Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2016 13:47
 ~ Son Güncelleme: 26 Ocak 2016 00:49
8 dk Okuma

Tahsin Yücel’e Armağan: Söylem, Söylen, Yazın

“Söylem, Söylen, Yazın”, bilimsel ve yazınsal çalışmalarla, eleştiri ve çevirilerle, roman ve öykülerle tanınan Tahsin Yücel’in 80. yaşgünü nedeniyle kaleme alınan yazılardan oluşuyor.
Tahsin Yücel’e Armağan: Söylem, Söylen, Yazın
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi (Prof. Dr.). Edebiyat göstergebilimi alanında gerçekleştirdiği tez çalışmalarından sonra, 1997’den başlayarak, göstergebilimsel yöntem ışığında,...

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi (Prof. Dr.). Edebiyat göstergebilimi alanında gerçekleştirdiği tez çalışmalarından sonra, 1997’den başlayarak, göstergebilimsel yöntem ışığında, edebiyatın yanı sıra, tiyatro ve görsel sanatlara ilişkin yapıt çözümlemelerine yöneldi. 2002'den bu yana Çağdaş Türk edebiyatına ilişkin yapıtlar üzerinde de araştırmalar yayımladı. Aynı zamanda Todorov, Camus, Duras, Berberova gibi yazarların yapıtlarını Türkçeye kazandırdı. 2006’da Fransa Devlet Liyakat Nişanı olan Chevalier de l’Ordre des Palmes Académiques unvanına layık görüldü.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git