ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
eğitim
Sayfa 14
İLKOKULA BAŞLAMA KRİTERLERİ
Öğrenci Dediğin Ritmik Olarak Seker
Eğitim Bakanlığı’nın ilkokula başlama yaşının belirlenmesine yönelik hazırladığı raporda, çocukların ilkokula başlamak için takla atabilmesi, hedefi vurabilmesi, hava şartlarına uygun giysi seçebilmesi gibi kriterler var.
24 Ağustos 2012
FATMA GÖK "İLKOKULA UYGUNLUK KRİTERLERİ"Nİ YORUMLADI
Öğrenci Politikaya Değil, Politika Öğrenciye Uymalı
Eğitim Bakanlığı'nın ilkokula uygunluk kriterlerini yorumlayan Prof. Dr. Fatma Gök, "Eğitimin çocuklara uygun olanaklar geliştirmesi gerekirken, hükümetin hazırladığı bir politikaya çocukları uydurmaya çalışıyorlar" diyor.
24 Ağustos 2012
Çiçek Tahaoğlu
Öğrenci Yönetmeliği Değişiyor, Öğrencilere Sorulmuyor
Öğrenci Kolektifleri ve akademisyenler, Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin, kendileri muhatap alınmadan yapıldığını söyleyerek, değişikliklerin bir "devrim" niteliğinde sunulmasına tepki gösterdi.
10 Ağustos 2012
Nilay Vardar
STK'LARDAN BAKAN DİNÇER'E TEPKİ
"Çocuklar Gereksiz Damgalanacak"
Çocuklarını okula başlatmak istemeyenler fiziken veya zihnen uygun değil raporu alsın diyen Bakan Dinçer'e tepki: Çocuğun bio-psiko-sosyal bütünlüğüne müdahale, çocuk zeka geriliği gibi tanımlara maruz kalacak, 600 bin çocuğu değerlendirmeye zaman yok.
6 Ağustos 2012
ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ RAPORU
Üniversiteli Yurt, Basit Beslenme ve Ulaşım İçin Ayda 750 TL Harcıyor
Öğrenci Kolektifleri, "Sosyal ilişki türlerinden tamamen izole edilmiş, bir cafede çay içmeyen, öğrenci kantinini dahi kullanmayan, niteliksiz bir beslenme biçimine sahip" öğrenci modelinin dahi dört aylık masrafının 2.949 lira olduğunu açıkladı.
2 Ağustos 2012
Ortaokulda Ders Saatleri Arttı
Talim ve Terbiye Kurulu ilk ve ortaokulların haftalık ders çizelgesini açıkladı. Çizelgeye göre ders saatleri artıyor, seçmeli dersler beşinci sınıftan itibaren başlıyor.
27 Haziran 2012
PROF. GÖK UZAYAN DERS SAATLERİNİ YORUMLUYOR
Amaç Muhafazakarlaşma ve Verimli Emek Gücü
MEB ders saatlerinin ve okul günlerinin sayısını arttıracağını açıkladı. Açıklamayı değerlendiren Prof. Fatma Gök muhafazakarlaşma projesine ve verimli emek gücü yetiştirilmesine vurgu yaptı.
13 Haziran 2012
Yüce Yöney
Karne Gününde İmam Hatip Protestosu
Okullar kapandı, karneler dağıtıldı. Ancak bazı okulların İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmek istenmesine tepkiler büyüyor. Şişli ve Küçükçekmece'de eylem vardı.
8 Haziran 2012
Nilay Vardar
İmam Hatip için İlkokul Kapanıyor
Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine veliler tepkili. Eğitim Sen, "O okulun fiziki yapısı ilköğretim öğrencisine uygun, ayrıca ilköğretim ile lise öğrencinin aynı binada okuması yönetmeliğe aykırı" diyor.
6 Haziran 2012
Nilay Vardar
BEREKET KAR ARAPÇA DERSİNİ YORUMLUYOR
"Anadilde Eğitim Talebi Meşrudur"
Arapçanın ilköğretimde yabancı dil olacağı açıklandı. Anadili Arapça olan araştırmacı-yazar Bereket Kar bunun din dersleriyle ilgisini vurguladı, anadilde eğitim talebinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
23 Mayıs 2012
Yüce Yöney
İlköğretime Arapça Geliyor, İnkılap Tarihi Kalkmıyor
Milli Eğitim Bakanı Dinçer bu yıldan itibaren dördüncü ve beşinci sınıflarda yabancı dil olarak Arapça okutulmasının kararlaştırıldığını, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin kaldırılmadığını bildirdi.
23 Mayıs 2012
ORTAÖĞRETİMDE YÖNETMELİK TASLAĞI
Başarının Kriterleri Değişecek mi?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre not ortalaması 90'ın üzerinde olan öğrenciler dört yıllık liseyi üç yılda bitirebilecek, yılsonu başarı puanı 50 olan öğrenciler başarısız dersi olsa bile sınıfı geçebilecek.
2 Mayıs 2012
AYTUĞ ŞAŞMAZ YORUMLUYOR
Özel Okula Teşvik Devlet Okullarının Sorunlarını Çözmez
Eğitim Reformu Girişimi'nden politika analisti Aytuğ Şaşmaz Maliye Bakanı Şimşek'in özel okullara teşvik verileceği yönündeki açıklamasını değerlendirdi.
11 Nisan 2012
Yüce Yöney
4+4+4” NEYİ ANLATIYOR
yalınayaklar koleji
okullar kime neye hizmet ediyor, aslında gerekli mi, yerine ne konulabilir?
24 Mart 2012
Mustafa Sütlaş
Eğitimde Yeni Sistemin Arka Planı
Tasarının en önemli iktisadi ve sosyal dayanağı, çocuk işçiliğinin yaygın biçimde sürmesinden maddi çıkarı olan bir sosyal kesimin varlığı. Yoğunlaşan rekabet, emek-yoğun işletmeleri daha düşük ücret ödemeye imkân tanıyan istihdama zorladıkça çocuk işçi çalıştırılması yönünde baskıya yol açıyor.
13 Mart 2012
Erhan Bilgin
KÜRT ÇOCUKLAR
Polisle İçiçe Eğitim
Hacettepe Üniversitesi'nden Sedat Yağcıoğlu, Kürt çocukların anlattıklarından hareketle çocukların eğitim sürecinde karşılaştıkları baskıları bianet'e yorumladı. Eğitimin milliyetçi yapısı ve militer bir gücün çocuklarla aynı ortamda olmasının olumsuz etkilerine dikkat çekti.
24 Şubat 2012
Yüce Yöney
EĞİTİMDE 4+4+4 TEKLİFİ
Teklif Kız Çocuklarını Eve Gönderiyor
Eğitim sisteminde değişiklik öngören, 4+4+4 formülüyle bilinen yasa teklifi kadın örgütlerinin tepkisini çekti. Kadın örgütleri kademeli eğitimin kız çocuklarını eğitim ortamından uzaklaştıracağını söyledi.
22 Şubat 2012
EĞİTİMDE 4+4+4 TEKLİFİ
Çocuk İşçiliğine Yol Açılıyor
Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Tanır bianet'e 4+4+4 diye bilinen yasa tasarısındaki düzenlemelerin çocuk işçi sayısını olumsuz etkileyeceğini söyledi.
22 Şubat 2012
Yüce Yöney
SEDA AKÇO'DAN
Bu Çocuklar Kimin?
Babası tarafından satılan kızların yaşadığı, erkek çocukların "eti senin kemiği benim" denilerek usta yanına verildiği ve bununla mücadele için bir stratejinin bulunmadığı bir ülkeyiz. Toplumun geniş kesimince kabul gören bakış açısının yansımasıdır Başbakanın sözleri.
8 Şubat 2012
Seda Akço
Artık Tatil Zamanı
2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı bugün sona eriyor. Van'dakiler hariç öğrenciler ve öğretmenler yaklaşık iki hafta tatil yapacak. İkinci yarıyıl 6 Şubat'ta başlayacak.
20 Ocak 2012
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Van'da Sınıflar Boş
Van Eğitim-Sen Şube Sekreteri Vergili'ye göre, Van'da işler yolunda gibi gösteriliyor ancak sorunlar devam ediyor: Öğrenciler okula gelmiyor, ders saatlerinin uzatılması ve cumartesileri ders yapılması verimli değil, yorucu olacak.
12 Ocak 2012
Yüce Yöney
EĞİTİM SEN
"Eğitim Hizmeti Ticarileştiriliyor"
Eğitim Sen, AKP'nin 652 sayılı KHK ile eğitim hizmetini, kamu hizmeti olmaktan çıkarıp ticarileştireceği uyarısında bulundu.
3 Ocak 2012
VAN DEPREM GÜNLÜĞÜ
Öğretmenler Geldi Ama Van'da Eğitim Sorunu Bitmedi
Milli Eğitim Bakanlığı deprem sonrası Van'da eğitimin yeniden başlama hazırlıklarını hızlandırdı. 26 Aralık'ta 800 öğretmenin Van'a ataması yapıldı. Ancak yeni öğretmenlerin barınma sorunları bile henüz çözülmüş değil
28 Aralık 2011
Çiğdem Mater
Heinrich Böll Stiftung Derneği'nden Burs İmkanı
Kırsal kalkınma ve yenilenebilir enerji alternatiflerinin geliştirilmesine yönelik bir burs programı yürüten Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD) burs programını açıkladı.
25 Kasım 2011
Sınırdışı Edilen Öğrenciler İçin Soru Önergesi
BDP Urfa milletvekili İbrahim Binici Kuzey Kıbrıs'tan 16 öğrencinin sınırdışı edilmesiyle ilgili verdiği soru önergesinde, "AİHS ihlal edilerek öğrencilerin topluca sınır dışı edilmesine karşı KKTC aleyhine bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?" dedi.
28 Ekim 2011
Okullarda LGBT Gerçeği Tanınsın!
Kaos GL Derneği, eğitimde LGBT öğrenci realitesinin tanınmasını, LGBT'lere yönelik heteroseksüel sosyalizasyon politikalarından vazgeçilmesini, bunun için öğrenciler ve eğitimcilerin eğitilmesi gerektiğini söyledi.
20 Eylül 2011
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Evşen Bugün Okulunu Şenlendirecek
Adı gibi şen küçük bir kız Evşen. 8 yaşında. İkinci sınıfa başlayacak. Akıllı, uyumlu, ne isteyip ne istemediğini bilen, kendini ifade edebilen bir çocuk. Çoğu akranı gibi okula gideceği için hem sevinçli hem kaygılı.
19 Eylül 2011
Şadiye Dönümcü
VOLKAN YILMAZ YAZDI
Britanya'da "Özgür Okullar" Modeli ve Eleştirileri
Öğrenci velileri, öğretmenler, dini cemaatler veya yardım kuruluşları inisiyatifi ve Britanya Eğitim Bakanlığı'nın izni ile açılan ''Özgür Okullar'' İşçi Partisi ve öğretmen sendikaları dahil ciddi bir muhalefetle karşı karşıya.
17 Eylül 2011
Volkan Yılmaz
OKUL YAŞAYAN BİR ORGANİZMADIR
Geleceğin Okul Modelleri
"Geleceğin okulları nasıl olmalı?" sorusu, gündemden hiç düşmeyecek önemli bir tartışma konusudur. Bilgi, bilim, teknoloji ve kültürel değişim okul yapılarını değişime zorlamaktadır. Okulları nasıl oluşturalım ki çağın gerisinde kalmasın ve insanlar için varolmalarının anlamı yitirilmesin?
17 Eylül 2011
Bülent Akdağ
EN YAŞANABİLİR KENTLER ARAŞTIRMASI
Ankara "1.", İstanbul "6." Hakkâri "Sonuncu" Sırada
CNBC-e Business dergisinin hazırladığı "yaşanabilirlik" bakımından illerin sıralandığı "Türkiye'nin Yaşanacak Şehirleri 2011" araştırması yayınlandı. Araştırmanın tamamı derginin ekim sayısında yer alacak.
2 Eylül 2011
Üniversiteye Geri Dönüş Yolu Resmen Açıldı
Anayasa Mahkemesi, Yükseköğretim Kanunu'nda yer alan “Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası verilen öğrenciler, bir daha herhangi başka bir yükseköğretim kurumuna alınamazlar” cümlesinin Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti. Herkesin öğrenim hakkı olduğuna vurgu yapılan kararın gerekçesi Resmi Gazete’de yayınlandı.
12 Temmuz 2011
BÜLENT DANIŞOĞLU'DAN
Erdoğan Eski Hükümeti İçin Güvenoyu İstiyor
Bakanlar Kurulu fazla değişmedi. Hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarının da pek değişmeyeceği ortada. Bu durumda, demokratikleşme konusunda da fazla ümitli olmamak gerektiği anlaşılıyor.
11 Temmuz 2011
Bülent Danışoğlu
1
...
12
13
14
15
16
17
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver