ENGLISH
KURDÎ
bianet
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
biamag
Sayfa 122
AYLA TÜRKSOY YAZDI
“Dünyayı Çocuklar Kurtaracak!”
İlk kez ilköğretim çağındaki çocuklarla göç algısının sanatla çalışma metotlarının kullanılarak işlendiği program, alışılmışın dışında göç edenler üzerinden değil, göç kabul eden bölgede çocukların ve onlar yoluyla yerel grupların kabul hedefine dönük uygulamaları ile de dikkat çekiyor.
15 Temmuz 2017
Ayla Türksoy
NESRİN BAYTOK YAZDI
Emrah Polat'ın "Yüzler"i
Roman, karakterin zayıflıklarını, kötülüklerini, oradan oraya savruluşlarını ironik bir dille anlatıyor. Artık tam da karakterleri tanımaya başladığınız, her birine alıştığınız noktada da sürpriz bir finalle bitiyor.
15 Temmuz 2017
Nesrin Baytok
SERDAR KORUCU'DAN
Diyanet İşleri'nin “Sinagog” ve “Kilise” Camileri
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Bu ülkede yaşayan herhangi bir dini azınlığın mabedini, toprağını, mülkiyetini Diyanet olarak kabul etmeyiz” dedi. Halbuki yurt genelinde Diyanet İşleri’ne bağlı çok sayıda sinagog ve kiliseden çevrilme cami bulunuyor.
15 Temmuz 2017
Serdar Korucu
HÜSNÜ ÖNDÜL YAZDI
Bir Uzun Yürüyüş Sonrasının Sorusu: Adalet Nedir?
En azından 2 bin 500 yıldır filozofların cevap bulmaya çalıştığı bir soruyu soruyoruz: Adalet nedir?
15 Temmuz 2017
Hüsnü Öndül
ŞEYHMUS DİKEN'DEN
Dîwana Dûbeytî...
Baba Tahirê Uryan, Ömer Hayyam’dan 150 yıl, Yunus Emre ve Mevlana’dan 200 yıl önce yaşamış bir şairdir. Batılı araştırmacılar onu “Kürtlerin Ömer Hayyam’ı”, “Ömer Hayyam’dan daha derinlikli” olarak nitelendiriyor.
15 Temmuz 2017
Şeyhmus Diken
KHK İLE İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMEN ANLATIYOR
"Sigortasız İşçi Çalıştırmaktan Bile Korkmayanlar KHK'lı Çalıştırmaya Korkuyorlar"
Rehber öğretmen Ekin Bayraklı, KHK'yla ihraç sürecini "İhraç edilmemden çok çevremdeki insanların uzaklaşmaları ağır geldi. Ne yaşıyorum, ne yapmam lazım? Ciddi bir travmaydı, tek başıma aşmam gerekiyordu" sözleriyle anlatıyor.
15 Temmuz 2017
Nilay Vardar
KHK İLE İHRAÇ EDİLEN HEMŞİRE ANLATIYOR
"Kamuda İş Güvencesini Ortadan Kaldırmak İçin Zemin Buldular"
Dokuz yıllık hemşire Narin Duru ihraç sürecini ve sonrasını anlattı.
15 Temmuz 2017
Nilay Vardar
MURAT TÜRKER YAZDI
Kunduraya Cila
Yönetmen Tenenbaum, çeşit çeşit detayla bizi lostracıların özel dünyasına dahil ediyor, felsefi, psikolojik ve sosyolojik açıdan meseleye nasıl bakmamız gerektiğine dair telkinde bulunurken, duygularımızı sömürmemeye elinden geldiğince itina gösteriyor.
15 Temmuz 2017
Murat Türker
FUNDA DÖRTKAŞ YAZDI
Soğuk ve Temiz
Melike Uzun, romanın karakterlerinin kendilerini kendi zihinlerinde canlandırıp var edişlerine müdahale etmiyor, kelimelerin efsunlu dilini, acıya ağılatıyor.
15 Temmuz 2017
Funda Dörtkaş
BEGÜM ZORLU'NUN SÖYLEŞİSİ
Bir Devlet Aparatı Olarak Diyanet Üzerine
Strasbourg Üniversitesi'nde araştırma asistanı Erdi Öztürk ile araştırma alanı olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye’nin dış politikasını konuştuk.
15 Temmuz 2017
Begüm Zorlu
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
KHK İLE İHRAÇ EDİLEN SGK MEMURU ANLATIYOR
“KHK Benim İçin Yok Hükmünde Excel Tablosu”
Çanakkale'de SGK'da memur olarak çalışırken ihraç edilen Ayşegül Sandıkçıoğlu, ihraçların ardından iş arama sürecini, birinci derece yakınlarını da kapsayan hak ihlallerini, gelecekten beklentilerini anlatı.
15 Temmuz 2017
Beyza Kural
OSMAN ELBEK'TEN
Darbe Olsaydı
Zulmeden, darbecilere sığınıp ötekine acı çektiren, geçmişin intikamını alan, son anda kazanan tarafa geçip geçmişini temize çekmeye çalışan, yüreğinde kin ve nefret büyüten arkadaş ve dostlarıma sırtımı dönerdim: insanlığımdan utanmamak adına.
15 Temmuz 2017
Osman Elbek
SEYFİ ÖNGİDER YAZDI
Fırtınalı Yıllar
Kurtuluşçular'dan yönetici komiteleri veya Merkez Komite’ye bağlı uzmanlık organlarında görev alan onbir kişinin anlatımları 12 Eylül öncesi kadar sonrasını da, yani yenilgi ve bozgun yıllarını da anlamak açısından gerçekten önemli.
15 Temmuz 2017
Seyfi Öngider
KHK İLE İHRAÇ EDİLEN DOKTOR ANLATIYOR
“Tıp Fakültesi, Meslek Garantisi” Dedik, İhraç Edildim
Asistan hekimliğinin birinci yılını doldurmuşken KHK ile ihraç edilen Mihriban Yıldırım, hekimlik mesleğini seçme sürecinden ihraçlara giden süreci ve sonrasını anlattı.
15 Temmuz 2017
Beyza Kural
GÖNÜL İLHAN YAZDI
Güllerin Yapraklarına Saklasam Sizi
“Kaslarımla birlikte adaletin de eridiğini görüyorum” cümlesini okuduğumdan beri, her gün yeniden tanışmaktan bıktığım yabancı bir kadın bakıyordu sabahları aynadan yüzüme.
8 Temmuz 2017
Gönül İlhan
OYA YAĞCI'DAN
Bakışını Erteleme Ey Sevgili!
Jaguarın Gözleri, aşkın, arkadaşlığın, komşuluğun ve aslında uzamın politikliği üzerine, söylemsel siyasetin dışına çıkan ve politik olanın kalbine dalan bir bakış öneriyor.
8 Temmuz 2017
Oya Yağcı
MURAT TÜRKER YAZDI
Sheffield Doc/Fest'in Ardından
Meksika, Madagaskar, Güney Afrika, Etiyopya, ABD, Rusya... Sheffield Doc/Fest'in filmleri birçok ülkeye farklı bir yerden bakmamızı sağlıyor.
8 Temmuz 2017
Murat Türker
İBRAHİM GENÇ YAZDI
Japonya’da Kürtlerin Artan Popülaritesi
Japonya’da ciddi bir Kürt diasporası var. Geçmişleri 25 yıl öncesine dayanan Japonya Kürtleri 2010'dan sonra Japon kamuoyunda görünür olmaya başladı. Japon Hükümeti’nin mültecilere yaklaşımına bağlı olarak çok ciddi sorunlar da var.
8 Temmuz 2017
İbrahim Genç
ŞEYHMUS DİKEN'DEN
Adalet mi Dediniz!
Çok eski zamanlarda çanlarıyla ve kiliseleriyle de anılan eski şehirlerden birinde sormuşlar şehir sakinlerine: Çan, dört kezden fazla çalarsa sizce ölen kimdir?
8 Temmuz 2017
Şeyhmus Diken
MELEK ÖZMAN YAZDI
Mae West: “Tanrının Pek Az Yardımı Oldu”
Mae West 1930’lu yıllarda, slat-sürtüklüğün politikası ve estetiğini yaratır, kadınların aşağılandığı rolleri sorgular. Püriten ahlakı eleştirirken eğlendirir. Kendisi ve kadınlar için “çapkınlık hakkı” ister.
8 Temmuz 2017
Melek Özman
SERDAR KORUCU'DAN
Osmanlı Meclisi’nde Ermeniler için Adalet Gündemi
Türkiye’nin gündeminde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği “Adalet Yürüyüşü” bulunuyor. Yaklaşık 100 yıl önce Meclis’te de bir adalet talebi vardı. Nedeni o dönem “Ermeni kıtâli” olarak adlandırılan Ermeni Soykırımı’ydı.
8 Temmuz 2017
Serdar Korucu
BEGÜM ZORLU'NUN SÖYLEŞİSİ
Kadınların Barış Tecrübelerinden Neler Öğrenebiliriz
DEMOS’un yayınladığı Kadınların Barış Mücadelesinde Dünya Deneyimleri: Sırbistan, Kosova, Sri Lanka, Suriye kitabını hazırlayan Güneş Daşlı ve Nisan Alıcı ile kitabın yazılma sürecini ve kadınların barış tecrübelerini konuştuk.
8 Temmuz 2017
Begüm Zorlu
ULAŞ BAŞAR GEZGİN YAZDI
Çerkezyan: Sarkis Ustanın Anılarındaki Gizli Ayrıntılar
Sarkis ustanın hatıratında, Ermeni-Yörük dayanışması gözden kaçan bir olgu. Ayurıca anılarda yer alan Taşnak profilinin ise, birkaç genel eleştiri dışında hakkıyla değerlendirilmediğini düşünüyoruz.
8 Temmuz 2017
Ulaş Başar Gezgin
ASLIHAN GENÇAY'DAN
Bahar’ın Katilleri
Bahar’ın “katillerini” çok iyi biliyoruz: Erkek şiddeti, eril tahakküm, oğlan analarının dayanılmaz acımasızlığı, adaletsizliği ve suç ortaklığı! Ona ısrarla yaşatılan ölümcül mahrumiyet, E.’siz geçen bir anın bir yıla bedel olması...
8 Temmuz 2017
Aslıhan Gençay
SONER SERT YAZDI
Ortaçağda Entelektüeller
Jacques Le Goff imzalı Ortaçağda Entelektüeller isimli kitabı günümüz entelektüel anlayışına dair de kılavuz niteliğini değerinde…
8 Temmuz 2017
Soner Sert
HÜSEYİN ŞENGÜL YAZDI
Mısır’ın Sureti: Yakupyan Apartmanı
Yakupyan Apartmanı'nı yalnız edebiyatseverlerin değil, ülkede neler oluyor diye soranların da okuması gerek. Yakupyan Apartmanı Mısır toplumsal hayatının bir aynası ve orada, Türkiye toplumsal hayatının birçok yansısını da görmek mümkün.
8 Temmuz 2017
Hüseyin Şengül
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
BİRCAN DEĞİRMENCİ CELİLÊ CELİL'LE KONUŞTU
Kültür Çerçisi Destanların İzinde
Kürt kültüründe önemli bir yer tutan dengbêjî ve folklorik araştırmalar için Kürdistan’ı dolaşan Celilê Celil, 25 ciltlik bir eser yaratma peşinde.
8 Temmuz 2017
Bircan Değirmenci
ERCAN JAN AKTAŞ YAZDI
Ölümleri İzlemek
“Kutsal ölüm”ün gerçek hayattaki karşılığı çoğu zaman acıdan başka bir şey olmadı. Bir kez daha yaşamayalım/yaşatmayalım bunu.
1 Temmuz 2017
Ercan Jan Aktaş
ŞEYHMUS DİKEN YAZDI
Renkler Sırayla Solarken!
Farklılıklarımızın aslında bizi bir arada tutan en önemli zenginlik olduğunu yine hatırlatmak isteriz.
1 Temmuz 2017
Şeyhmus Diken
UMUT CAN YILDIZ’DAN
İnsanın Kas Anatomisi Bonoboya Daha Çok Benziyor
Bilim insanlarına göre, yaşayan en yakın akrabalarımızla hangi farkların bizi insan yaptığını ortaya çıkarmak, insan sağlığı açısından yeni atılımlara ve kavrayışlara da önayak olabilir.
1 Temmuz 2017
Umut Can Yıldız
SERDAR KORUCU YAZDI
Ermenistan’ın “Gökkuşağı Bayrağı” Tarihi
Bugün dünyada gökkuşağı bayrağı LGBTİ topluluğunun sembolü olarak kabul ediliyor. Halbuki benzeri bir bayrak çok daha öncesinde Ermenistan’ın simgesi olarak önerilmişti.
1 Temmuz 2017
Serdar Korucu
ASLIHAN GENÇAY YAZDI
Tavuk’un Öyküsü
Velev ki Sincan Cezaevi Kampüsü üzerinde uçan bir güvercinsiniz. Şansınız yaver gitmedi, tüylerinizi katran gibi kaplayan bir kimyasal maddenin içine düşüverdiniz. Birkaç defa kanat çırpabileceksiniz en fazla. Ne yapardınız? Ben biliyorum, bizim havalandırmaya sığınırdınız. Tavuk da böyle yaptı.
1 Temmuz 2017
Aslıhan Gençay
1
...
120
121
122
123
124
...
131
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver