ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 59
Irkçılık, nefret söylemi ve göçmen karşıtlığı toplumu çürütüyor
Ortadoğu ülkelerinde en yaygın konuşulan dillerinden biri olan Kürtçe’nin iki büyük şehir belediyesinin çalışmasının içinde yer bulamaması, Türk siyasetinin yapısal sorunlarının sonuçları.
31 Temmuz 2021
Hakan Tahmaz
Sevginin Gücü/Bajrangi Bhaijaan
Umarım Türkiye ile Pakistan kardeşliği, “yurtta barış dünyada barış” ilkesini yeniden anımsar ve bizim olmayan bir savaşın içinde yer almayız.
31 Temmuz 2021
Sevim Korkmaz Dinç
Bir kitap dervişi göçtü bu dünyadan: Aziz Aydın Doğan
Çıraklığının yanı sıra bir dönem tiyatro ile ilgilenen, muhabirlik yapan editör, yayıncı, sahaf, öykücü, ressam Aydın Doğan ardında onlarca eser, bir sürü anı bırakarak göç etti. Ruhun şad olsun “Lorikanlı Ado”, yattığın yer incitmesin…
24 Temmuz 2021
Ferid Demirel
Yazmak isteyenin romanı
"Porselen Bir Mevzu", hikâyeleri olan Zümrüt kadınlardan öte, başka bir yerden de oku(n)mayı hak eden bir kitap. Okumak-yazmak ve kitapların dünyası üzerinden bir edebi okuma.
24 Temmuz 2021
Şeyhmus Diken
İş yerinde mobbing’e uğradığınızı gösteren 5 işaret
Araştırmacılar, mağdurlara iş yerinde uğranan psikolojik tacizin ardından iyileşme sürecini başlatabilmek için yaşanan travmatik olayın "yasını" gerektiği kadar uzun bir süre tutmalarını öneriyorlar.
24 Temmuz 2021
Zeliha Stefanie Roesler
Sevenin dilemması
Yabancısı olduğun o coğrafyada, acıkırsın sık sık. Her bir kafede oturmak istersin. Gözlerine ilişen her bir yiyeceği merak eder ve tatmak istersin. Önüne geleni tatmadan daha, "harika, hmm, nefis!" dersin.
24 Temmuz 2021
Heidi Korkmaz
20 yılın ardından G8 Genova eylemleri
Sokak eylemlerinde aktif rol oynayan ve genç yurttaşlardan oluşan kolektiflerden, merkez sol ve sol partilere, bağımsız bireylerden dernek ve vakıflara ve Katolik Kilisesi'nin solcu rahip ve gruplarına kadar yüz binlerce insan dünyanın gidişatı hakkında söz sahibi olmak istiyordu.
24 Temmuz 2021
Murat Çınar
Neye göre orantılı?
Şiddet tekelini elinde tutan devletler tüm dünyada genişleyen bir trend halinde vatandaşlarına saldırmaya, orantılı-orantısız kuvvet kullanmaya, sakat bırakmaya, öldürmeye devam ediyor.
24 Temmuz 2021
Rosalino Levantino
BÜTÜN ŞİİRLERİ "BİR BEN BİR YOKUŞ"
Kırgın fakat umutlu: Suat Taşer
Taşer şiirinin bir başka özelliği, yaklaşık yetmiş-seksen yıl önce yazılmasına karşın, dile getirdiği düşünceleriyle bugüne de ışık tutmasında yatar.
24 Temmuz 2021
Soner Sert
Ateşten geç(eme)mek: Bireylik üzerine öyküler
"Ateşten Atlamak" bir nehrin iki kolu gibi akıyor. Hıdrellez akşamının yanında bu akşama bağlı olarak anlatıcının zihninde gördüklerimiz var. Kahraman anlatıcı konuşuyor burada. Kendine ait bir dileği, bir sıkışmışlığı var ve anlatıyor.
24 Temmuz 2021
Çağatay Uslu
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Gigi'yle bol balıklı bir hikâye
Herkes kendini özel hissetmek ister. Gigi, mavi balık kolonisinde turuncu rengiyle birden dikkat çekiyor ve birazcık abartıp bir balina olduğunu söyleyiveriyor.
24 Temmuz 2021
Ayşegül Özbek
Amcalar yeğenler devleti
Şiirler ve gitmeler bir taraftan onaran, iyileştiren, dindiren diğer taraftan ne gece ne de gündüz bıraktıran, bıktıran ve usandırandır... Hep bir mana hep bir iğneyle kuyu kazmaya benzer şiir ve yolculuk.
24 Temmuz 2021
Çayan Okuduci
NASIL BESLENMELİ?
Veganlık: Sağlıklı yaşama açılan kapı
Pek çok kişinin anlayamadığı en önemli konu, insan organizmasının sağlığını kendi imkanları ile sürdürebilme konusunda ne kadar yüksek potansiyele sahip olduğu. Hatta bu pek çok canlı için böyle. Sağlıklı yaşama açılan kapı da bitkisel bazlı beslenmeden geçer.
17 Temmuz 2021
Hakan Şentürk
POLONYA’DA LGBTİ+ MÜCADELESİ
“Değişim, hükümetin değişmesi ile mümkün”
Lambda Varşova sözcüsü ve LGBTİ+ aktivisti Yga Kostrzewa, Hukuk ve Adalet Partisi iktidarı sayesinde birçok milliyetçi ve faşist kişi ve örgütün öne çıktığını, konuşmaları için alan tanındığını ve çok fazla etki alanı kazandıklarını anlattı.
17 Temmuz 2021
Melisa Elçin Özçelikel
SELANİK BELGESEL FESTİVALİ
“Ucube”ler, çocuk askerler, başörtüsü takmak istemeyenler
23.Selanik Belgesel Festivalinde dikkat çeken filmlerden bir seçki daha…
17 Temmuz 2021
Murat Türker
BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ
Direnişçiyi anneliğe hapsetmek
Sadece son bölümüyle bize feminist bir perspektif sunan, kendini izleten, derdini yeniden hatırlayan bir sezon izledik.
17 Temmuz 2021
Tuğçe Yılmaz
HEIDI KORKMAZ'DAN ÖYKÜ
Mercimek çorbası deyip geçmeyin
Mısto susuyor, yüzünü dışarıya çeviriyor. Nure’nin bir yorum yapmasını bekliyor. Avucuna yüzününün sağ yanına oturtmuş. Dalıyor gözleri. Suspus...
17 Temmuz 2021
Heidi Korkmaz
Beş Nolu’nun geleceği
Beş Nolu, yaşanan onca zulmün kamuoyu vicdanında hep diri tutulacağı ve o zulümleri yapanların toplum nezdinde hep lanetle anılacağı bir “Hafıza Merkezi Müzesi” olmalı.
17 Temmuz 2021
Şeyhmus Diken
Datça’da sezon kısa fiyatlar uçuyor
Muğla, değil Türkiye’nin belki de dünyanın en güzel şehirlerinden biri ama bu şekilde acımasız davranırsak tarumar olacak.
17 Temmuz 2021
Özge Ç. Denizci
ATAERKİNİN “DİRENİŞİ”
Şiraze-i Nisviyet’ten “Kadının Fıtratı”na
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaklaşımı; “şiraze-i nisviyet”ten kadın fıtratı söylemine uzanan yolda, ataerkil söylem için gök kubbenin altında değişen hiçbir şeyin olmadığını dile getiriyor.
17 Temmuz 2021
Atahan Ünal,Çağatay Uslu
“KAPI” FİLMİ
Yol filmi mi, eski eser kaçakçılığı mı?
Mardin ve Midyat bölgesinde yaşayan Süryani kültürü, dili kültürel zenginliğimiz, halklar arasında kardeşliğin ve barışın simgesidir.
17 Temmuz 2021
Sevim Korkmaz Dinç
SHEFFIELD’TA BELGESEL MEVSİMİ
“Yaz Ruhu” ve “Kış Ruhu”
Tarihi yazan muktedirler yaşananlarının üzerini örtmeye çalışsa ya da hatırlamaya değer bulmasa da ne bu annelerin ne bu müziğin ne de bu belgesellerin bize söylediklerine kulak tıkayamaz artık hiç kimse. Çünkü siyahların hayatı değerlidir. Çünkü siyahlar kendi tarihlerini kendileri yazıyorlar.
17 Temmuz 2021
Seray Genç
Meksika’da ‘mega’ seçimlerin ardından kadın temsili
Meksika’da 7 Haziran'da gerçekleşen seçimlerde kadın temsili öne çıksa da, Obrador’un kadın hareketine yaklaşımı, pandemi yönetimi ve aday seçme sürecinde yaşanan usulsüzlükler feministlerce eleştiriliyor.
10 Temmuz 2021
Begüm Zorlu
Betçe’den Datça’ya Yarımada’yı savunuyoruz!
Datça’dan biraz haber edeyim size. Alavara’yı kazanan Datça yasadışı liman projesine karşı çıkmaya ve Kargı’yı savunmaya devam ediyor.
10 Temmuz 2021
Özge Ç. Denizci
CultureCIVIC DİREKTÖRÜ AYŞE UTKU ERARSLAN
"Sanatsal bağımsızlığı ve özgürlüğü destekliyoruz"
Sanatsal bağımsızlığı ve özgürlüğü olduğu kadar kültür alanında yaratıcı yaklaşımları program olarak desteklediklerini belirten Erarslan, "Yaratıcı ivmeyi kontrol etmek ve sansürlemeye çalışmaktan kaçınılmasının elzem olduğunun altını çizmek isteriz" diyor.
10 Temmuz 2021
Ayşegül Özbek
Birinci Dünya Savaşı’na giden yol
Şurası çok açık ki, çamurlu siperler içinde başlayan bu devrimci isyan çalışması olmasa, bu isyancı zemin içine sızacak savaş karşıtı bildiriler, siper gazeteleri ve devrimci propagandacılar da olmazdı. O devrimci propagandacılar olmaksızın asker konseylerinin, barış hareketinin ve gelecekteki devrimci dalganın önderlerinin açığa çıkması da mümkün olmazdı.
10 Temmuz 2021
Burak Tanyılmaz
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Gazeteci Demet Cengiz’den ilk roman: “Adımı Deniz Koydular”
Demet Cengiz, “Hepimizin adı kaderi aslında. Adımızı kendimiz seçmesek bile bize giydirilmiş kaderi değiştirmemiz mümkün. Kitap bunun hikâyesi” diyor. Kitap, kadınların yolunu açan sosyolog Dicle Koğacıoğlu’na ve doktor Türkan Saylan’a bir saygı niteliğinde.
10 Temmuz 2021
Evrim Kepenek
Juantorena, Belafonte, Guy-Blaché, Oz, Beatles ve Rossellini’ler
23.Selanik Belgesel Festivalinde, gayet renkli kahramanlar hakkında, neşeli olduğu kadar düşündürücü filmler...
10 Temmuz 2021
Murat Türker
Pandemide geri dönüşüm malzemeleriyle sergi
Balıkesir Edremit’te yaşayan Gizem Yoğurtçu, pandemi sürecinin verdiği tükenmişliğin üzerine giderek bulunduğu koşullardan üretim için yeni bir ortam yarattı.
10 Temmuz 2021
İlknur Karadeniz
Süryani kültürü ve gelecek perspektifi
Birlikte yaşama kültürünü, iş birliğini, barışı, refahı, istikrarı teşvik etti. Çünkü bu kültür, sadece geçmişin bir kalıntısı değil, bölgenin çoğulcu kimliğine farklı anlamlar katan değerlerin de mirasçısı. Var olan tarihi kilise ve manastırlarıyla, ilim ve irfan merkezleriyle bölgenin ekonomik kalkınmasına, ulusal ve küresel ölçekte tanınmasına hâlâ önemli katkılar sunuyor.
10 Temmuz 2021
Malfono Yusuf Beğtaş
"Duduğun Efendisi" Muşlu Civan
Kayısı, kayısı ağacından yapılan Ermeni duduğu ve onunla hüzünkâr nağmeler üfleyen musikişinaslarından biri daha, hem de dünyaca en ünlüsü Muşlu Civan Gasparyan 93 yaşında öte yakaya göçtü.
10 Temmuz 2021
Şeyhmus Diken
Avrupa'da cinsiyet karşıtı hareketler: Polonya- Macaristan
LGBTİ+ aktivistleri “Biz gökkuşağı efsaneleriyiz. Saldırgan değiliz. Balonlarımız kışkırtıcı değil, bayraklarımız kışkırtıcı değil. Çöreklerimiz kışkırtıcı değil!" diyor.
10 Temmuz 2021
Melisa Elçin Özçelikel
1
...
57
58
59
60
61
...
68
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver