Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 14 Aralık 2020 00:00
 ~ Son Güncelleme: 14 Aralık 2020 09:21
7 dk Okuma

MUALLA BUKET SOYGÜT YAZDI

Kadın üzerinde yeni panoptikon*: Siber-stalking

Covid-19 dijitalleşmeyi kaçınılmaz hâle getirdi. Bu kadına yönelik fiziksel şiddeti artırırken, diğer yandan da kadınların sanal alanda daha çok var olmalarına neden oldu. Bu da şiddeti doğru oranda artıyor. Devlet acilen siber-stalkingi suç olarak düzenlemeli.
Kadın üzerinde yeni panoptikon*: Siber-stalking
Dr., öğretim üyesi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2002'de mezun olduktan sonra 2004'te İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak...

Dr., öğretim üyesi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2002'de mezun olduktan sonra 2004'te İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başladı. Galatasaray Üniversitesi’ndeki yüksek lisansını 2006'da “Türk Ceza ve Ceza Usul Hukukunda Uzlaşma”, doktorasını ise 2014'te “Türk Ceza Hukukunda Müsadere” konulu teziyle tamamladı. 2008'de Uzlaştırma konulu kitabı ile Dönmezer Hukuk Ödülüne layık görüldü.  

2016'dan itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı’nda doktor öğretim üyesi olarak görev yapan Soygüt, çeşitli zamanlarda Kanada ve Almanya’da misafir araştırmacı olarak bulundu. Başlıca çalışma konuları; onarıcı adalet, ceza hukuku ve insan hakları, cezasızlık, infaz hukuku ve kadına şiddet. Halen Türk Ceza Hukuku Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.  

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git