Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 18 Mart 2023 00:00
 ~ Son Güncelleme: 18 Mart 2023 00:00
8 dk Okuma

ALTERNATİF HABERCİLİK MÜMKÜN MÜ?

6 Şubat 2023 depremleri ve gazetecilik

Gazeteciliğin demokratik yapı içinde ekonomi-politik bakımdan da özgürleşebildiği gerçek gazetecilik pratiklerinin yaratılması, haberciliğin ve gazetecilik pratiklerinin Türkiye için daha demokratik ve etik kodlarıyla hakim olması umuduyla.
 6 Şubat 2023 depremleri ve gazetecilik
Akademisyen. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Lisans, Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik alanında Doktora, Gazetecilik ve Medya Çalışmaları Bilim Alanında (ÜAK)...

Akademisyen. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden Lisans, Yüksek Lisans, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik alanında Doktora, Gazetecilik ve Medya Çalışmaları Bilim Alanında (ÜAK) Doçentlik ve Profesörlük derecesi aldı. ABD Georgia State University College of Arts & Sciences Department of Communication/Journalism (Atlanta/ABD) ve University of Colorado at Boulder/College of Media/Communication & Information/Journalism (ABD) ziyaretçi araştırmacı olarak ve ERASMUS kapsamında Radom Academy of Economics’de (Polonya) bulundu. Gazetecilik, ABD Basını, yerel basın, belgesel sinema, politik sinema, film eleştirisi, yurttaşlık, demokrasi ve medya, söylem, toplumsal cinsiyet, iletişim sosyolojisi, siyasal iletişim üzerine araştırmalar yapmaktadır. Medya ve Kadın Öğretmenler, Türkiye’de Yazılı Basında Kadın Öğretmenlerin Temsili (2003); Kul, Tebaa, Yurttaş: Cumhuriyet’in Kuruluşundan Günümüze Ders Kitaplarında Yurttaşlık (2011), Medya Söylem, Demokrasi (2017) isimli kitapları bulunan Gürses, Disiplinlerarası Medya Okumaları (2020) başlıklı kitabın editörlüğünü yürüttü. "Eril Tahakküm, Toplumsal Cinsiyet: Kadın Araştırmacı Gazeteciler" başlıklı son makalesi Mülkiye Dergisi'nde (2023 sayı 3) yayımlandı.

Devamını Göster
Sayfa Başına Git