Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Haziran 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 17 Haziran 2024 10:01
6 dk Okuma

AYLİN TEKİNER'DEN ÖZGÜR ÖZEL'E AÇIK MEKTUP

Babamızın katillerine paye verenlere açıkça dur demezseniz siyaset nasıl normalleşecek?

Dilenmesi gereken bir özür hala orada sizi bekliyor Sayın Özel. Ve siz de çok iyi biliyorsunuz ki bu özrün telafi edici bir anlam kazanabilmesi ancak aleni olması ile mümkündür.
Görseli Büyüt
Babamızın katillerine paye verenlere açıkça dur demezseniz siyaset nasıl normalleşecek?
Tarihsel Adalet için Bellek Müzesi kurucusu ve direktörü, sanatçı ve insan hakları savunucusu. Toplu şiddet ve toplumsal travmalar özelinde hafıza ve tarihsel adalet kavramları üzerinde...

Tarihsel Adalet için Bellek Müzesi kurucusu ve direktörü, sanatçı ve insan hakları savunucusu. Toplu şiddet ve toplumsal travmalar özelinde hafıza ve tarihsel adalet kavramları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 2008 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimin Kültürel Temelleri Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. Doktora tezinden yola çıkarak hazırladığı “Atatürk Heykelleri: Kült, Estetik, Siyaset” adlı kitabı 2010-2014-2021 yıllarında İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. 2015-2016 yılları arasında doktora sonrası çalışmalarını sürdürdüğü Yale Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde gölge tiyatrosu teknikleri üzerine çalıştı. Ülkesinde ve yurt dışında kişisel sergiler açan ve karma sergilere katıldı. Columbia Üniversitesi Sosyal Farklılıklar Araştırma Merkezi üyesi ve aynı zamanda 1980 darbesine yönelik kolektif hafıza çalışmaları yürüten Çocuklarız Bir Aradayız inisiyatifi üyesidir.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git