ENGLISH
KURDÎ
biamag
Haberler
Yazarlar
Galeriler
Dosyalar
Kitaplık
Kategoriler
ENGLISH
KURDÎ
bianet
biamag
english
kurdî
BÖLÜMLER
Haberler
Yazarlar
Özel Dosyalar
Projeler
Kitaplık
Galeriler
Sitede Ara
KATEGORİLER
SOSYAL MEDYA
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
RSS
E-bülten
KURUMSAL
Hakkımızda
İletişim
KVKK Politikası
Gizlilik Sözleşmesi
Yıldız Samer
Sayfa 7
Dervişin İstifası Yetmez, Önerisi Yok
Kemal Dervişin CHPden istifasının CHP ve sosyal demokrasiye etkilerini değerlendiren Prof. Çakmak, Dervişin yeni bir önerisi bulunmadığını belirtiyor; Doç. Başkaya ise CHPde kimsenin yeni bir önerisi olamayacağı görüşünde.
14 Nisan 2004
Birdal SDP Genel Başkanlığından Ayrıldı
SDP Genel Başkanlığından ayrılarak Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu temsilcisi olan Akın Birdal, Öncelikle ABDnin güvenlik mi, özgürlük mü ikilemi karşısında özgürlükleri esas alan bir yerden çalışma yapacağız dedi.
13 Nisan 2004
Adli Tıp Eski Önerileri Uygulamaya Başlıyor
Adli Tıp Kurumunun yeni projesine göre, muayene odasına polis veya jandarma giremeyecek, muayeneyi tamamlayan hekim raporunu mühürlü bir zarf ile savcılığa gönderecek. Ancak uzmanlar Asıl olan Adli Tıp muayenelerinin bağımsızlaştırılmasıdır diyor.
13 Nisan 2004
Gözaltında İşkence Davası Yarın
Özgür Ünal 16 yaşında öğrenciyken gözaltına alındı ve Edremit Emniyet Müdürlüğünde öldü. Olaya ilişkin yedi polis hakkında Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına yarın devam edilecek.
12 Nisan 2004
50.000 Kronluk İfade Özgürlüğü
Danimarkanın muhafazakar Kültür Bakanı Mikkelsen, solu temsil ettiğini düşündüğü yazar ve derneklere karşı kültür mücadelesinde en son PEN Yazarlar Derneğini hedef aldı. Derneğe yapılan yıllık 50 bin kronluk ödenek, Mikkelsenin girişimiyle kesildi.
10 Nisan 2004
Köye Dönüş İçin Merkezi İrade Aranıyor
TMMOB; Zorunlu Göç raporunda pek az sayıda köylünün köyüne geri dönebildiğini vurgulayarak çözüm önerilerini açıklıyor. İHD Van Şube Başkanı Ertan, İdari izin çıksa da bölgedeki güvenlik güçleri geriye dönüşü engelliyor diyor.
9 Nisan 2004
Burada Hukuk Geçmez
Her devrin bir tanıklığı vardır. Av. İbrahim Açanın kitabı Burada Hukuk Geçmez 12 Eylül döneminin işkence, baskı ve yıldırma politikalarını belgelerle bir kez daha okuyucuya sunup bellek tazeliyor.
8 Nisan 2004
BM: Çocuk İstismarını Önleme Çabası Yetersiz
BM İnsan Hakları Komisyonuna sunulan rapor dünya devletlerinin çocuk istismarına karşı yeterli önlem almadığını vurguluyor. Norveç, çocukların cinsel istismarının insanlığa karşı işlenmiş suç kapsamına alınmasını öneriyor.
8 Nisan 2004
Sönmez: Yatırımsız Büyüme İşsizlik Yaratır
Ekonomist Sönmez, Borçları uzun vadeye yayıp önceliği üretim ve yatırıma, gelir eşitsizliğini iyileştirmeye veren yeni bir politika belirlenmediği sürece, şu andaki IMF politikalarıyla istihdam sorunu çözülmez diyor.
7 Nisan 2004
BMye Çağrı: Irakta İnsan Hakları Korunmalı
Irak Dünya Mahkemesi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonuna, uluslararası hukuka uygun insan hakları sisteminin işletilmesi ve insan haklarının güvence altına alınması için Iraka özel bir raportör atanması çağrısı yaptı.
6 Nisan 2004
Önen: AB İşkence Tanımını Daraltıyor
Türkiyeye gelen AB Komisyonu temsilcileri, Türkiye İnsan Hakları Vakfının işkence tanımını çok geniş tuttuğunu öne sürüyor. Vakıf Başkanı Önen İşkence tanımının daraltılması dünyada 2001 sonrası görülen genel bir eğilim diyor.
6 Nisan 2004
Savaş Karşıtlığı Kamuoyu Bilincine İşlemeli
Savaş karşıtı hareketlerin girişimiyle oluşan Irak Dünya Mahkemesi, bugüne dek 6 ülkede duruşma ve oturumlar düzenleyerek Irak Savaşını sorguladı. Uluslararası Mahkemenin son oturumu gelecek yıl İstanbulda gerçekleştirilecek.
5 Nisan 2004
Mersin Kürt Oyları için Laboratuar
Siyasi analist Kenan Kalyon, yerel seçimlerde DEHAP oylarındaki azalmanın nedenlerini, Demokratik Güç Birliği ittifakını içine sindirmemek, sandığa gitmemek, partiye karşı pasif bir boykot, CHP ve AKPye kayış diye özetliyor.
1 Nisan 2004
Prof. Ergil: Seçim Normalleşmeyi Yansıtıyor
Prof. Doğu Ergil, SHP çatısı altında DEHAP ve küçük sol partilerin bir araya gelmesinden beklenen sinerji gerçekleşmedi diyor. Ergil, seçmenin radikal ideolojik duruşlardan kaçınarak, daha çok bir yurttaş olarak ihtiyaçlarına göre oy verdiğini düşünüyor
31 Mart 2004
SHP ile İttifak DEHAPa Oy Kaybettirdi
Yazar Ümit Fırat DEHAPın yerel seçimlerde oy kaybetmesinin partinin kendini tanımlama sorunundan kaynaklandığını söylüyor. Fırata göre, DEHAPın SHP ile Demokratik Güç Birliği çatısı altında bulunması da oy kaybına başka bir neden.
30 Mart 2004
Sürekli Muhalefet Partisi: CHP
Ekonomist Mustafa Sönmez, 28 Mart yerel seçimlerinde CHPnin oy tabanında bir daralma olmasını partinin söylemine bağlıyor. Sönmez, CHPnin söylemini değiştirmediği sürece muhalefet partisi olarak kalmaya mahkum olacağı görüşünde.
30 Mart 2004
Kültürler Birbirine Bakıyor
Beyoğlu Gazetesi, yeni yayımlamaya başladığı Kültürler Birbirine Bakıyor eki ile Rum, Musevi, Ermeni, Süryani komşumuzu gelenekleri, kültürel farklılıkları ve sorunlarıyla tanıtıyor.
29 Mart 2004
78liler Darbecileri Sorgulayacak
Tükenmez adlı yeni bir dergi yayınlamaya başlayan 78liler Vakfı Girişiminin hedefi 12 Eylül askeri rejimini sorgulamak ve yargılamak. Girişim bu amaçla sivil toplum örgütleriyle işbirliğine gidecek.
27 Mart 2004
New Jerseydeki Guantanamo
İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı, A.B.Dde işkence gören İsmail Hakkı Avcının dava açabilmesi için gereken koşulların sağlanmasını talep ediyor.
25 Mart 2004
TİHV: Adli Tıp Kurumu Özerk Olmalı
Türkiye İnsan Hakları Vakfı, AKP hükümetini Adli Tıp Kurumu üzerindeki baskılara son vermeye çağırdı. Adli Tıp Kurumu açlık grevleri ve ölüm orucu sonucunda daha önce Wernicke Korsakoff tanısı koyduğu kişilere ceza ertelemesi kararı vermiyor.
19 Mart 2004
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
Kriterler Karşılanırsa, En Kısa Zamanda!
Tarih Aralık 2004 olarak açıklanırken Rasmussen Türk hükümetinin toplumda köklü reformlar gerçekleştirmek istediğini görüyoruz dedi. Giscard dEstaing de, Bush telefonlarıyla ilgili neyse ki Konvansiyona müdahale etmiyor dedi.
13 Aralık 2002
Rasmussen: Kıbrıs Genişlemeyi Geciktirmez!
ABD Kıbrıs görevlisi Weston, Zirve sırasında Kıbrıs planı üzerinde anlaşma şansının yüksek olduğunu açıkladı. Erdoğan, Gül ve Simitis görüşmesi sonrası açıklamalarda da Kıbrıs konusuna değinilmedi.
12 Aralık 2002
Eski Kıta Yeni Türk Sorununa Takıldı
Bush, AB Dönem Başkanı Rasmussene Türkiyeye kesin tarih verin diyor, Annan Kıbrısı hatırlatıyor; yanıt: Kriterler herkes için geçerli ve Zirveye gölge düşürmeyin Zirve, bu akşam devlet ve hükümet başkanlarının katıacağı yemekle başlıyor.
12 Aralık 2002
Fischer: Öneri Türklerin Lehine
Danimarka Dışişleri Bakanı Möller, Türkiye konusunda zirveye, Alman-Fransız önerisinden esinlenen olumlu bir metin sunacağız; Almanya Dışişleri Bakanı Fischer de Umarım Türkler de önerinin, ne denli Türkiyenin çıkarına olduğunu fark ederler dedi.
11 Aralık 2002
Havel: Dinler Değil İnsan Hakları Mesele
Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Havel, ABye üyeliği için Türkiyenin AByle birlikte hareket edebilmesi gerektiğini belirtti, Hukuk devleti olmanın koşulları ve insan hakları meselesi de bunun temel standartlarını oluşturuyor dedi.
11 Aralık 2002
Övgü Çok, Tarih Yok!
Türkiyeye, daha önceki hükümetin başlattığı çizgide reformlara devam çağrısı yapan AB Dönem Başkanı ve Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Sanıyorum, Kopenhagda Türkiye için iyi bir karar alınacaktır dedi.
27 Kasım 2002
bianet'i sosyal medyada takip edin,
önce siz öğrenin.
facebook
twitter
youtube
instagram
bianet bültene abone olun
AB Üyeliği için Türkiyenin Yolu Uzun
dEstaingin sözleri, AB dönem başkanı Danimarkada siyasi partilerin ilk kez Türkiye üzerine konuşmasına yol açtı. Bloklaşmak yerine, çapraz ittifaklar oluşturan merkez sağ ve merkez sol partiler Kopenhag kriterlerine uyumun öneminde buluşuyor.
15 Kasım 2002
İslam Bir Terör Dinidir Demek Sıradanlaştı
Bugüne dek İskandinav siyasi kültürüne aykırı gelen her türlü ırkçı söylem meşruiyet kazandı. Yeni bir terör yasası çıkarıldı. Polisin, elektronik postaları denetleme, telefon dinleme ve gizlice arama yapma yetkileri genişletildi.
15 Eylül 2002
Danimarka Paketten Memnun
Avrupa Birliği Dönem Başkanı Danimarka Dışişleri Bakanı Möller, Avrupa Birliği Komisyonunun Demokrasi Paketini Ekim toplantısında değerlendireceğine işaret ediyor.
5 Ağustos 2002
Dert Yabancılar, Türkiyenin AB Üyeliği Değil
Altı aylık AB başkanlığı döneminde, üstleneceği en önemli görev, Avrupa Birliğinin genişlemesi olsa da, Danimarkanın, istenen kıstasları yerine getirmediği sürece Türkiyeye müzakere tarihi vermek gibi bir endişesi olduğu söylenemez.
21 Temmuz 2002
Turu Geçmek Havayı Gündem Dışına Attı Ama
Haklılık ve haksızlık: Altı ay güneş görmeyen Danimarkanın Seulun 30-40 derecesinde maç yapması, cafe ve barlardan 10 bin kron istenmesi, maç saatlerinde derslerin iptal edilmesi, 23 etnik kökenden gelen çalışanların gözetilmesi ve yabancılar yasası...
23 Haziran 2002
1
...
3
4
5
6
7
GÜNCEL
bianet'ten bildirimler
bianet'in özel bildirimlerine izin vererek önemli gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Sonra Hatırlat
İzin Ver