Search Homepage
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Show menuHide menu
Date published: 1 December 2023 12:55
 ~ Modified On: 1 December 2023 15:02
3 min Read

'Bîrgeh' conveys the memory of institutions closed by State of Emergency practices

Institutions with Kurdish and dissident identities that were closed through state of emergency practices are documented in the book titled "Bîrgeh Memory Almanac". The publication includes 246 civil society organizations and 42 media outlets, with a focus on those based in Diyarbakır.
Enlarge Image
'Bîrgeh' conveys the memory of institutions closed by State of Emergency practices
bianet Kurdî editörü. Marmara Ünivesitesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Aynı okulda ve aynı bölümde yüksek lisans yapıyor. Birgün, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Dem Tv, Rûdaw TV...

bianet Kurdî editörü. Marmara Ünivesitesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Aynı okulda ve aynı bölümde yüksek lisans yapıyor. Birgün, Dicle Haber Ajansı (DİHA), Dem Tv, Rûdaw TV ve Sputnik Kurdistan’da muhabir, editör, haber müdürü ve şef editör olarak çalıştı. "Haber Analizi ve Arşiv İncelemeleriyle: Türkiye'de 9 Gazete" kitabına katkıda bulundu. "Çîrokên Şêwra Ermenan" (Cervantes Yayınları) ve "Guldesteyek ji Baxê Rewanê" (Sor Yayınları) adlı kitapları bulunuyor. 2023 Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülü (Kürtçe haber dalında) sahibi. 

show more
Back to Top