Lê bigere Destpêk
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menuyê Nîşan BideMenuyê Veşêre
Dîroka Weşanê: 29 Gulan 2021 12:11
 ~ Nûkirina Dawî: 29 Gulan 2021 13:13
11 xulek Xwendin

Nivîsa Necat Keskînî

Izedîn Temo: Jiyaneke di nav koçberî û muzîkê de

"...Temo di warê danasîna muzîka kurdî de bi ser ketiye; wî bi wî dengê xwe yê melankolik û bi tembûra xwe di dema xwe de ne tenê li Fransayê lêbelê li welatên din jî muzîka kurdî bi gelên din daye nasîn û bi rêya muzîkê jî kurd û çanda wan..."
Izedîn Temo: Jiyaneke di nav koçberî û muzîkê de
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. olarak görev yapıyor. Almanya Universität Hildesheim Center for World Music'de misafir araştırmacı. Ankara...
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. olarak görev yapıyor. Almanya Universität Hildesheim Center for World Music'de misafir araştırmacı. Ankara Üniversitesi DTCF Etnoloji mezunu. Hacettepe Üniversitesi Antropoloji bölümü Yüksek lisans ve Doktora yaptı. Bir süre Basnews için çalıştı. bianet'in yanı sıra radikal.blog, retorik.net, necatkeskin.blogspot.com, ekurd.net'te, Gazete Duvar'da da yazıları yayınlanıyor. "Müzik, Anlatı, Kimlik: Mardin ve Çevresinde Bir Anlatım Biçimi olarak Mıtrıplık", 'Folklor û Edebiyata Gelêrî", "Zêrka Zêra: Cureyên Edebiyata Gelêrî Ji Derdora Mêrdînê", "Roja Nû û Edebiyata Gelêrî I-II" kitapları yayımlandı.   
Domahiyê nîşan bide
Biçe serûpelê