ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Ceyda Ulukaya
Sayfa 2
Fransa'da Üniversite Öğretim Görevlileri 10 Şubat'ta Greve Çıkıyor
Hükümetin yüksek öğretim reformlarını protesto eden öğretim görevlileri ve öğrenciler 30 bin kişinin katıldığı bir eylem yaparak grev çağrısı yaptı. 23 üniversitede 10 Şubat'ta başlayacak grevde hükümewtin uygulamalarını durdurması talep ediliyor.
6 Şubat 2009
Duygu Asena'nın Sonsuzluk Eğrisi Sanatçılar Parkı'nda
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 74. yıldönümünde, Duygu Asena adına tasarlanan "Mobius eğrisi" anıtını Sanatçılar Parkı'na yerleştirerek feminist yazarı andı.
5 Aralık 2008
Aybar 100 Yaşında: Emekçilerin Partisi Emekçilerin Elinde Olmalı
Aybar'ın 100. doğum yılında adına 12. kez düzenlenen sempozyumda Koçak, İnsel, Mutlu, Kuyaş, Alkan ve Adadağ onun sosyalizm anlayışını değerlendirdi. GSÜ'deki sempozyumda konuşmacılar 1908 Devriminin getirdiklerini de tartıştı.
9 Ekim 2008
"Silikozis Hastası İşçilere Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilmeli"
KottaslaMA.org ve İstanbul Ahali'nin düzenlediği panelde kot taşlama işinde çalışan ve hastalanan işçiler çalışma koşullarını anlattı. Prof. Kılıçarslan 5 bin silikozis hastası olduğunu söyledi. KTİD yargıya başvuruyor. 9 Eylül'de eylem var.
6 Eylül 2008
N. VARDAR-C.ULUKAYA Tunceli'den bildiriyor
Tunceli'de Gazeteci Olmak: Ölüme Karşı Yaşamı Savunmak
Gazeteciliğin esası olarak öğretilegelen "tarafsızlık" ilkesini, silahlı çatışma yaşanan bölgelerde pratiğe geçirmek oldukça zor: "Neden manşetler çok yumuşak diye tepki görüyoruz, ölüme karşı yaşamı savunmak nasıl bir yumuşaklık anlamıyorum."
30 Ağustos 2008
Müfettişlerin Bulamadığı Kot Taşlama Atölyeleri Gece Çalışıyor
Bakanlık, kayıt dışı çalışan kot taşlama atölyelerini adreslerinde bulamadığından denetim yapamadı. KTİD'den Kılıçaslan: "Kayıt dışı denilen atölyeler zaten gündüz değil, gece kaçak çalışıyor; teftişle bulunamaz."
29 Ağustos 2008
"Sulukule'de Yıkım Can Güvenliğini Gözetmeden Sürüyor"
Sulukule'de yıkımlar sürüyor. Semtte telefon ve elektrikler kesik, sokaklar moloz yığınlarıyla kaplı. Platformdan Ozan: "Tedbir almadan, etrafta çocuklar varken yıktılar ve gittiler. Ne haberleşebilmek mümkün, ne ambulansın girebilmesi" diyor.
28 Ağustos 2008
"Dikmen'de Sorunlar Yakarak, Yıkarak Çözülmeyecek"
Dikmen Vadisi halkı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında, barınma hakkı sağlanmaksızın evlerinin yıkılması tehdidiyle karşı karşıya. Avukat Büyükçulha: "Gökçek, ev veriyorum, belgesizlere arsa veriyorum diyerek bu insanların mağduriyeti üzerinden propaganda yapıyor."
27 Ağustos 2008
Barış İçin 31 Ağustos'ta Meydanlara
31 Ağustos'ta üç ildeki barış mitingleri "Kürt ve Türk, her iki tarafın silahlı mücadelesine karşı barışı" savunuyor. Barış Meclisi'nden Çelikkan "Çözümün barışla mümkün olduğunu karar alıcılara ve kamuoyuna duyurmak gerek"; Alpay "Bir aydır yaşananlar barışa ihtiyacımızı gösteriyor" dedi.
27 Ağustos 2008
"Arsenikli Kuyuların Açıldığı İzmir'de İçme Suyu Ücretsiz Olsun"
ÇMO, İzmir'de yüksek arsenik oranı nedeniyle kapatılan Göksu ve Sarıkız kuyuları açılırken, halkın sağlıklı içme suyu ihtiyacının görmezden gelinemeyeceğine dikkat çekti: "Belediyenin su firması olan İZSU, halka ücretsiz içme suyu dağıtmalı."
26 Ağustos 2008
Genç Umut: Kayıt Paraları Eğitimin Özelleştirilmesinin Başlangıcı
İstanbul Liseli Genç Umutlar, "kayıt parası", "zorunlu bağış" ve diğer gerekçelerle öğrencilerden alınan paraların, parasız eğitim hakkına aykırı ve suç olduğunu söylüyor: "Bu paralar, eğitim hizmetlerinin özelleştirilmesinin başlangıç adımlarıdır."
25 Ağustos 2008
Dersimli Şiar: Baskının Olduğu Yerde İsyan Meşrudur
Dersim’de iki stajyer muhabir olarak gözlemlediğimiz şey, işsizlik ve çatışma ortamının baskısını en fazla hisseden kesimin gençlik olduğu. Çatışma ortamında büyümek, sosyal yaşamın kısıtlı olması ve iş bulma zorluğu... Bir süre sonra seçim yapmak gerekiyor: Dersim’de kalmak ya da gitmek.
23 Ağustos 2008
Silikoz Hastası Kot İşçileri İşsizken de Sağlık Güvencesinden Yoksun
Kot kumlama yapan silikoz hastası işçiler, hem çalışamaz durumda hem de sigortasız çalıştırıldıkları için sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. KTİD, işveren ve taşeronlara suç duyurusunda bulunuyor, işçilere maddi-manevi tazminat talep ediyor.
22 Ağustos 2008
İşveren Kot Taşlamanın Maliyetini İşçinin Ciğerinden Çıkarıyor!
Kot kumlama yapan işçilerin yüzde 38'i tozların akciğerde birikmesi sonucu silikoz hastalığına yakalanıyor. Hastalığını iki yıl önce öğrenen Polat, çalıştığı dönemde silikoz konusunda hiçbir güvenlik uyarısı almadıklarını söylüyor.
21 Ağustos 2008
"Haydarpaşa Projesi, Yoksulların Tasfiye Edildiği Bir Yaşam Planlaması"
Mimarlar Odası'ndan Yapıcı, Haydarpaşa'nın bir dizi yasayla özelleştirilmesinin önünde engel kalmadığını söylüyor:"Bu yasayı, Anayasa mahkemesine taşıyacağız. Mahkeme de iptal kararı verecektir ama o zamana kadar devir işlemleri yapılabilir."
21 Ağustos 2008
Haydarpaşa 100 yaşında
"Haydarpaşa Torba Yasalarla Peşkeş Çekiliyor, Karşı Koymalı"
Haydarpaşa Dayanışması, 100. yılında Haydarpaşa'yı kentsel dönüşüm projelerine karşı korumak amacıyla toplandı: "Kültür ve endüstri mirası olan Haydarpaşa gar ve liman çevresini, küresel emlak tacirlerinin kullanımına sunmayacağız."
19 Ağustos 2008
C. ULUKAYA Tuzla'dan bildiriyor
Tuzla'da Eğitim Alan İşçiler: Öğrenip İtiraz Edecek Olsak İşten Atarlar
Tuzla'da işçiler, verilen iş güvenliği eğitiminin kazaları önlemede etkisi olmayacağını düşünüyor: "Verilen eğitimle işin arasında uçurum var", İşçi değil işveren eğitim almalı", "'Yap' dediyse, başka çare yok".
18 Ağustos 2008
N. VARDAR ve C. ULUKAYA'nın izlenimleri
Dersim'de Beklenti Önce Silahların Susması
Dersim'e ilk defa giden iki stajyer muhabir olarak, görmek ve kavramak zor olsa da, sorunları, ilk elden, kentte işbirliği içinde olan EMEP ve DTP'li siyasetçilerden dinledik. Sorunlar belli, beklenti ortaktı: Silahların susması.
16 Ağustos 2008
İstanbul Dergisinin Varlığı Bağımsızlığını Etkilemeyecek Kaynağa Bağlı
On altı yıllık yayın hayatına son veren İstanbul Dergisi'nin yayın koordinatörü Köseman "Derginin 'bağımsızlığını' korumak için ciddi bir çaba gösterdiklerini" söylüyor. Yazı işleri müdürü Morgül ise Derginin kapansa dahi işlevini sürdüreceği görüşünde.
16 Ağustos 2008
Mehmet Ali Avcı Vicdani Reddini Açıkladı
Mehmet Ali Avcı "Bu totaliter düzeni meşrulaştıran Türk Silahlı Kuvvetleri'nden nasibini almış bir Kürt genci olarak askerlik yapmayı reddediyorum" diyerek vicdani reddini açıkladı.
15 Ağustos 2008
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
C. ULUKAYA Tuzla'dan bildiriyor
Tuzla'da Rekabet, İş Güvenliği ve Sosyal Hakları Ortadan Kaldırdı
Tuzla'da çalışan işçilere göre "kaza"ların sebepleri ne eğitimsizlik ne dikkatsizlik. Asıl neden iş kapasitesinin artırılmasıyla gittikçe daralan alanlarda yoğun tempoyla, iş güvenliği ve sosyal güvence olmadan çalışmak...
14 Ağustos 2008
İşçileri Kum Torbası Gibi Kullanmayı Açıklasınlar...
Limter-İş üç ölüme sonuçlanan filika denemesini Gisan tersanesinin önünde protesto etti. Açıklamayı okuyan işçi "Başbakan ve Çalışma Bakanlığı sorumlu" dedi, bir tersane işçisi filikaya binmezlerse işten kovulmakla tehdit edildiklerini öne sürdü.
13 Ağustos 2008
Sebahat Tuncel: Yönetmeliğin Tuzla'da Uygulanması Gerek
Tuzla Meclis Araştırma Komisyonu üyesi DTP'li vekil Sebahat Tuncel, "İktidarın ve patronların kazaları minimum düzeye indirecek denetleme ve çalışma koşullarında etkin görev almaları gerekiyor" dedi.
12 Ağustos 2008
16 Yılın Ardından İstanbul Dergisi İstanbul'a Veda Ediyor
Kentsel dönüşüm, modernite, yoksulluk, göç ve kamusal alanın sınırları konularını işleyen İstanbul dergisi, on altı yıllık yayın hayatına mali sebeplerden ötürü son veriyor.
11 Ağustos 2008
N. VARDAR-C.ULUKAYA Tunceli'den bildiriyor
Bakanlığa Munzur İçin Pankart Gönderildi
Munzur Vadisi’nin doğal sit alanı ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan başvuruya cevaben heyet gönderilmemesi üzerine İHD, beş metrelik “Munzur Vadisi doğal SİT alanı ilan edilsin” pankartını bakanlığa gönderdi.
7 Ağustos 2008
C. ULUKAYA ve N. VARDAR Tunceli'den bildiriyor
"Tunceli'de Mayınlar Temizlenmeden Haklardan Bahsedemeyiz"
Dersimliler Dersim sorunlarını tartıştı. Öne çıkan baraj meselesi için, festival yürüyüşünde binlerce kişi "Munzur'da Baraja Hayır" dedi.
5 Ağustos 2008
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
C. ULUKAYA ve N. VARDAR Tunceli'den bildiriyor
"Neredeyse Cemevlerinin Üstüne Minare Dikilecek"
Munzur Kültür ve Doğa Festivali'Nde bir tartışma konusu da "Türkiye'de Alevilik" idi. Temel: "Kültür bütünlüğünün tamamını ortaya çıkarmadan çağdaş Alevilik tanımı yapılamaz."
5 Ağustos 2008
N. VARDAR-C.ULUKAYA Tunceli'den bildiriyor
"Türk-Kürt Kadınları, Sorunların Biçimi Farklı Kaynağı Aynı"
Munzur Festivalinde "Kadın, Toplum ve Siyaset" tartışıldı. Nuray Sancar,"Tunceli'nin dışa kapatılmışlığı kadınları da etkiliyor" derken Nurten Karataş, kadınların kendi ürettikleriyle görünürlük kazanmaları gerektiğini söyledi.
4 Ağustos 2008
N. VARDAR-C.ULUKAYA Tunceli'den bildiriyor
Munzur Festivalinden: "Sivil Anayasa İçin Halkın Katılımı Şart"
"Gelin canlar bir olalım, Munzur'a semah duralım" diyen 8. Munzur Kültür ve Doğa Festivalde "Demokratikleşme ve Anayasa" konulu panel düzenlendi. Panelde anayasanın halkın iradesini taşıması gerektiği ortak görüş oldu.
4 Ağustos 2008
C. ULUKAYA ve N. VARDAR Tunceli'den bildiriyor
“Devletin Dersim’e Bakışının Ürünü: Munzur’a Baraj”
Munzur Festivali, coşkulu kutlama havası, festivallere özgü canlılığın içinden, bir çok derdini “bağırıyor”, “Munzur’uma Dokunma” da bunlardan biri…
2 Ağustos 2008
DTP'li Tuncel: Güngören'deki Patlama Barışa Saldırıdır
İHD, Güngören'de yaşanan saldırıları kınayarak, saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğine dair yapılan açıklamalar konusunda medyayı sorumlul olmaya çağırdı. Açıklamaya o bölgeden de oy alarak seçilen DTP'li milletvekili Tuncel de katıldı.
29 Temmuz 2008
Rektör Adaylarının Beşi Kadın, 58'i Erkek
YÖK'ün ilk kez açıkladığı, 21 üniversitenin rektör adaylarının gizli oylama sonuçlarına göre, Dicle, 9 Eylül, Ege Üniversitelerinin ilk sırasında kadın adaylar var. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki iki kadın aday ikinci ve üçüncü sırada.
28 Temmuz 2008
1
2
3
4
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver