ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 207
DENİZ ALAN HELD YAZDI
Oslo’da Çıplak Heykel Parkı: Vigeland
Bugünün gençleri tüm bu yaşananları unutmayacak ama gelecek nesillerin bilmesi için Gezi Parkı’nda anıtlar, heykeller ya da başka türlü semboller olması gerekmez mi? Bütün bu olanlar hiç yaşanmamış gibi davranabilir miyiz?
12 Ekim 2013
Deniz Alan Held
BAHAR BAYHAN’IN SÖYLEŞİSİ
Hükümet "Kentsel Dönüşüm" Bile Diyemiyor Artık
Arkitera.com'dan Bahar Bayhan, bianet muhabiri Nilay Vardar ile kentsel dönüşüm, mimari engeller, olimpiyatlar ve Kapadokya üzerine konuştu.
12 Ekim 2013
Bahar Bayhan
MURAT TÜRKER YAZDI
Polis Teşkilatında Eşcinsel Olmak
Disipliniyle tanınan Almanya’da emniyet amirinin tüm telkinlerine rağmen homofobilerine yenik düşen polislerin özellikle Kay'e yönelik şiddeti ise maço kültürünün alametifarikası olarak komplekslerini ifşa ediyor.
12 Ekim 2013
Murat Türker
ZELAL DONDAR YAZDI
Kitaplarda KDV Anayasa’ya Aykırı
Kitaplar üzerinden KDV tahsil edilmesi Anayasa’nın sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmıyor. Dini kitaplara yüzde bir oranında KDV uygulanırken diğerlerine yüzde sekiz oranında KDV uygulanması da Anayasa’daki “Eşitlik”, “Din Ve Vicdan Hürriyeti” ilkelerine aykırı.
12 Ekim 2013
Zelal Dondar
BİANET'TE STAJYER OLMAK
“Gazetecilik” Üzerine Kafa Yormak
İstanbul’da haber yapmanın tadı başkaydı, buraya yabancı olduğum için zorlanıyordum ama benim için bambaşka bir deneyim oldu. Bilmediğim mahalle, sokak ve caddelerde haberin peşine düşmek oldukça doyurucuydu.
12 Ekim 2013
Rafşan Yağmur Çelik
EVRİM KEPENEK’TEN
Nedir Bu Ekolojik Okuryazarlık?
Gezegenle barışık yaşamak isteyen gençler, "Doğal olarak genciz-Ekolojik okuryazarlık" projesinde, 6-11 Ekim tarihlerinde, Çanakkale Küçükkuyu'daydı.
12 Ekim 2013
Evrim Kepenek
AYBİKE ALKAN YAZDI
Silaha Doğru Yürüyen Bir Kalem: Ulrike Meinhof
Küçükken okula götürdüğü beslenmesini dostluk kurduğu İtalyan angarya işçileriyle paylaşan ve bunu “halkların beslenmesi” olarak adlandıran Ulrike Meinhof 68 Hareketi’nin en bilinen savaşçılarından biri.
12 Ekim 2013
Aybike Alkan
MUSTAFA SÜTLAŞ YAZDI
meleklerin yalnızlığı ve çaresizliği
bir kadın neden kendine kobra soyadını alır? bir kadını çevreleyen, sarmalayan anılar, travmalar nelerdir? adım adım ölüme gitmekte olan biri, hayatı nasıl anlamlandırır? peki ya aşkın sınırları nerededir?
12 Ekim 2013
Mustafa Sütlaş
TUĞÇE ELLİALTI YAZDI
Namus Cinayetlerine Bakmak
Namus cinayetlerinin gelenek ile ilişkilendirilerek temsil edilmesi, gelenek üzerinden tartışılması, başta Kürt kadınları olmak üzere Türkiye’deki kadınlara karşı devlet şiddetini ve kadına karşı şiddette devlet ortaklığını görünmez kılar.
5 Ekim 2013
Tuğçe Ellialtı
MUSTAFA SÜTLAŞ ANLATTI
politikayı yontarak yapmak...
ahmet yaltıraklı: “yontu eserlerimin konusu daha çok siyasi içerikli olup her birisinin bir mesajı vardır.”
5 Ekim 2013
Mustafa Sütlaş
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
BİANET'TE STAJ
Her Renkten Hikayeyi Anlatma Sanatı
Gazetecilik bir hikaye anlatma sanatıymış meğerse… Birçok hayatı gördüm, yazdım bianet’te. Kimi gözönünde kimi geride kalmış hayatların hikayesini anlatmanın yargılarını yok eden bir büyü olduğunu anladım.
5 Ekim 2013
Merve Ateş
MUSTAFA ÜSTÜN YAZDI
Altın Portakal'ın Kökleri
Altın Portakal’ın temelini oluşturan etkinlik konser ve tiyatrolar değil, 1950’de iktidar olan Demokrat Parti ile muhalefete geçen CHP arasında yaşanan rekabetin ivmesiyle kitleselleşerek Aspendos Tiyatrosu’nu adeta siyaset arenasına çeviren geleneksel güreş etkinlikleridir.
5 Ekim 2013
Mustafa Üstün
ULAŞ BAŞAR GEZGİN YAZDI
Anaakım Psikolojinin Eleştirisi: Direniş ve Psikoloji
Gezi’yi psikolojik açıdan incelerken, geçirgen bir psikoloji anlayışının esas alınması, şart. Geçirgenlikten kasıt, psikolojinin diğer toplumsal bilimleri dışlamayacak biçimde açıklama yapması.
5 Ekim 2013
Ulaş Başar Gezgin
EBRU TÖNEL'İN KALEMİNDEN
Hafızalara Taze, Deltalara Su: Cin Ayşe!
Cin Ayşe bir fanzin ismi, "eylem dolu bir kaçış çizgisi çizme arzusuyla" yola çıkan bir kadın görünürlüğü projesi. Fanzin güz sayısında okurlarına feminist manifestolar seçkisi sunuyor.
5 Ekim 2013
Ebru Tönel
MURAT TÜRKER'DEN
Altın Portakal'ın Siyasi Yüzü
50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı; festivalin "50.Yıl Sergisi" Vedat Türkali, Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Zeki Müren, Atıf Yılmaz, Kuzgun Acar gibi Türkiye’de iz bırakmış birçok ismi tekrar anmamızı sağlıyor.
5 Ekim 2013
Murat Türker
EVRİM KEPENEK SORDU, SAHAKYAN YANITLADI
Kimdir Bu Hemşinliler?
"Hamşen (Hemşin) Yer İsimleri" kitabının yazarı Erivan Üniversitesi profesörlerinden Lusine Sahakyan araştırmalarından hareketle Hemşin'i anlattı.
5 Ekim 2013
Evrim Kepenek
ŞADİYE DÖNÜMCÜ'DEN
Yaşlı Nüfus Artışı Sessiz Bir Devrimdir Aslında
2050 yılında genel nüfus içinde yaşlı nüfus oranının yüzde 26’ya ulaşacağı Türkiye'nin yapacağı çok şey var. Sessiz devrimin ayak sesleri çok güçlü çıkıyor zira…
5 Ekim 2013
Şadiye Dönümcü
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Demokratikleşme Paketi’nin Demokrasiyle İmtihanı
Eğer yurttaş talepleri akiller ve raporları üzerinden dikkate alınmış olsaydı dillendirilenler netti: Kürtler için statü, Sayın Öcalan için de özgürlük.
5 Ekim 2013
Şeyhmus Diken
GÖKTÜRK ÖCAL'IN KALEMİNDEN
İmroz'un Rüzgârı Ne Fısıldıyor?
Bir İmroz gezisi insana ne anlatabilir? Kendinizi adanın geçmişine bırakırsanız, yüzünüzü bugün pek azı kalmış Rumlara dönerseniz, öğrenecekleriniz ve yüzleşecekleriniz sizi köyden köye götürecektir.
5 Ekim 2013
Göktürk Öcal
TAHİNCİOĞLU ve GÖKTAŞ'LA SÖYLEŞİ
Öğrenci Hareketlerine Bakarken...
Milliyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Gökçer Tahincioğlu ve Vatan Gazetesi Yargı Muhabiri Kemal Göktaş beraber “Bu Öğrencilere Bu İşi mi Öğrettiler”i kaleme aldı. Gökteş ve Tahincioğlu’yla kitabın öyküsünü ve içeriğine dair ayrıntıları konuştuk.
5 Ekim 2013
Atlas Arslan
AYKAN SEVER YAZDI
Türkiye, AB, Demokrasi, Oryantalizm
AB yetkililerinin aslında Türkiye'de demokrasi standartlarının gelişmesine pek aldırdıklarını düşünmüyorum. Çünkü “ Türkiye'yi en seveni”de dahil bakış açıları oryantalizm tarafından sakatlanmış.
5 Ekim 2013
Aykan Sever
bianet'te #direngezi Haberleri
bianet'te yayınlanan haberler üzerinden Gezi Direnişi'nin kronolojisi!
5 Ekim 2013
YONCA GÜNEŞ YÜCEL YAZDI
Annedili’nde Baykuş Ötüşü
Emine Sevgi Özdamar’ın Annedili kitabında bizi, sorumluluğu bize teslim edilmeyen hayatlarımızın bir yığın olarak bıraktığı ağırlıkla yüzleştiriyor.
5 Ekim 2013
Yonca Güneş Yücel
TUNCEL KURTİZ İÇİN
“Her Ömrün Bir Eylülü Vardır” (II)
Eylül biraz hüzündü, biraz sancıydı, biraz ayrılıktı, özlemdi, hasretti, biraz Nazım'dı, biraz Cemal Süreya, biraz da Yılmaz Güney'di ya... Artık biraz da Yılmaz Güney'in yol arkadaşı Tuncel Kurtiz oldu.
5 Ekim 2013
Kenan Tekeş
KÜRTAJ HAKKI GÜNÜ
İnisiyatif Dışı Bize Verilen ''Yaşam'' Bir Hak mıdır?
Bugün Kürtaj Hakkı Günü. Kürtaj yasaları Avrupa’da esnekleşirken, Norveç’te ise tartışmaların ağırlığı kürtajın ülkede tamamen yasaklanması yönünde. Ama öne sürülen sebepler Türkiye’dekilerden oldukça farklı
28 Eylül 2013
Deniz Alan Held
MUSTAFA SÜTLAŞ YAZDI
küçük Millet Meclisleri Artık “Asiller Meclisi” Olmalı
geçen beş yıl içinde seçilmiş milletvekilleri ilgi göstermese de halk ve sivil toplum örgütleri ‘k’mm’leri benimseyip sahip çıktı...
28 Eylül 2013
Mustafa Sütlaş
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
“Devletin Dans”ının Cazibesi
Ritmik ve partnerli bir dans, mesela Tango gibi, partnerlerin karşılıklı uyumu şart. Kürt siyaseti ve Türkiye Cumhuriyetinin kurumları bu dansı karşılıklı reveranslarla götürmek istiyorlar. Mümkündür. Ama bir şartla...
28 Eylül 2013
Şeyhmus Diken
ERDAL KILINÇ YAZDI
Kenya’dan “Selam”
Ürpermemin sebebi Rift Vadisi'ndeki esinti değil kesinlikle, "biliş"in 4 - 5 milyon yıl önce baktığım yerde oluşmuş olması. İnsanlığın bu sürede nereden nereye geldiğini ve nerede kaldığını göreceğim bir hafta boyunca.
28 Eylül 2013
Erdal Kılınç
MUTLU YETKİN YAZDI
Ulusal Kültür Defileleri
Kültür kurumları “içeride” olağanüstü bir profesyonellikle hareket etmeye muktedirken Türkiye’yi yurtdışında tanıtmak için düzenlenen etkinlikler, kiç estetik ve boyası akmış söylemlerle lekelenmek zorunda mı?
28 Eylül 2013
Mutlu Yetkin
ŞERİF DERİNCE'YLE ANADİLİNDE EĞİTİMİ KONUŞTUK
"Anadili Mücadelesinin Anlamı Hakikatin Peşine Düşmektir"
Şerif Derince, "Anadilinde eğitim talebi hem siyasal eşitsizliğe dair bir söz iken hem de bu eşitsizliği yeniden üreten eğitim sistemini red anlamına geliyor" diyor.
28 Eylül 2013
Roza Kamiloğlu
Müşterekler İçin “Yeni” bir Akdeniz’e Doğru
Geniş katılımlı ilk Mataroa Buluşması, "dayanışmacı ve müşterek bir siyasi Akdeniz tahayyülü mümkün mü" sorusunun yanıtını bulmak üzere sekiz farklı ülkeden 25 katılımcıyla Yunanistan’da bir araya geldi.
28 Eylül 2013
Bir Babanın Kitabı: (Mahpus) Kızımla Büyümek
Şaban Eğilmez, üç kez tutuklanan, ölüm orucuna giren, 19 Aralık operasyonunu yaşayan kızıyla birlikte nasıl büyüdüğünü, değiştiğini “Kızımla Büyümek” kitabında anlatıyor.
28 Eylül 2013
Ayça Söylemez
1
...
205
206
207
208
209
...
216
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver