Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Haziran 2013 17:34
 ~ Son Güncelleme: 17 Haziran 2013 17:40
1 dk Okuma

ANKARA

Ankara Sokaklarında Uzun Haftasonu

! "

İstanbul Gezi Parkına 20.50 sularında başlayan sert polis saldırısını protesto etmek isteyen halk Tunalı Hilmi Caddesinde toplanıp ‘Her yer Taksim, her yer direniş’ ‘Ethem yoldaş ölümsüzdür!’ ve ‘Diktatör istifa’ sloganları atarak Kennedy Caddesi’ne yöneldi.

Yürüyüş sırasında binlerce kişiye ulaşan kortej önü Tunus Caddesinde, çevik kuvvet ekipleri TOMA ve Akrep araçlarından oluşan polis barikatıyla kesildi. İstanbul Gezi Parkı’na yapılan saldırı nedeniyle oldukça gergin olduğu gözlemlenen protestoculardan bazıları polis barikatına kadar gelerek burada protestolarına devam ettiler. Sık sık artan gerilim çevik kuvvet araçlarından yapılan ‘Dağılın’ uyarılıları ile en yüksek noktasına ulaştı.

Saat 23.10 sularında alana gelen CHP li milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, İzzet Çetin ve Fatma Nur Serter her iki tarafta artan gerilimi düşürmeye çalıştılar. Polisin belirlediği hattın gerisinde durulduğu takdirde müdahale olmayacağı yönünde söz alan milletvekilleri yaklaşık üç saat kadar Kennedy Caddesi’ni dolduran halk ile oturma eylemine başladılar.

Pazar sabahının erken saatlerine kadar süren protestolar basının ve milletvekillerinin bulunuşu sayesinde saldırı edilmeden sonlanmış oldu. Kennedy Caddesi ve etrafındaki ara sokaklarda süren protestolar, yaklaşık iki haftadır, her gece, gece yarısından sonra sert polis saldırısına sahne oluyordu.

"
Ankara Sokaklarında Uzun Haftasonu
Sayfa Başına Git