Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Haziran 2024 00:01
 ~ Son Güncelleme: 18 Haziran 2024 11:23
4 dk Okuma

Kadınlar neden erkek şiddetini söyleyemez?

Nagehan Alçı gecikmiş açıklamalarıyla (gönlümüz ve aklımız bu şiddeti yaşamaya başladığında her gün elinde mikrofon olan bir kadın gazeteci olarak bağıra bağıra  tüm kamuoyuyla paylaşmasından yana idi ama...) konumları nedeniyle gördüğü  şiddeti anlatmakta, ifşa etmekte zorlanan, çekinen, korkan birçok  kadına model olacak, yüreklendirecek, güç verecek.
Görseli Büyüt
Kadınlar neden erkek şiddetini söyleyemez?
Sosyal Hizmet Uzmanı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurucu üyesi, Kadın Koalisyonu olarak deprem bölgesinde kurulması desteklenen “Kadın Yaşam Merkezleri” danışmanı. Uzun süredir kadın alanında, toplumsal cinsiyet farkındalığı,...

Sosyal Hizmet Uzmanı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurucu üyesi, Kadın Koalisyonu olarak deprem bölgesinde kurulması desteklenen “Kadın Yaşam Merkezleri” danışmanı.

Uzun süredir kadın alanında, toplumsal cinsiyet farkındalığı, ayrımcılık, kadının güçlenmesi, özgürleşmesi, karar mekanizmalarında ve ekonomik yaşamda var olmasını kolaylaştırma alanlarında çalışıyor.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinde ve göç alan illerde, Türkiye’den göç eden ve Türkiye’ye gelen mülteci kadınlarla çalışıyor. 15 yıldır kadına yönelik şiddet sorununun çözümü için olmazsa olmaz olarak gördüğü Toplumsal Cinsiyet Rolleri Farkındalığı bağlamında “Erkeklerle Çalışma” yı önemsiyor ve çalışıyor.

Son yıllarda engellilik ve  engelli bakımı verenler ile ilgili güçlenme ve savunuculuk faaliyetleri yürütüyor.  TİHV kurucu üyesi olarak insan hakları, özellikle de işkence görenler ve aileleri ile çalışmalar yürüttü. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nin çeşitli komisyonlarında aktif olarak çalışıyor. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git