Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 3 Eylül 2023 00:00
 ~ Son Güncelleme: 4 Eylül 2023 16:52
4 dk Okuma

BARIŞA DAİR

Barış olmadan sağlık olmaz

Savaş bir halk sağlığı sorunudur, savaş öldürür! Savaşın sağlığı olmaz. Savaş, sağlıksızlık demektir. Barış ise sağlığın olmazsa olmaz ön koşuludur. Daha iyi bir dünya, daha sağlıklı insanlar; ancak barış ile olanaklıdır. Barış olmadan sağlık olmaz.
Barış olmadan sağlık olmaz
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman 27. dönem milletvekili (2018-2023). Hekim. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak tabip odalarında genel sekreterlik; Diyarbakır tabip odası başkanlığı, Türk Tabipleri...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman 27. dönem milletvekili (2018-2023). Hekim. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak tabip odalarında genel sekreterlik; Diyarbakır tabip odası başkanlığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey üyeliği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Diyarbakır Siyasal Sosyal Araştırma Enstitüsü (DİSA) kurucusuydu, yönetim kurulu başkanıydı. Zorunlu Göç, Bulaşıcı Hastalıklar, Koruyuculuğu ve Sağlık, Sağlık ve İnsan Hakları, Adli Tıp, Barış ve Sağlık, Toplumsal Travma ile baş etme konularında çalıştı. 1964, Diyarbakır / Bismil doğumlu. 

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git