sahil Yolu
Belediye Başkanı Başbakanı Eleştiriyor Diye Belgeseli Sansürledi
İnebolu'da "Son Kumsal" belgeselinin gösterimini engelleyen Belediye Başkanı Güleç'e, filmin yönetmenlerinden Kudu yanıt verdi: "Küçük yerdeki küçük kralların merkezden korkusuyla bize uyguladığı bir sansür bu."
24 Temmuz 2008
LGBTT Bireyler Anayasal Eşitlik İstiyor, Hemen!
Kapatma davası ve Adalet Bakanı'nın "LGBTT bireylere ayrımcılık yok" açıklamasını protesto eden Lambdaistanbul'dan Ceylan, anayasal güvence talebini yineledi. Almanya Yeşilleri'nden Roth, Türkiye Yeşilleri'nden Şahin ve İHD'den Yoleri destek verdi.
23 Temmuz 2008
ODTÜ'lüler Yıkım Kararına Karşı Eylemde
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ Kampüsü'ndeki 45 bina için verdiği yıkım kararına karşı ODTÜ mezunu Erdilek "Son derece şeffaf bir eğitim kurumundan bahsediyoruz. Öğrencisiyle hocasıyla bu karara karşıyız" diyor.
22 Temmuz 2008
Sokağa Sorduk: Mevlam Kimseyi Suyla İmtihan Etmesin
Beyoğlu çevresinde konuştuklarımız, kişisel su tüketimlerini kısarak tasarrufa katkı sağladıklarını düşünüyorlar: "Traş olurken, diş fırçalarken gereksiz yere su tüketmiyorum", "Ev temizliğini yıkayarak değil, silerek yapmaya çalışıyorum".
21 Temmuz 2008
CEYDA ULUKAYA'nın OHO izlenimi
“OHO Bir Başlangıç Olarak Umut Verdi”
OHO süresince, hak haberciliği ve hak ihlalleri üzerine yoğun tartışmalar yapıldı. Katılımcıların değerlendirmesi beş günlük çalışmayı özetliyordu: “Öncelik insan hakları olduğu sürece, tüm ayrımcı zihniyete rağmen, birlikte mutlu yaşanabileceğine inandım.”
21 Temmuz 2008
OHO'nun Sonunda Gazeteci Adayları Gazetelerini Hazırladılar
OHO, beş günlük hak haberciliği eğitiminin son gününü atölye çalışmasıyla tamamladı. Gazeteci adayları, beş ayrı gazeteyi inceledikten sonra Tellal, Yeni Düzen ve OHO adlarıyla, kendi gazetelerinin ilk sayfasını hazırladılar.
18 Temmuz 2008
OHO Gazeteci Adayları Hak Örgütlerini Ziyaret Etti
OHO’nun 4.gününde gazeteci adayları Mor Çatı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Umut Çocukları Derneği’ni ziyaret ederek kadın, insan hakları, çocuk hakları mücadele alanında bu derneklerin nasıl çalıştıklarını gözlemlediler.
18 Temmuz 2008
OHO'dan Gazeteci Adayları bianet’teydi
OHO'lu genç iletişimciler bianet'teydi. Editörler rotasyonla çalışmanın hiyerarşiyi kırdığını, insan, kadın, çocuk, ifade özgürlüğü dışında da tüm konularda hak odaklı, barışçıl baktıklarını, haberin kendisinin hak ihlali olmamasına dikkat ettiklerini anlattılar.
17 Temmuz 2008
"OHO'dan Sonra Sorgulamadan Kabul Etmiyorum"
OHO'ya katılan gazeteci adaylarının ortak şikayeti okulda teorik eğitimin yanında pratik yapma şansının az olması, ortak görüşleriyle bir kere haber yapmaya başladıktan sonra gazetecilikten vazgeçemeyeceklerini anlamaları.
17 Temmuz 2008
OHO'da Konuşan Tulgar: 80 Kişi Ölmeden Tuzla Haberi Yapılamadı
OHO kapsamında gazeteci adaylarıyla buluşan Kanal D'den Arslan "Güç odaklarından bağımsız bir şey yapmak neredeyse imkansız" derken Birgün'den Tulgar gazeteciliğin sivil olamadığını belirtti. Akademisyen Cangöz medyanın iktidarla ilişkisini aktardı.
16 Temmuz 2008
OHO'dan Çelikkan: Medyayı "Pozitif Görünürlülük"le Değiştirebilirsiniz
OHO'nun 2. gününde TGC'den Erinç sendikalı gazetecilere baskı olduğunu, İHD'den Öndül hak savunuculuğunda medyanın rolünü, akademisyen Adaklı ve Baştürk yaygın medyada nasıl hak haberciliği yapılabileceğini, Çelikkan medyada yer almayanlara pozitif görünürlülüğü anlattı.
15 Temmuz 2008
OHO Öğrencileri: İstanbul Merkezli Medya Bize Şans Tanımıyor
OHO’ya katılan gazeteci adaylarına beklentilerini sorduk. “Medya sektörü İstanbul’da”, “Başka bir iletişim mümkün!” diyen bianet gibi bir sese karşılık vermemek düşünülemez”, “Sokrat gibi sorgulayan bir eğitim lazım ama bunu göremiyoruz.”
14 Temmuz 2008
OHO'da Yeni Mezunlar, Akademisyenler ve Gazeteciler Buluştu
Okuldan Haber Odasına'nın ilk gününde Sazak gazeteci adayı öğrencilere "yakın tarih bilinmeli" derken, Alankuş, okuldaki haber anlayışının problemli olduğunu söyledi. Çalışlar ve Tokcan iş arama sürecini, Yıldırım ise iletişim hukukunu anlattı.
14 Temmuz 2008
Genç-Sen Kapatma İstemine Direniyor: “Susma Haykır, Sendika Haktır!”
Genç-Sen’e kapatma davası 24 Eylül’e ertelendi. Mahkeme önünde toplananan Genç-Senliler, “Susma haykır, sendika haktır”, “Birlik, dayanışma, öğrenciye sendika” sloganlarıyla kapatma istemini protesto ettiler.
10 Temmuz 2008
Halka sorduk
"Zamlar Hiç Bu Kadar Sarsmamıştı, AKP'ye Bir Daha Oy Yok"
Fatih Pazarında konuştuklarımız, zaten zor geçindiklerini, üstüne zamların alım gücünü iyice düşürdüğünü söylüyor. “Hiç bu kadar sarsılmamıştk”, “Bir taraftan verip bir taraftan alıyorlar”, “Her şeyin en adisini yiyoruz”, "Et yiyemiyorum"...
9 Temmuz 2008
Öğrenciler konuştu
"Yüksek Fiyatlar, Ücretsiz Staj, İfade Engeli Oldukça Genç Sen de Olacak"
Genç Sen’e açılan kapatma davasının ilk duruşması 10 Temmuz'da. Ankara, Antalya, Gaziantep, İzmir’deki Genç Sen üyesi öğrenciler "Sorunlar varoldukça örgütlenme kaçınılmaz" diyorlar.
8 Temmuz 2008
Beşiktaş'ta Toplanan Hrant'ın Arkadaşlarının İsteği Basit: Adalet
Hrant'ın arkadaşları, bugünkü duruşmadan önce Beşiktaş meydanında toplandı ve Dink için "hukuksuzluk ve adaletsizliğin utancından baş eğmeyeceklerini", adalet istediklerini söylediler.
7 Temmuz 2008
Eminönü Darbeye İhtimal Vermiyor
bianet sokağa Ergenekon operasyonundan sonra darbe ihtimalinin ortadan kalkıp kalkmayacağını sordu. Darbeyi bir çözüm olarak gören de var, her türlü darbeye karşı olan da. Ortak düşünce, darbelerin Türkiye’ye bir şey kazandırmadığı.
4 Temmuz 2008
"Hükümet Tüm Mayınların Temizlenmesi İçin Takvim Belirlemeli"
Mardin-Suriye sınrında mayınlı alan temizlemesiyle ilgili haberlerin bir "yanılsama" yarattığını söyleyen Mayınsız Bir Türkiye Girişimi'nden Öğreten, "Bir takvim belirlenmeli, Ulusal Mayın Eylem Merkezi kurulmalı" dedi.
3 Temmuz 2008
Medya LGBTT'yi Taksim'de Yürüyünce Değil "3. Sayfada" Görüyor
Medyanın toplumsal bir norm kabul ettiği heteroseksüellik üzerinden yaptığı ayrımcılık, manipülasyonla sınırlı değil. Onur Etkinliklerini ‘görmeyen’ medya, ürettiği cinsiyet ayrımcılığına ‘bilgi gizleyerek’ de katkıda bulunuyor.
1 Temmuz 2008
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Bakanlar ve TEB "Uzlaştık", Eczacılar "Kandırıldık" Diyor
Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında ilaç protokolü görüşmeleri kamu kurum ve eczacı ıskonto oranlarının düşürülmesiyle sonuçlandı. TEB sonuçtan memnunken bazı eczacılar asıl taleplerinin karşılanmadığını düşünüyor.
1 Temmuz 2008
Kadıköy'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çadırı
Marmara Üniversitesi öğrencileri performanslar, grafikler ve fotoğraflarla kadına yönelik şiddete hayır dedi. Koordinatör Kocatürk "Seyirci kalmayın diyoruz. İnsanlar ancak oyun olduğunu anlayınca farklı davranıyor" dedi.
30 Haziran 2008
Kadınlar Kendi Euro 2008'lerini Anlatıyor
bianet kadınlara Euro 2008 maçlarını izleyip izlemediklerini, futbolla ilişkilerini sordu. "Hep forma giyerim" diyen de var, normalde maç izlemezken "Heyecan dalgasına kendimi kaptırdım" diyen de. Küfürlerden, şoven sloganlardan, silahlardan rahatsızlar.
25 Haziran 2008
Tarlabaşı Toplum Merkezi'ne Kaydolan Bir Daha Bırakamıyor...
Çocuklar toplum merkezine "koşarak" gidiyor. Kadınlar içinse merkez ev dışında bir hayat oluşturuyor. "Bu kadınları buradan döndüremezsiniz artık, bilinçlendiler”, “Eskiden sokakta oynardık”, “Toplu terapiler, danslar çok eğlenceli”...
24 Haziran 2008
Tarlabaşı Toplum Merkezi 2 Yıldır Kadın ve Çocuklara Hizmet Veriyor
Haftada 200 çocuk ve 50 kadına hizmet veren Tarlabaşı Toplum Merkezi, birçok yerden göç etmiş insanların, özellikle çocukların, kent yaşamına entegre olmalarına yardımcı oluyor.
24 Haziran 2008
Spor Salonuna Gidemeyenlere Bedava 'Spor Parkları'
Belediyelerin parklara yerleştirdikleri kondisyon aletlerine, özellikle spor salonuna gidemeyen ev kadınları yöneliyor. "Bir aydır geliyorum, kolesterolüm var, üç kilo verdim ama biraz hamur işini, ekmeği de kıstım tabii."
23 Haziran 2008
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Euro 2008
"Hırvatistan'a Yenilirsek, Acısı En Fazla Bir Hafta Sürer"
İstiklal Caddesi'nden geçenlerin kimi bu akşam oynanacak Türkiye-Hırvatistan maçıyla ilgili "Valla çalışıyoruz, eve gidene kadar maç biter, izleyenler anlatır artık" diyor kimi de " Her Türk gibi üzülürüz birkaç gün dertleniriz sonra geçer" diyor.
20 Haziran 2008
"Babıali'den Ayrılınca Gazeteci Plazaya Kapandı, Haberi Tekdüzeleşti"
TGC Konferansı'nda gazeteci ve akademisyenler, medyanın Türkiye'de ve dünyada yaşadığı deformasyon ve habercilerin “toplumdan kopuşu”nu konuştular.
19 Haziran 2008
Göç Hikayeleri Kitaplaştı
Bilgi Üniversitesi’nde Göç-Der tarafından hazırlanan Türkiye’deki zorunlu göç mağdurlarını anlatan “Göç Hikayeleri” adlı kitap tanıtıldı. "Amaç kamuoyu oluşturmak, çözüm yolları aramak ve bu travmaların bellekte tutulmasını sağlamak."
18 Haziran 2008
Babıali Şenlikleri Başladı
TGC’nin düzenlediği Babıali Şenliği, Sultanahmet Parkı’nda başladı. Amaç Türkiye'de gazeteciliğin yaşadığı tüm dönüşüme rağmen, Babıali'yi yılda bir defa da olsa 'basının sembolü' olarak anmak.
17 Haziran 2008
Zorla Evlendirmeye Karşı Çözüm Kadını Güçlendirmekten Geçiyor
İstanbul'daki konferansta buluşan kadınlar, kadına yönelik şiddetin bir parçası olan zorla evlendirmelerin bir dinin ya da bir ülkenin sorunu olmadığını, çözüm için kadınların her alanda güçlenmesi için fırsat yaratmak gerektiğini vurguladı.
13 Haziran 2008
Başörtülü, Başörtüsüz Üniversiteliler "Türbanlı Olmayı" Konuşuyor
İstanbul Üniversitesi öğrencileri Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra durumu anlattılar. "Zaten hemen hallolacağını düşünmüyorduk. Aramızda sorun yok, durum ekranlardaki gibi değil."
11 Haziran 2008
1
2
3
4
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver