Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Nisan 2008 15:55
 ~ Son Güncelleme: 30 Ekim 2013 00:17
3 dk Okuma

YEŞİM KESGÜL SERCAN'dan

Asla Yan Yana Gelmemesi Gereken Sözcükler: Öğretmen ve Şiddet

Şiddet sever bir öğretmenin öğrencisiyle görüşüyordum; öğretmenden korktuğu, okula gitmekten kaçındığı, okulda da son derece çekinik davrandığı ortaya çıktı. Elini havaya kaldırıp "Vururum ha" demekle vurmak arasında ne fark var.
Asla Yan Yana Gelmemesi Gereken Sözcükler: Öğretmen ve Şiddet
Dr, Pedagog. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümü’nü 1984’te bitirdi. Yüksek Lisansını aynı üniversitenin Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nde Ana Çocuk Sağlığı Programı’nda  “Soyaçekim, anne tutumu, anne ruhsal...

Dr, Pedagog. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümü’nü 1984’te bitirdi. Yüksek Lisansını aynı üniversitenin Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nde Ana Çocuk Sağlığı Programı’nda  “Soyaçekim, anne tutumu, anne ruhsal belirtileri ve çocuk ruhsal belirtilerinin kekemeliğe etkisi” başlıklı teziyle tamamladı.

1983-1989 yılları arasında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde Psikiyatri ve Nöroloji Kliniklerinde  konuşma bozuklukları konusunda çalıştı. 1991'de çalışma arkadaşlarıyla birlikte Pencere Pedagojik Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ni kurdu. 1992’den itibaren çocuk kitapları hazırlamaya başladı. Yayımlanmış 24 ürünü bulunuyor. Meslek hayatı boyunca çeşitli bilimsel dergilerde, günlük dergi ve gazetelerde yazıları, görüşleri yayımlanmış çok sayıda okul öncesi eğitim merkezi ve okullarda konusu ile ilgili seminer ve konferanslar verdi.

Devamını Göster
ilgili haberler
Sayfa Başına Git