Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 3 Temmuz 2022 00:00
 ~ Son Güncelleme: 3 Temmuz 2022 00:02
5 dk Okuma

TURHAN KAYAOĞLU YAZDI

İsveç'in Madrid Memorandumu taahhütleri ve sıkıntıları

İsveç basını ne diyor, Türkiye'ye ve Erdoğan'a nasıl bakıyor? İsveç taviz verdi mi? Siyasi partiler nasıl tartışıyor; özgürlükler, temel haklar, Suriye kürtleri? İade kararlarını kim veriyor, nasıl gerekleşiyor?
 İsveç'in Madrid Memorandumu taahhütleri ve sıkıntıları
Yazar, gazeteci. Demokrat gazetesinin Ankara bürosunu yönetti. 1980 askeri darbesi sonrası gazeteciliğini İsveç'in en büyük gazetesiDagens Nyheter'de sürdürdü. Bu gazetede yazan ilk yabancı oldu. Aykırı Kuşlar...

Yazar, gazeteci. Demokrat gazetesinin Ankara bürosunu yönetti. 1980 askeri darbesi sonrası gazeteciliğini İsveç'in en büyük gazetesiDagens Nyheter'de sürdürdü. Bu gazetede yazan ilk yabancı oldu. Aykırı Kuşlar ve İki Yabancı adlı iki romanı, Aşk Var mı? adlı bir şiir kitabı yayınlandı. Pär Rådström'ün Dönüş / Öyküler, Peter Curman'ın Ayak İzleri/ Şiir, Ingmar Karlsson'un Din, Terör, Hoşgörü, Bölgeler Avrupası ve Avrupa'nın Üvey Evlatları adlı kitaplarını Türkçeye çevirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 1948'de İstanbul'da doğdu. Halen Stockholm'de yaşıyor. 

 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git