ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
eğitim
Sayfa 13
EMRAH KIRIMSOY YORUMLADI
“YİBO’lar Şiddet Üretiyor, Taşımalı Sistem Yaşam Hakkına Tehdit”
Gündem Çocuk Derneği’nden Emrah Kırımsoy’la YİBO’ların kaldırılmasının çocuklar açısından anlamını konuştuk. Kırımsoy kararın doğru olduğunu ama ikame edecek bir sistem önerilmediğini, taşımalı sistemin daha fazla sorun yaratacağını vurguladı.
23 Mayıs 2013
Yüce Yöney
ULAŞ BAŞAR GEZGİN YAZDI
Çokkültürlü Toplumlarda Eğitim II: Türkiye ve İsveç
Anadilinde eğitim, çokkültürlü eğitim için olmazsa olmaz. Ancak, çokkültürlü eğitim, anadilinde eğitimden çok daha fazlası.
20 Mayıs 2013
Ulaş Başar Gezgin
Aslında Boğaziçi'nde Okumak İstiyor!
Puanı yetmesine rağmen Ekin Seçinti, Boğaziçi Üniversitesi'ne gidemedi; şimdi klinik psikoloji yüksek lisansı için yine üniversite arıyor.
13 Mayıs 2013
Nilay Vardar
"Ben Değil, Soruyu Okuyan Matematik Bilmiyordu"
Lise öğrencisi Müge Turanlı, YGS sınavında sayısaldan anlayan bir okutman istedi, vermediler. İkinci sınavda İngilizce bilen okutman gelmezse hayalindeki okulu kazanamamaktan korkuyor.
6 Mayıs 2013
Nilay Vardar
ESRA ELMAS YAZDI
İlkokul Çocuklarında Atatürk Algısı
İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Esra Elmas’ın “Türkiye’de Devlet ve Çocuklar: Vekaletten Vesayete, İlkokul Çocuklarında Atatürk Algısı” başlıklı çalışmasında, devletin eğitim aracılığıyla gerçekleştirdiği toplumsal denetim vurgulanıyor.
27 Nisan 2013
Esra Elmas
EKONOMİST GÖKÇE UYSAL
“Çocuk Yoksulluğu Eğitimi ve Çocuk İşçiliğini Etkiler”
BETAM ekonomistlerinden Gökçe Uysal çocuk yoksulluğunun kendisi kadar sonuçlarının, uzun vadeli etkilerinin de önemli olduğunu söyledi. Bölgesel farklılıkları farkında olmanın ve ona göre politika geliştirmenin önemini vurguladı.
25 Nisan 2013
Yüce Yöney
Anayasa Mahkemesi 4+4+4'ü Neden İptal Etmediğini Açıkladı
Anayasa Mahkemesi’nin 4+4+4 olarak bilinen kanunun bazı hükümlerinin iptal istemini reddetmesinin gerekçeli kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
19 Nisan 2013
DİSK-AR
“Asgari Ücretli Çocuğunun Eğitimine Ayda 3 TL Ayırabiliyor”
DİSK-AR hazırladığı raporda 811 lira alan asgari ücretlilerin temel masraflarını hesap etti. Gıda için ayda ancak 9 lira 11 kuruş ayırabiliyor, çocuk başına eğitim için ayda 3 TL harcayabiliyor.
11 Mart 2013
EĞİTİM REFORMU GİRİŞİMİ
"Üniversite Sınavında Açık Uçlu Sorular da Olsun”
Eğitim Reformu Girişimi ortaöğretimde yaşanan dönüşümden hareketle bir dizi öneri geliştirdi. Öneriler taşımalı eğitimde gün sayısının azaltılıp ders saatlerini arttırılmasından üniversite giriş sınavlarının yöntemine uzanan bir yelpazede yer aldı.
4 Mart 2013
EDİRNE
Müzik Roman Öğrencileri Okula Çekti
Edirne'de bir okulda Roman çocukların okuldaki devamsızlıklarının önüne geçmek için müzik atölyeleri kuruldu. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turna Şallı, okula gelmeyen çocukların gelmeye başladığını söyledi.
18 Şubat 2013
Yüce Yöney
Almanya Din Dersi Öğretmenlerini Arıyor
Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde önümüzdeki yıl, eğitim müfredatına mezhebe bağlı İslam din dersi geliyor. Yüksek öğrenim mezunu bulunmadığı için hâlihazırda çalışan Müslüman ilkokul öğretmenlerine eğitim verilecek.
4 Şubat 2013
Gizem A. Weber
EVREN BALTA PAKER'DEN
Sınıfında, Sınıfınla Okumak
Mesele üniformanın gizlediği eşitsizliklerin, üniforma kalkınca ortaya ayan beyan serilecek olması değil; eşitsizlik, başka, çok daha derin bir yerde. Eğer eşitsizliği mesele ediyorsak, üniforma serbestliğini değil, bu derin eşitsizliği mesele etmeliyiz.
15 Aralık 2012
Evren Balta Paker
GSÜ YÖK TASARISINI TARTIŞTI
"Tasarıda Üç Kere 'Akademik Özgürlük' Deniyor"
Galatasaray Üniversitesi'nde yeni YÖK Yasa tasarısı önerisi öğretim üyeleri ve öğrencilerle tartışıldı.
27 Kasım 2012
İdil Engindeniz
YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ
"Biat Et ya da Kovul"
Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden bir yetkili, rektörün bile giremediği üniversite için "kamusal suç işleniyor ancak üzerindeki baskılar nedeniyle YÖK görevini yapamıyor" dedi.
23 Ekim 2012
Nilay Vardar
ÖĞRETİM ÜYELERİ ANLATIYOR
Yeni Yüzyıl Rektörü Okula Giremiyor
Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde işlerine son verilen üçü dekan 17 öğretim üyesi YÖK'e üniversitede yaşananları anlatan bir yazı gönderdi. Öğretim üyeleri, "ticari" işletme gibi yönetilen okula şu anda rektörün fiili olarak sokulmadığını belirtti.
19 Ekim 2012
Nilay Vardar
UNESCO
250 Milyon Çocuk Okuma Yazma Bilmiyor
UNESCO dünya ölçeğinde eğitimle ilgili hazırladığı raporda sadece son iki 61 milyon çocuğun eğitim hakkından mahrum kaldığını açıkladı. Türkiye'de kız çocukların yüzde 65'i, erkek çocukların yüzde 36'sı ortaöğretimi tamamlayamıyor.
17 Ekim 2012
Okul Zili Van'da Duyulmadı
Türkiye'de ders zili çaldı ama Van'da birçok okulda eğitim başlayamadı. Eğitim Sen'den Atabay daha tadilatına yeni başlanan çok sayıda okul olduğunu söyledi. Okullar yeni sistemde hem ilkokul hem ortaokul olarak hizmet verdiği için taşımalı sistem de işlemiyor.
17 Eylül 2012
Yüce Yöney
Okulu Uzatan Harç Ödeyecek!
Üniversitelere kayıt döneminin başlamasıyla birlikte okulu uzayan öğrencilerin harç vermek zorunda olduğu ortaya çıktı. 11. maddeye göre, okulu program süresi sonunda bitiremeyenler harç verecek.
13 Eylül 2012
Veliler 4+4+4'e Karşı Yürüdü
Taksim Meydanı’nda 4+4+4 eğitim sistemine karşı veliler, eğitimciler, sanatçılar, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, gazeteciler ve alevi örgütlerinin katılımıyla büyük bir eylem yapıldı.
6 Eylül 2012
Zehra Akıdan
Peki Neden Zorunlu Eğitim?
Eğitim bir hak olarak ele alındığında zorunlu eğitime ilişkin düzenlemeler yapılırken göz önüne alınması gerekenin zorunlu eğitimin ideolojik bir aygıt olarak sunduğu imkanlardan çok, toplum yapısının gelişimi üzerindeki katkısı olduğu açıktır.
3 Eylül 2012
Ceren Akçabay
ARA
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Fransa'da "Ermeni Soykırımı" Eğitim Müfredatına Girdi
Fransa'da Ermeni Soykırımı ortaokul 3 tarih ve coğrafya ders kitaplarına girdi.
27 Ağustos 2012
Çocuk Eğitiminde Çığır Açan Kadın: Montessori
İtalya'nın ilk kadın doktoru, kadın hakları için mücadele etti, çocukların eğitiminde uyguladığı yeni yöntemlerle çok önemli değişimlere imza atarken katıldığı konferanslarda kadın erkek arasındaki ücret ayrımcılığının ortadan kalkması gerektiğine de sık sık vurgu yaptı.
25 Ağustos 2012
Serpil Çakır
İLKOKULA BAŞLAMA KRİTERLERİ
Öğrenci Dediğin Ritmik Olarak Seker
Eğitim Bakanlığı’nın ilkokula başlama yaşının belirlenmesine yönelik hazırladığı raporda, çocukların ilkokula başlamak için takla atabilmesi, hedefi vurabilmesi, hava şartlarına uygun giysi seçebilmesi gibi kriterler var.
24 Ağustos 2012
FATMA GÖK "İLKOKULA UYGUNLUK KRİTERLERİ"Nİ YORUMLADI
Öğrenci Politikaya Değil, Politika Öğrenciye Uymalı
Eğitim Bakanlığı'nın ilkokula uygunluk kriterlerini yorumlayan Prof. Dr. Fatma Gök, "Eğitimin çocuklara uygun olanaklar geliştirmesi gerekirken, hükümetin hazırladığı bir politikaya çocukları uydurmaya çalışıyorlar" diyor.
24 Ağustos 2012
Çiçek Tahaoğlu
Öğrenci Yönetmeliği Değişiyor, Öğrencilere Sorulmuyor
Öğrenci Kolektifleri ve akademisyenler, Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerin, kendileri muhatap alınmadan yapıldığını söyleyerek, değişikliklerin bir "devrim" niteliğinde sunulmasına tepki gösterdi.
10 Ağustos 2012
Nilay Vardar
STK'LARDAN BAKAN DİNÇER'E TEPKİ
"Çocuklar Gereksiz Damgalanacak"
Çocuklarını okula başlatmak istemeyenler fiziken veya zihnen uygun değil raporu alsın diyen Bakan Dinçer'e tepki: Çocuğun bio-psiko-sosyal bütünlüğüne müdahale, çocuk zeka geriliği gibi tanımlara maruz kalacak, 600 bin çocuğu değerlendirmeye zaman yok.
6 Ağustos 2012
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ RAPORU
Üniversiteli Yurt, Basit Beslenme ve Ulaşım İçin Ayda 750 TL Harcıyor
Öğrenci Kolektifleri, "Sosyal ilişki türlerinden tamamen izole edilmiş, bir cafede çay içmeyen, öğrenci kantinini dahi kullanmayan, niteliksiz bir beslenme biçimine sahip" öğrenci modelinin dahi dört aylık masrafının 2.949 lira olduğunu açıkladı.
2 Ağustos 2012
Ortaokulda Ders Saatleri Arttı
Talim ve Terbiye Kurulu ilk ve ortaokulların haftalık ders çizelgesini açıkladı. Çizelgeye göre ders saatleri artıyor, seçmeli dersler beşinci sınıftan itibaren başlıyor.
27 Haziran 2012
PROF. GÖK UZAYAN DERS SAATLERİNİ YORUMLUYOR
Amaç Muhafazakarlaşma ve Verimli Emek Gücü
MEB ders saatlerinin ve okul günlerinin sayısını arttıracağını açıkladı. Açıklamayı değerlendiren Prof. Fatma Gök muhafazakarlaşma projesine ve verimli emek gücü yetiştirilmesine vurgu yaptı.
13 Haziran 2012
Yüce Yöney
Karne Gününde İmam Hatip Protestosu
Okullar kapandı, karneler dağıtıldı. Ancak bazı okulların İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmek istenmesine tepkiler büyüyor. Şişli ve Küçükçekmece'de eylem vardı.
8 Haziran 2012
Nilay Vardar
İmam Hatip için İlkokul Kapanıyor
Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine veliler tepkili. Eğitim Sen, "O okulun fiziki yapısı ilköğretim öğrencisine uygun, ayrıca ilköğretim ile lise öğrencinin aynı binada okuması yönetmeliğe aykırı" diyor.
6 Haziran 2012
Nilay Vardar
BEREKET KAR ARAPÇA DERSİNİ YORUMLUYOR
"Anadilde Eğitim Talebi Meşrudur"
Arapçanın ilköğretimde yabancı dil olacağı açıklandı. Anadili Arapça olan araştırmacı-yazar Bereket Kar bunun din dersleriyle ilgisini vurguladı, anadilde eğitim talebinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
23 Mayıs 2012
Yüce Yöney
1
...
11
12
13
14
15
16
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver