Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 21 Şubat 2016 15:55
 ~ Son Güncelleme: 21 Şubat 2016 16:25
5 dk Okuma

ANADİLİ GÜNÜ / NECAT KESKİN - SİDAR ÖZMEN

21 Şubat: Dillerin Barış Günü

Bir zamanlar bir bakanın Kürtçe için söylemiş olduğu 'günlük konuşma dilidir, bilim dili değil' yaklaşımı değil, bütün dillerin 'eşit' olduğu ve eğer imkanlar verilirse bütün dillerin dünya ormanında yerini alabilir yaklaşımı gereklidir.
21 Şubat: Dillerin Barış Günü
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. olarak görev yapıyor. Almanya Universität Hildesheim Center for World Music'de misafir araştırmacı. Ankara...
Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. olarak görev yapıyor. Almanya Universität Hildesheim Center for World Music'de misafir araştırmacı. Ankara Üniversitesi DTCF Etnoloji mezunu. Hacettepe Üniversitesi Antropoloji bölümü Yüksek lisans ve Doktora yaptı. Bir süre Basnews için çalıştı. bianet'in yanı sıra radikal.blog, retorik.net, necatkeskin.blogspot.com, ekurd.net'te, Gazete Duvar'da da yazıları yayınlanıyor. "Müzik, Anlatı, Kimlik: Mardin ve Çevresinde Bir Anlatım Biçimi olarak Mıtrıplık", 'Folklor û Edebiyata Gelêrî", "Zêrka Zêra: Cureyên Edebiyata Gelêrî Ji Derdora Mêrdînê", "Roja Nû û Edebiyata Gelêrî I-II" kitapları yayımlandı.   
Devamını Göster
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mezunu, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni. Halen Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü ABD'nda Yüksek lisansa devam...
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mezunu, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni. Halen Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü ABD'nda Yüksek lisansa devam etmektedir.
 
Devamını Göster
dosyalar
ilgili haberler
Sayfa Başına Git